Rukomet

Vujović: 'Nitko nije imao tako tešku situaciju na Euru s koronavirusom kao Hrvatska'

Branimir Korać • srijeda, 16.03.2022.
Vujović: 'Nitko nije imao tako tešku situaciju na Euru s koronavirusom kao Hrvatska'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veselin Vujović trenutno odmara, ali ne za dugo. Trebao bi ubrzo preuzeti reprezentaciju Irana i tako se vratiti izborničkom poslu...

Veselin Vujović radio je u Zagrebu, često se i susretao s njim te prati što se događa s hrvatskim prvakom. Ova sezona svakako je bolja od prošle koja se ne može s bilo čim usporediti.

"Prošlu sezonu obilježio je koronavirus i ona nije za neku analizu, ali nakon toga su u Zagrebu doveli i neke iskusnije i prekaljene igrače pa je i dojam odmah puno bolji. Momčad je to s puno potencijala, ali još uvijek luta. Imam dojam da u klubu još nisu potpuno sigurni kakva treba biti uloga starijih, a kakva mlađih igrača. Međutim pobijedili su Szeged, odigrali odličnu utakmicu s Kielom, mislim da stvari nisu baš toliko crne", kaže Vujović za Sportklub.

Hrvatski prvak je često mijenjao trenere i tu se nikako stabilizirati, ali Vujović smatra kako na ovim prostorima treneri više vrijede nego im se to priznaje.

"Osobno smatram da su Ivandija, Obrvan, Tamše bolji od razvikanijih trenera iz Europe. Stalno spominju španjolske trenere kao najbolje, ali oni vode najveće klubove. Kada bi u Bundesligi bilo desetak trenera s ovih prostora, onda bi i o njima pričali bajke jer bi uspjesi samo dolazili."

Osvrnuo se Vujović i na Hrvoja Horvata i njegov rad u hrvatskoj reprezentaciji.

"O njemu su pisali kao da ide na giljotinu, a mlad je trener, imao je pandemiju koja mu je jako poremetila planove i nitko nije imao tako tešku situaciju na Euru s koronavirusom kao Hrvatska. Na kraju je i priznao da je griješio i možda pogrešno birao igrače. Te neke dječje bolesti su nezaobilazne u razvoju svakog trenera, ali on će samo rasti i napredovati, bit će to u redu."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!