Rukomet

Hrvatski rukometaši na pijesku otputovali na Svjetske igre u američki Birmingham

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 08.07.2022.
Hrvatski rukometaši na pijesku otputovali na Svjetske igre u američki Birmingham

Hrvatska muška seniorska reprezentacija u petak, 8. srpnja u ranojutarnjim satima otputovala je u Birmingham u Ameriku, gdje će od 11. do 15. srpnja sudjelovati na Svjetskim igrama.

Hrvatski seniori do sada su sudjelovali na četiri izdanja Svjetskih igara (Njemačka 2005., Tajvan 2009., Kolumbija 2013. i Poljska 2017.) te osvojili tri bronce i jedno srebro. Sada je vrijeme za još jednu medalju, onu američkog sjaja.

Hrvatska muška seniorska reprezentacija natjecat će se u rukometu na pijesku na lokaciji nacionalne povijesne znamenitosti Sloss Furnaces. Hrvatska je smještena u Grupu A, zajedno s Danskom, Katrom i Novim Zelandom. Svjetske igre, seniori će otvoriti utakmicom protiv Katra, 11. srpnja u 17:20 sati po hrvatskom vremenu, dok će sljedeću igrati isti dan s Danskom u 22:50 sati prema hrvatskom vremenu. U utorak, 12. srpnja u 17:30 sati hrvatsku reprezentaciju očekuje posljednja utakmica grupne faze s Novim Zelandom. U srijedu, 13. srpnja započinje glavna faza natjecanja, dok će se četvrtfinala, polufinala te utakmice za plasman igrati u četvrtak 14. srpnja. Finalne utakmice te utakmice za treće mjesto na rasporedu su u petak 15. srpnja.

Ovogodišnje 11. izdanje Svjetskih igrara ugostit će 3600 sportaša, iz više od 100 zemalja, a ovaj će se internacionalni događaj igrati na više od 25 lokacija. Prema hrvatskom vremenu, utakmice će se igrati u popodnevnim i večernjim satima, a raspored se može pronaći i na službenoj stranici Svjetskih igara.

Ovo je konačan popis seniora koji su otputovali na Svjetske igre:

Bura Lucian, HRK Gorica
Đukes Josip, MRK Sloga – SN
Dumenčić Ivan, MRK Sesvete
Finek Nikola, MRK Sesvete
Goričanec Filip, HRK Gorica
Jurić Ivan, MRK Zaprešić
Lauš Tomislav, MRK Zaprešić
Leko Josip, /
Marković Dominik, RK Dubrava – Zagreb
Valentaković Valentino, Team Klaksvik

Uz seniore, u Ameriku su otputovali izbornik Mladen Paradžik, pomoćni trener Mario Močilac te fizioterapeut Goran Krušelj.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!