Košarka

Kapusta junak večeri, Cibona u drami do polufinala

Petar Jenjić • srijeda, 15.02.2023.
Kapusta junak večeri, Cibona u drami do polufinala
Foto: FaH

Očekivana drama u četvrtfinalu Kupa otišla je na stranu Cibone koja je slavila sa 71:70...

Završena su četvrtfinala SuperSport Kupa Krešimira Ćosića u kojoj je do pobjede stigla Cibona koja je slavila s minimalnih 71:70.

Kroz cijelu utakmicu nijedna se momčad nije uspijevala odvojiti na dvoznamenkastu razliku, a pobjedu Ciboni s linije slobodnih bacanja donio je Borna Kapusta.

Očekivano smo gledali vrlo izjednačen dvoboj u kojem se nijedna ekipa nije uspjela odvojiti. Zadar je bolje krenuo i poveo s 8:2, a Cibona je okrenula za vodstvo 16:15. Prva četvrtina zaključena je rezultatom 20:20.

Kroz veći dio druge dionice Cibona je izgledala bolje i koristila je nerealizirane napade protivnika. U jednom je trenutku vodila s 38:30 i imala šansu to dodatno povećati, no Zadar s pet poena u nizu zaključuje poluvrijeme.

Nastavak je Cibona otvorila s dvije trice i imala devet poena viška. Do dvoznamenkaste prednosti nije stigla, a gosti su se u 28. minuti potpuno vratili. Karlo Žganec zabio je za vodstvo 50:49, a desetak sekundi kasnije kompletirana je serija od 11:0.

Napetost se prenijela i u posljednju četvrtinu, ne toliko zbog kvalitete, koliko zbog brojnih grešaka na obje strane terena.

Tri sekunde prije kraja Borna Kapusta zabio je jedno slobodno bacanje za vodstvo Vukova od 71:70. Šut je u zadnjem napadu imao Dario Drežnjak, ali nije uspio pogoditi.

Najbolji su kod Cibone s 15 poena bili upravo Kapusta (osam dodavanja) i Aleksandar Aranitović (pet skokova).

Marko Ramljak s 18 koševa i Dario Drežnjak s 12 poena predvodili su Zadar.

Kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Cibona - Zadar 71:70

FOTO: HINA: Tomislav Pavlek

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Bosco87:97Cedevita Junior
Šibenka68:55Dubrava
Kvarner 201091:99Dinamo Zagreb
Cibona71:70Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!