Nogomet

Rakitiću svih 90 minuta u visokoj pobjedi Seville, serija preokreta u Leverkusenu

Petar Jenjić • četvrtak, 16.02.2023.
Rakitiću svih 90 minuta u visokoj pobjedi Seville, serija preokreta u Leverkusenu
Foto: EPA

Odigrane su preostale četiri prve utakmice šesnaestine finala Europske lige. Nantes je remizirao kod Juventusa, kao i Midtjylland kod Sportinga, Sevilla nije imala problema protiv PSV-a, dok je u super zanimljivoj utakmici Monaco slavio u gostima kod Bayer Leverkusena...

Najdramatičnije je bilo u Leverkusenu gdje je Monaco stigao do pobjede od 3:2. Momčad iz Kneževine prva je stigla do vodstva od 1:0. Bayer je preokrenuo na 2:1, ali gosti su u zadnjim minutama ipak upisali pobjedu.

Monaco je poveo nakon samo devet minuta igre kada je veliku pogrešku u obrani njemačke momčadi iskoristio Breel Embolo, a pogodak se kao autogol pripisao vrataru Bayera Lukasu Hradeckom.

Rezultat se nije mijenjao sve do drugog poluvremena, točnije 48. minute. Bila je to dobra akcija Leverkusena od početka do kraja, a finiširao je Moussa Diaby.

Do potpunog preokreta Bayer je stigao 11 minuta kasnije. Veliku pomutnju napravio je Florian Wirtz, prošao pokraj tri braniča Monaca i sjajno pogodio donji kut gola.

Preokret njemačke ekipe nije pokolebao goste koji su izjednačili u 74. minuti. Zabio je Krepin Diatta. Novi preokret u vodstvu stigao je u sudačkoj nadoknadi vremena, a junak Monaca postao je Axel Disasi kojem je to bio treći gol u sezoni.

Nantes je stigao do remija u gostima kod Juventusa koji itekako može biti razočaran razvojem utakmice. Završilo je 1:1.

Juventus je do vodstva stigao nakon 15 minuta igre. Bila je to lijepa akcija koju je započeo Angel Di Maria, nastavio Federico Chiesa koji je ostavlja za Dušana Vlahovića, a ovaj poentira iz blizine.

Francuska je momčad iz svoje prve prave šanse stigla do poravnanja. Kontranapad završio je Ludovic Blas i zabio svoj treći gol u zadnje četiri utakmice u svim natjecanjima.

U zadnjim trenucima Stara Dama tražila je kazneni udarac, no nakon pregleda VAR-a do toga nije došlo.

Veliku prednost uoči uzvrata osigurala je Sevilla koja je pred svojim navijačima s 3:0 bila bolja od nizozemskog PSV-a.

Sevilla je u samoj završnici prvog poluvremena stigla do vodstva. Jesus Navas izvrsno je proigrao Youssefa En Nesyrija koji posprema loptu u gol. To mu je sedmi gol za klub od povratka sa Svjetskog prvenstva.

Domaćin je podebljao vodstvo u 50. minuti preko Lucasa Ocamposa. Argentinski nogometaš u igru je ušao na početku nastavka. Samo pet minuta kasnije vodstvo je dodatno povećao Nemanja Gudelj.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Sporting Lisabon ugostio je danski Midtyjlland, a susret je zaključen bez pobjednika 1:1.

Nakon što je Sportingu poništen pogodak zbog zaleđa, Midtjyllandu se to nije dogodilo. Danci su do vodstva došli u 77. minuti kada je poentirao Egipćanin Emam Ashour. U igru je ušao deset minuta ranije.

Sudačka nadoknada donijela je Portugalcima željeni pogodak i barem remi uoči uzvrata. Strijelac je u 94. minuti bio Sebastian Coates.

Europska liga, 1/16 finala:
Bayer Leverkusen - Monaco 2:3
Juventus - Nantes 1:1
Sevilla - PSV 3:0
Sporting - Midtjylland 1:1

FOTO: EPA/Friedemann Vogel

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Ajax0:0Union Berlin
Barcelona2:2Manchester United
Salzburg1:0Roma
Šahtar2:1Rennes
Bayer Leverkusen2:3Monaco
Juventus1:1Nantes
Sevilla3:0PSV Eindhoven
Sporting1:1Midtjylland

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!