Europsko prvenstvo 2024., kvalifikacije, skupina 5, 3. kolo, 08.03.2023, 19:30 h
Nizozemska 32:27 Hrvatska
Hrvatska

Hrvatski rukometaši s novim izbornikom na klupi uvjerljivo poraženi u Eindhovenu

Branimir Korać • srijeda, 08.03.2023.
Hrvatski rukometaši s novim izbornikom na klupi uvjerljivo poraženi u Eindhovenu

Hrvatska rukometna reprezentacija u kvalifikacijskom dvoboju za Europsko prvenstvo upisala je poraz u gostima kod Nizozemske s 32:27. Zaslužena pobjeda Nizozemaca, a novi izbornik Goran Perkovac imao je prilike vidjeti što sve ne funkcionira u hrvatskoj igri...

Goran Perkovac našao se u vrlo nezavidnoj situaciji. Preuzeo je reprezentaciju uoči vrlo teškog gostovanja, uopće nije imao vremena za bilo što promijeniti i morao je koristiti niz "postavki" koje je koristio prošli izbornik.

Igraj na kvalifikacije za Europsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nizozemska sa Steinsom i Smitsom potvrdila se kao sjajna reprezentacija koju mnogi potpuno bez razloga i dalje podcjenjuju. Hrvatska nije izgledala dobro i imala je premalo svijetlih trenutaka.

Bilo bi vrlo nepravedno Perkovcu suditi već nakon prve utakmice koju praktički nije imao niti vremena za pripremiti. Reprezentacija se okupila u ponedjeljak i već danas je bila na vrlo teškom gostovanju.

Još jednom se pokazalo kako za dobar rezultat trebate i raspoložene vratare, a Hrvatska je to dobila tek boljim ulaskom u drugom dijelu Dominika Kuzmanovića koji je obranio sedmerac i još nekoliko lopti, ali Nizozemska se već bila odvojila. U tom odvajanju joj je pomogao Bart Ravensbergen koji je dobro branio kada je to bilo najpotrebnije.

Hrvatska je zadnje vodstvo na susretu imala još u sedmoj minuti kada je Josip Šarac pogodio za 4:3 nakon čega je uslijedila napadačka kriza, Hrvatska je ostala šest minuta bez pogotka što je bilo dovoljno rastrčanim Nizozemcima da preuzmu vodstvo.

Na odmor se otišlo s vodstvom Nizozemske 15:13 i očekivalo se kako će Hrvatska u nastavak susreta ući snažno i tražiti povratak. Međutim, dogodilo se upravo suprotno.

Nizozemska je drugo poluvrijeme otvorila serijom 6:1 i pobjegla je na sedam golova prednosti i već tada je bilo jasno da će biti vrlo teško vratiti se u utakmicu.

Kod 23:16 Kuzmanović brani sedmerac Kayu Smitsu, ulazi u seriju obrana i pomaže Hrvatskoj da se približi na tri gola zaostatka.

U zadnjih deset minuta kod 25:22 imala je Hrvatska priliku i za minus dva, ali brzo je izgubila loptu i Nizozemska se vratila na veću razliku te je mirno privela utakmicu kraju.

Slavila je 32:27 uz 12 obrana Ravensbergena, osam golova Smitsa, šest Steinsa i pet Stavasta.

Kod Hrvatske po četiri gola postigli su Igor Karačić, Manuel Štrlek i Tin Lučin.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Nizozemska - Hrvatska 32:27

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Europsko prvenstvo 2024., kvalifikacije, skupina 5

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nizozemska32:27Hrvatska
Belgija24:26Grčka
1Hrvatska 6180:164+169
2Nizozemska 6170:157+139
3Grčka 6161:172-116
4Belgija 6151:169-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!