Tenis

Prva igračica svijeta u polufinalu Indian Wellsa, prijeti joj Ruskinja pod kazahstanskom zastavom

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 17.03.2023.
Prva igračica svijeta u polufinalu Indian Wellsa, prijeti joj Ruskinja pod kazahstanskom zastavom
Foto: EPA

Poznata su oba polufinalna para u konkurenciji tenisačica na turniru u Indian Wellsu. U finalu je moguća repriza završnog meča ovogodišnjeg Australian Opena...

Najbolja tenisačica svijeta, Poljakinja Iga Swiatek, ušla je u polufinale WTA 1000 turnira u Indian Wellsu, gdje je u četvrtfinalu nadigrala Rumunjku Soranu Cirsteu (WTA - 83.) sa 6:2, 6:3 za 82 minute.

Igraj na mečeve u Indian Wellsu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Braniteljica prošlogodišnjeg naslova je jedina od četiri polufinalistice koja je do ove faze turnira stigla bez izgubljenog seta, a za plasman u finale suparnica će joj biti deseta tenisačica svijeta, Kazahstanka Jelena Ribakina, koja je trebala dva sata i 45 minuta za pobjedu 7:6(4), 2:6, 6:4 protiv Čehinje Karoline Muchove (WTA - 76.). Ruskinji koja igra pod kazahstanskom zastavom to je prvi plasman u polufinale na WTA 1000 turnirima.

Ribakina je ove godine svladala Swiatek u osmini finala Australian Opena (6:4, 6:4) na putu do finala na prvom Grand Slam turniru sezone, u kojem je poražena od Bjeloruskinje Arine Sabalenke.

Uspije li aktualna wimbledonska pobjednica ponoviti protiv najbolje tenisačice svijeta ono što je napravila u Melbourne Parku, a Bjeloruskinja svlada Grkinju Mariju Sakkari u drugom polufinalu, u Indian Wellsu ćemo gledati reprizu finala Australian Opena.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak po lokalnom vremenu, a meč za naslov će biti odigran u nedjelju.

WTA Indian Wells, četvrtfinale:
Jelena Ribakina (Kazahstan, 10) - Karolina Muchova (Češka) 7:6(4), 2:6, 6:4
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:2, 6:3

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!