Vodeni sportovi

Jug slavio u drugoj utakmici i izjednačio u finalnoj seriji hrvatskog prvenstva

Branimir Korać • nedjelja, 30.04.2023.
Jug slavio u drugoj utakmici i izjednačio u finalnoj seriji hrvatskog prvenstva

U drugom susretu finala hrvatskog vaterpolskog prvenstva Jug je u Dubrovniku ugostio momčad Jadrana i pobjedom 11:9 izjednačio na 1-1 u seriji...

Jadran nije uspio u Dubrovniku doći do breaka u finalnoj seriji, Jug je odigrao dobru utakmicu i u konačnici zasluženo slavio. Najvećim dijelom susreta Jadran je bio u statusu lovca koji je hvatao zaostatak.

Igraj na Jadran - Jug na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uspjeli su se Splićani oporaviti od lošeg otvaranja utakmice, čak su uspjeli i povesti, ali ponovno loš ulazak u drugo poluvrijeme na kraju je bio ključan.

Jug je otvorio utakmicu s 3:0, Jadranu je trebalo više od pet minuta za prvi pogodak, a seriju domaćina prekinuo je Zvonimir Butić golom za 3:1.

U drugoj dionici Splićani su napravili potpuni preokret i s tri gola zaredom poveli su sa 6:5, kod Juga se uvukla nervoza u napadu i Vjekoslav Kobešćak bio je prisiljen pozvati minutu odmora. To nije pomoglo da pokrene napad, ali barem je zaustavio nalet Splićana i s tih 6:5 otišlo se na odmor.

U trećoj dionici budi se i Jug. Nakon gola Marina Čaglja za 7:6 Jadrana, Jug radi seriju 4:0 i ponovno dolazi do tri gola prednosti.

Ovaj put Jadran se nije uspio oporaviti, smanjio je na 10:9 golovima Marinića Kragića i Šetke, ali taj Šetkin gol šest i pol minuta prije kraja susreta bio je ujedno i posljednji Jadranov gol na ovom susretu. Do kraja je Filip Kržić zabio za 11:9 i kraj priče.

Kod Juga su se istaknuli Loren Fatović s četiri gola te s po dva Maro Joković, Filip Kržić i Kostas Kakaris. Kod Jadrana po dva gola postigli su Marinić Kragić, Čagalj i Butić.

1. HVL, finale doigravanja:
Jug - Jadran 11:9 (1-1)

FOTO: HVS

1. HVL, doigravanje

finale

Jadran Split14:13Jug AO
Jug AO11:9Jadran Split
Jadran Split9:7Jug AO
Jug AO13:6Jadran Split
Jadran Split11:8Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!