Košarka

Barkley zabrinut zbog odmaranja igrača: 'Kada razljutite navijače, bit će posljedica'

Branimir Korać • utorak, 27.02.2024.
Barkley zabrinut zbog odmaranja igrača: 'Kada razljutite navijače, bit će posljedica'
Foto: EPA

Odmaranje igrača, takozvani load management, u NBA ligi je često na udaru kritika. Igrači i treneri brane se kako tako sprečavaju ozljede i omogućavaju igranje na najvišoj razini, a neki poput Charlesa Barkleyja otvoreno su protiv toga...

Charles Barkley poznat je kao veliki protivnik odmaranja igrača i preskakanja utakmica. Prije to nije bio slučaj i igrači su igrali maksimalno bez odmora dok se u novije doba to ipak promijenilo. Barkley smatra kako će to izazvati revolt kod navijača.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Morate biti zabrinuti. Svi se moraju zabrinuti. Jer jedina stvar koju ne možete učiniti je otuđiti svoje obožavatelje. To je jedina stvar koju ne možete učiniti, jer navijači pokreću sve. Oni kupuju naš proizvod, gledaju naš sport. A kad ih jednom razljutiš, bit će nekih posljedica", tvrdi Barkley.

Barkley smatra kako poseban revolt mogu izazvati kombinacije visokih ugovora kod igrača i preskakanje utakmica radi odmora.

"Bit će zanimljivo s ovim novim ugovorom za TV prava kada igrači počnu zarađivati još više novca. Kada imate momke koji zarađuju 75, 80, 90, ne daj Bože 100 milijuna dolara godišnje igrajući košarku, a onda kaže, 'Znaš što, večeras ću se odmoriti.' U jednom trenutku obožavatelj će reći: 'Dosta mi je'", smatra Barkley.

Činjenica je da prije nije bilo problema s load managementom, igrali su i ozlijeđeni i bolesni i to za puno manje ugovore i s puno manjim benedicijama. Stoga je i razumljiv Barkleyev revolt.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!