Nogomet

Hajduk u SuperSport Hrvatskom kupu popravlja dojam iz prvenstva, Varaždin nije bez ambicija

Branimir Korać • utorak, 27.02.2024.
Hajduk u SuperSport Hrvatskom kupu popravlja dojam iz prvenstva, Varaždin nije bez ambicija
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Subotnji prvenstveni dvoboj između Hajduka i Varaždina nije dao pobjednika. Danas je na rasporedu četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa, a sastaju se isti protivnici…

Hajduk i Varaždin sastali su se u subotu u prvenstvu i remizirali 1:1. Splićani su imali igrača više cijelo drugo poluvrijeme, ali nisu to iskoristili kako bi došli do preokreta, uspjeli su tek izbjeći poraz.

Igraj na Hajduk - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon susreta iz oba tabora su izvlačili situacije u kojima nisu bili zadovoljni sudačkim odlukama i ostaje za nadati se kako danas to neće biti slučaj i da će se najmanje pričati o suđenju.

U jeku je velika bitka za titulu prvaka Hrvatske u kojoj sudjeluje i Hajduk, a Mislav Karoglan uoči ovog dvoboja posebno je više puta naglasio važnost Kupa. Važno je i i glavni je cilj osvojiti naslov prvaka, ali isto tako Kup se ne smije zapostaviti. Hajduk je prošle sezone osvojio trofej finalnom pobjedom protiv Šibenika i želi ponovno otići do kraja.

Varaždin je na svom travnjaku odigrao čvrsto i hrabro, a na Poljudu za uspjeh će morati još bolje od toga. Hajduk je još jednom odigrao ispod razine koja se očekivala, posebno dok je bio s igračem više kada se mučio stvoriti pravi i konkretan pritisak.

Varaždin u ovaj susret može ući opušteniji, svjestan kako je Hajduk taj koji "mora" proći dalje. To može biti olakotna okolnost za Varaždince, ali isto tako Hajduku koliko može biti minus, može biti i plus.

Iako ovo četvrtfinale nije vezano uz borbu za naslov prvaka, Hajduk taj susret mora promatrati i iz tog aspekta s obzirom da svaki neuspjeh remeti atmosferu bez obzira gdje je on ostvaren.

Što su rekli

Mislav Karoglan, trener Hajduka: “Imali smo nakon povratka u Split iskreni razgovor o nekim stvarima i kako ih ja vidim. Bitno je da slijedimo plan i da smo mu maksimalno predani. Odgovornost je uvijek najveća na meni, međutim, od igrača Hajduka očekuje se izražena osobnost. Nema razloga da nivo samopouzdanja bude nizak, nakon dugo vremena smo u ovo vrijeme samo bod smo od prvog mjesta i u igri za duplu krunu, bitno je da sve izguramo do reprezentativne stanke, a onda ćemo se ekipirati. Igraš za polufinale kupa, radi se o trofeju i nema veze što smo ga osvojili zadnje dvije godine. Idemo proći u polufinale, pa ćemo razmišljati o prvenstvu.“

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Očekujem sličan Hajduk i još bolju atmosferu. Hajduk je kod kuće favorit bez obzira tko stajao s druge strane. Na nama je da se nametnemo svojom igrom i probamo tako ugroziti Hajduk. Mi ćemo gledati sebe i izvući maksimum. Respektiramo Hajduk, ali želimo iz svake utakmice biti sve bolji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Split, Poljud, 18:00

Sudac: Igor Pajač

Nedostaju

Hajduk: N.Kalinić, Perišić, Melnjak, Žaper, Moufi, Ferro, L.Kalinić

Varaždin: Dabro, Silić, Vukušić

Prošli dvoboj

Odigran je prije svega tri dana u Varaždinu i završio je 1:1. Domaćin je poveo pogotkom Belcara, a izjednačio je Sigur.

Prognoza

Hajduk je favorit i bilo bi prilično iznenađenje kada ne bi ušao u polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!