Nogomet

Dinamo i Gorica odlučuju o zadnjem putniku u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Petar Jenjić • srijeda, 28.02.2024.
Dinamo i Gorica odlučuju o zadnjem putniku u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo će nakon pobjede protiv Rijeke u SuperSport HNL-u tražiti i plasman u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Na Maksimir stiže Gorica koja se u prošlom kolu vratila pobjedama...

Posljednje četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odigrat će se na Maksimiru gdje će Dinamo igrati protiv Gorice. Dvoboj ove dvije ekipe igra se večeras s početkom od 18 sati, a prvi sudac dvoboja je Zdenko Lovrić.

Igraj na Dinamo - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U jako zgusnutom rasporedu igra Dinamo koji je, nakon prolaska Real Betisa u šesnaestini finala Konferencijske lige, igrao derbi kola na Maksimiru protiv Rijeke. Jedan pogodak, duboko u sudačkoj nadoknadi, donio je pobjedu zagrebačkoj momčadi, a junak je bio Fran Brodić koji je ostao miran s bijele točke.

Modri su svoju dominaciju u ovom natjecanju u prethodne dvije sezone prepustili Hajduku. Zagrepčani su ispadali od Rijeke i od Šibenika, a prije nego što su posljednji put 2021. podigli Rabuzinovo sunce u polufinalu su tek nakon produžetaka s 4:1 izbacili Goricu. Strijelac za Turopoljce bio je Dario Špikić koji bi sutra trebao krenuti od prve minute, a svoj jedini gol od nastavka sezone zabio je upravo svom bivšem klubu prije nešto manje od mjesec dana.

Ta utakmica bila je možda i najbolja Dinamova utakmica u domaćem prvenstvu u 2024. godini. Modri su imali čak 15 udaraca u okvir, ali samo su dva završila iza sjajnog Ivana Banića. Prije toga definitivno nisu briljirali, posebno kada uzmemo u obzir dvomeč s Lokomotivom, ali i vrlo tijesne pobjede protiv Varaždina i Istre 1961.

Međutim, Dinamo je tu i sada ga čeka protivnik koji još od 16. kola i utakmice protiv Rudeša nije znao za pobjedu. Gorica je itekako muku mučila s formom, u 2024. ušla je s čak pet uzastopnih poraza, a onda je stigao Slaven Belupo. Jedan pogodak bio joj je dovoljan za pobjedu. Junak Tim Matavž donio je tri boda i mali predah za momčad uoči nastavka sezone.

Osim već spomenutog dvoboja koji je otišao na stranu Dinama, prethodna dva nisu bila tako uspješna za njega. Prvi je na Maksimiru, na početku sezone, završio bez pogodaka 0:0, dok je Gorica na domaćem terenu napravila preokret i slavila rezultatom 2:1. Gorica bi i danas mogla biti visoka prepreka, a hoće li napraviti iznenađenje, ostaje nam saznati.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Raspoloženje je odlično i na jako visokom nivou. Svjesni smo da nemamo vremena za slavlje ili bilo kakvo opuštanje. Čeka nas utakmica u kupu koja je jako važna za nas i bez obzira na to što igramo kod kuće Gorica nam može zadati probleme. Posljednji ogled u prvenstvu bio je dominantan s naše strane, ali trebalo nam je vremena da probijemo njihov blok. Vjerujem da će oni sutra doći sa sličnom idejom, možda malo hrabriji s loptom i moramo bit na našem maksimumu ako želimo proći dalje."

Mensur Mujdža, pomoćni trener Gorice: "Širina je jedna od kvaliteta Dinama, imaju jako puno igrača koji u svakom drugom klubu u našoj ligi mogu kandidirati za prvi sastav. Sigurno će sutra biti promjena u njihovom sastavu s obzirom na broj utakmica koji su odigrali. Međutim, vjerujem da kvalitetom neće odskakati u odnosu na prvotimce i da nas čeka težak protivnik za kojeg se moramo pripremiti najbolje što možemo u ovom kratkom periodu."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Maksimir, Zagreb, 18:00

Sudac: Zdenko Lovrić

Zadnji susret

Dinamo je na Maksimiru slavio rezultatom 2:0 uz golove Martina Baturine i Darija Špikića.

Prognoza

Dinamo bi trebao proći u sljedeću fazu natjecanja, ali kao i kod prognoze za dvoboj Rudeša i Rijeke, vjerujemo da će danas u Maksimiru obje ekipe postići barem jedan pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!