Nogomet

Hrvatska U-19 reprezentacija otvorila kvalifikacije velikom pobjedom protiv Njemačke

Branimir Korać • srijeda, 20.03.2024.
Hrvatska U-19 reprezentacija otvorila kvalifikacije velikom pobjedom protiv Njemačke
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina u Varaždinu je na startu Elitne runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo slavila protiv Njemačke s 2:1...

Očekivano težak posao imala je Hrvatska na startu Elitne runde u Varaždinu, svladana je Njemačka s 2:1 u susretu u kojem je bilo pregršt prilika na obje strane, a Hrvatska je svoje bolje iskoristila.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP U-19 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u sedmoj minuti Hrvatska je povela, Branko Pavić oduzeo je loptu na nekih 25 metara od gola, krenuo prema kaznenom prostoru i onda opalio izvana u sam donji kut.

Malo nakon toga odličnu priliku imao je Luka Vrbančić, ali njegov udarac s 12-13 metara završio je malo pokraj gornjeg kuta.

Njemačka je također napadala, hrvatska obrana dobro je funkcionirala, međutim u 32. minuti Nijemci ipak poravnavaju. Maza se odlično snašao u kaznenom prostoru i iz voleja u padu pogodio je za 1:1.

Hrvatska je ipak otišla na odmor s vodstvom i top zahvaljujući spektakularnom golu Roka Brajkovića. Odbijena lopta došla je na 20-ak metara do Brajkovića koji je prima na prsa i odmah iz voleja sjajno pogađa u kut za 2:1.

U drugom dijelu Njemačka je prijetila, ali je i Hrvatska nastavila kreirati prilike. Čaić i Canjuga nisu realizirali najbolje situacije, a u 57. minuti i Pejčinović je zaprijetio svom vrataru koji je loptu odbio u gredu.

Njemačka je dobila odličnu priliku za povratak u 89. minuti, Pavić je skrivio kazneni udarac, ali Borna Buljan izvrsno brani pokušaj Pejčinovića i Hrvatska ipak odlazi do pobjede.

Velika pobjeda za Hrvatsku koja je u skupini još s Rumunjskom i Turskom te ostaje u igri za prvo mjesto koje vodi na Europsko prvenstvo.

Kvalifikacije za EP U-19:
Hrvatska - Njemačka 2:1
Turska - Rumunjska 2:0

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!