Tenis

Ruskinja izbacila Donnu Vekić s Mastersa u Miamiju

HINA, Petar Jenjić • subota, 23.03.2024.
Ruskinja izbacila Donnu Vekić s Mastersa u Miamiju
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela izboriti treće kolo Mastersa u Miamiju. Od nje je u dva seta bolja bila Jekaterina Aleksandrova iz Rusije...

Hrvatski tenis je u petak ostao i bez posljednje predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji WTA 1000 turnira u Miamiju, nakon što u meču drugog kola Ruskinja Jekaterina Aleksandrova svladala Donnu Vekić sa 6:3, 6:4 za 83 minute.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolju hrvatsku tenisačicu u poraz su odvele neiskorištene prilike za oduzimanje servisa suparnici. Osječanka ih je imala devet tijekom meča, ali je Aleksandrova svaki put izbjegla break.

Vekić je već u prvom gemu imala prvu break loptu, potom još dvije u trećem, da bi u šestom gemu izgubila servis bez osvojenog poena. Aleksandrova do kraja seta nije izgubila nijedan poen na servisu i tako došla do početne prednosti.

U drugom gemu drugog seta, najdužem u meču, hrvatska tenisačica je propustila čak pet prilika za oduzimanje servisa. Ono što nije njoj uspjelo, 29-godišnja Ruskinja je učinila u sedmom gemu i oduzela servis Vekić.

Posljednju priliku za preokret Osječanka je imala kad je Aleksandrova servirala za pobjedu ali je od 30-40 ruska tenisačica nanizala tri poena i izborila plasman u trećem kolo, gdje ju čeka sunarodnjakinja Anastasia Pavljučenkova.

Masters Miami, 2. kolo:
Jekaterina Aleksandrova - Donna Vekić 6:3, 6:4

FOTO: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!