Nogomet

Vida s AEK-om napravio novi korak prema naslovu, Kotarski branio u remiju PAOK-a

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Vida s AEK-om napravio novi korak prema naslovu, Kotarski branio u remiju PAOK-a
Foto: Pixsell

Sinoć su odigrane tri utakmice doigravanja za prvaka Grčke. Veliki korak prema novom naslovu napravio je AEK koji je na domaćem terenu bio bolji od Panathinaikosa, dok je PAOK "samo" remizirao protiv Lamije...

Veliku pobjedu ostvarili su nogometaši AEK-a u sedmom kolu Lige za prvaka grčke Superlige, pred svojim navijačima su svladali Panathinaikos 3:0.

Igraj na grčko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u sedmoj minuti AEK je poveo golom Šveđanina Niclasa Eliassona, dok je domaći sastav prednost povećao krajem prvog dijela. U 38. minuti suparničku mrežu je pogodio Argentinac Ezequiel Ponce. Sve je bilo gotovo u 69. minuti kada je junak susreta Eliasson postigao svoj drugi pogodak za konačnih 3:0.

Hrvatski nogometaši na ovom su derbiju odigrali cijelu utakmicu, Domagoj Vida za domaćina, a Tin Jedvaj u poraženom sastavu. AEK je sada pobjegao Panathinaikosu na ljestvici, ima 75 bodova, četiri više. Na trećem mjestu je PAOK sa 68 bodova i utakmicom manje.

Olympiakos je osvojio samo bod na gostovanju kod Arisa gdje je odigrao 1:1. Domaći sastav je poveo golom Lorena Morona u 48. minuti, dok je za Olympiakos izjednačio Gelson Martins. Hrvatski nogometaš Neven Đurasek ostao je tijekom cijelog ogleda na domaćoj klupi za pričuve.

PAOK je tek remizirao 1:1 kod Lamije, a bio je sasvim blizu poraza. U 100. minuti Stefan Schwab je zabio za PAOK i konačni remi. Vrata solunske momčadi čuvao je hrvatski reprezentativni vratar .

Grčko prvenstvo, 7. kolo Lige prvaka:
Lamia - PAOK 1:1
Aris - Olympiakos 1:1
AEK - Panathinaikos 3:0

FOTO: RAFAEL GEORGIADIS / EUROKINISSI/Pixsell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!