Rukomet

Nova odlična večer Panjana u velikoj gostujućoj pobjedi Sarana kod snažnog Toulousea

Branimir Korać • četvrtak, 25.04.2024.
Nova odlična večer Panjana u velikoj gostujućoj pobjedi Sarana kod snažnog Toulousea

Vrlo važnu pobjedu u borbi za ostanak u najvišem razredu francuskog rukometa upisao je Saran koji je u gostima slavio protiv Toulousea uz sjajnu večer Ivana Panjana…

Ivan Panjan odrađuje posljednje utakmice u dresu Sarana i to jako dobro. U susretu 26. kola Starligue, Saran je iznenadio Toulouse i svladao ga u gostima s 30:29.

Igraj na utakmice Starligue na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S ova dva boda Saran se odvojio od Dijona i Creteila koji imaju tri boda manje i nalaze se u zoni ispadanja, a velike zasluge za to nosi i hrvatski vratar Ivan Panjan koji je branio odlično cijelu utakmicu.

Toulouseu ovo nije bila nebitna utakmica, drži visoku četvrtu poziciju i ima svega tri boda više od Limogesa koji mu se može opasno približiti ako u ovom kolu upiše pobjedu protiv drugoplasiranog Nantesa.

Saran je cijelu utakmicu u Toulouseu odradio odlično, poveo je s 5:1 i održavao razliku iako se Toulouse uspio približiti u prvom dijelu na samo gol zaostatka.

U drugom dijelu domaćin je okrenuo rezultat, vodio 29:27 tri minute prije kraja, ali završnica je pripala gostima koji golom Clementa Damianija odlaze do pobjede 30:29.

Panjan je susret završio s 13 obrana te je uz šesterostrukog strijelca Toma Robynsa bio prvo ime kod gostiju. U domaćem sastavu po pet golova postigli su Erwin Feuchtmann, Edouard Kempf i Ayyoub Abdi.

Starligue, 26. kolo:
Toulouse - Saran 29:30

FOTO: Louis Courtial

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!