Nogomet

Mišković: 'Strani suci su nas spasili, inače bismo imali pakao, a Goda je zaslužio crveni karton'

Mario Borko • subota, 27.04.2024.
Mišković: 'Strani suci su nas spasili, inače bismo imali pakao, a Goda je zaslužio crveni karton'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Čelni čovjek Rijeke gostovao je u emisiji Sport nedjeljom i pričao o svim aktualnim temama, a dotaknuo se i nekih događaja iz prošlosti...

Završnica SuperSport HNL-a, a i cijela sezona, dostojna je filmske priče. Dinamo i Rijeku pet kola prije kraja dijele samo dva boda, a idući vikend na Rujevici se igra veliki derbi kojeg svi željeno iščekuju i koji bi mogao odrediti prvaka. Predsjednik Rijeke, Damir Mišković bio je jedno vrijeme u inozemstvu, sad se vratio u Hrvatsku, a u emisiji Sport Nedjeljom iznio je svoja razmišljanja uoči raspleta prvenstva.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ja bih odgrizao svoju nogu za naslov prvaka. Ostat ću u Hrvatskoj cijeli peti mjesec, kako bih se pripremio za proslavu na Korzu. Ima još puno do kraja, ne želim biti bahat, ali neću reći da nećemo osvojiti ligu. Hajduk nam leži bolje od Dinama, bez obzira tko je trener, na Maksimiru uvijek prolazimo jako loše. Dinamo nam ne leži i pobjede nad njim su mi zato draže. Mislim da ova ekipa može zaustaviti taj negativni trend."

Iako su mnogi ove sezone kao prvog kandidata za naslov prvaka isticali Hajduk, Splićani su se već nakon tri četvrtine prvenstva oprostili od snova o tituli. Dva poraza od Dinama u prvenstvu i kupu bacili su ih na koljena, a Rijeka ih je na Rujevici dokrajčila.

"Hajduk ima odličnu ekipu, imali su sjajnog trenera u Leki. Kad je došao u Split nije mi bilo svejedno. Teško je komentirati druge klubove, ali ostao sam iznenađen s raspletom, očekivao sam da će do kraja biti borba između njih, nas i Dinama. Hajduk se nakon poraza od nas nije uspio oporaviti, mi već 12 godina igramo jako dobro protiv njih, neovisno o tome gdje se igralo. Prethodne dvije godine Hajduk je bio nešto uspješniji, ali to nije utjecalo na naš put. Iznenadilo me kojom smo lakoćom slavili na Poljudu i tu sam shvatio da se možemo boriti za naslov."

Rijeka je od dolaska Miškovića drugi najuspješniji hrvatski klub, a tome svjedoče brojke. Četiri nastupa u skupinama Europske lige, naslov prvaka i četiri kupa. Hajduk bez obzira na ogromnu vojsku navijača u tom razdoblju rezultatski nije ni blizu, a Dinamo bi usprkos puno većem proračunu drugi puta mogao izgubiti naslov od Riječana.

"Ja da imam, budžet od 30 milijuna eura, 30 tisuća navijača na svakoj utakmici bio bih 20 bodova ispred Dinama", samouvjereno je ustvrdio Mišković.

Dinamo je ove sezone Rijeci "ukrao" trenera. Sergej Jakirović je preko noći Kvarner zamijenio Zagrebom, a sve su glasnije priče da će najbolji igrač Rijeke, Marko Pjaca, na kraju sezone poći istim putem.

"Svi se borimo za sebe i gledamo vlastiti interes. Nitko ne želi pomoći drugom klubu, a da našteti sebi. Legitimno je da ljudi odlaze zbog unosnijih financijskih ponuda, ali ja sam očekivao da će me netko nazvati prije nego što je sve završilo u medijima. Ne mogu ja zadržati nekog tko želi ići, razočaran sam jer nije bilo poštenog pristupa. Jakirović je odličan trener, napravio je puno s Rijekom i radi odlično u Dinamu. On je odlučio da mu je tamo bolje, mi smo sve gradili oko njega, ali ponuda je očito bila takva da je nije mogao odbiti. Nakon toga se nismo sreli, svatko je na svojoj strani. Priča se o Pjaci u Dinamu, a ja ću pokušati dovesti: Petkovića, Baturinu i Nevistića."

Rijeka je stabilan klub koji konstantno postiže kvalitetne rezultate iako su u svakom trenutku svi igrači na prodaju:

"Kad sam preuzeo klub podmirili smo dugove od sedam-osam milijuna eura. Investirali smo u prvoj godini pet milijuna eura, a u 12 godina smo "okrenuli" oko 230 milijuna. To nije profit, mi smo svake godine u manjku, ali sport je nešto što smo dužni dati građanima i ja sam najsretniji kad smo na nuli."

Derbi koji bi mogao odlučiti prvaka sudit će strani suci. Mišković smatra da je takva odluka HNS-a spasila regularnost prvenstva:

"Predsjednik Kustić je sve spasio odlukom da će derbije suditi strani suci. Da nije tako odlučio imali bismo pakao. Kod nas si uvijek kriv i uvijek postoje teorije zavjere. To je svima nama teško slušati. Goda je primjerice u posljednjoj utakmici trebao dobiti crveni karton, ali greška suca nije bila namjerna. Kod nas je nakon takvih odluka uvijek slijedi linčovanje, a nakon utakmica koje su sudili strani suci nitko nije rekao ni riječ."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!