Nogomet

Olmissum želi iskoristiti domaći teren i povesti u finalnoj seriji

Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
Olmissum želi iskoristiti domaći teren i povesti u finalnoj seriji
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Večeras je na rasporedu treća utakmica finalne serije SuperSport HMNL-a u kojoj ćemo doći još jedan korak bliže novom hrvatskom prvaku. Serija seli u Omiš gdje će Olmissum biti domaćin Futsal Dinamu...

Uzbudljivo, dinamično i nadasve vrlo zanimljivo finale SuperSport HMNL-a igra se i ove sezone. U reprizi prošlogodišnjeg finala sastaju se Futsal Dinamo i Olmissum, zagrebačka momčad brani naslov, a pred nama je treća utakmica koja se igra u Omišu. Dvoboj koji počinje od 20:15 sati sude: Vedran Babić, Mario Lulić, Mario Budimir i Marijan Šimatović.

Igraj na Olmissum - Futsal Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Futsal Dinamo poveo je u finalnoj seriji protiv velikog konkurenta prije šest dana. Bila je to velika bitka na obje strane terena, a vidjeli smo čak deset pogodaka. Dvoboj je odlučen tek nakon produžetaka, otišavši na stranu domaće momčadi koja je povela s 1-0 u seriji.

Prije tri dana branitelj naslova ponovno je bio domaćin. Bila je to pogocima puno siromašnija utakmica u kojoj je Dinamo dominirao, ali sjajan je na golu Olmissuma bio Vinko Rozga koji je branio sve pokušaje domaće ekipe. Rezultat se nije mijenjao sve do samog kraja kada gu gosti postigli dva gola, slavili 0:2 i tako napravili break.

Prošle sezone Olmissum je bio taj koji je imao prednost domaćeg terena i slavio u prvoj utakmici. Break je napravio Dinamo koji je zatim pred svojim navijačima zaključio posao. Sada bi sve moglo otići u suprotnom smjeru, ali s obzirom na to da se radi o dvije vrlo izjednačene ekipe, jasno je da će odlučivati nijanse.

Dodajmo i to da će oba trenera imati sve igrače na raspolaganju. Međutim, čak deset igrača ima dva žuta kartona i prijeti im propuštanje sljedeće utakmice. Kod Olmissuma to su: Bruno Žilić, Josip Kolobarić, Duje Kustura i Antonio Sekulić, dok su kod Dinama to: Neven Zonjić, Ante Piplica, Danijel Dekanić, Nikola Gudasić, Ante Piplica, Luka Perić i Mateo Mužar.

Treća utakmica je danas, a četvrta se igra ponovno u Omišu 13. svibnja. Potencijalna peta vraća nas u Zagreb gdje bi Dinamo tražio obranu naslova prvaka. Podsjetimo, Olmissum je dva puta bio prvak, u sezonama 2019./20. i 2020./21.

Što su rekli

Antonio Sekulić, igrač Olmissuma: "U Zagrebu ih nitko osim nas nije uspio poraziti i to dovoljno svjedoči koliko je teško igrati protiv njih. Taj smo uteg skinuli sa svojih leđa i sada to idemo iskoristiti."

Matija Đulvat, trener Olmissuma: "Olmissum je zasluženo pobijedio i sada je 1-1 u seriji. U Omiš idemo pokušati pobijediti i ako želimo biti prvaci, potrebna nam je tamo barem jedna pobjeda."

Mjesto, vrijeme, suci

Omiš, SD Ribnjak, 20:15

Suci: Vedran Babić, Mario Lulić, Mario Budimir, Marijan Šimatović

Zadnji susret

Omišani su napravili "break" u Zagrebu i slavili rezultatom 0:2.

Prognoza

Ovako izjednačen dvoboj zaista je jako teško i nezahvalno prognozirati, no danas zbog domaćeg terena prednost dajemo Olmissumu.

SuperSport HMNL, doigravanje

  • Rezultati
  • Ljestvica

finale

Futsal Dinamo6:4 *Olmissum
Futsal Dinamo0:2Olmissum
Olmissum6:0Futsal Dinamo
Olmissum5:6 **Futsal Dinamo
Futsal Dinamo3:1Olmissum
1Futsal Dinamo 1242:30+1224
2Olmissum 1140:28+1221
3Stanoinvest Futsal Pula 616:13+39
4Square 620:19+19
5Torcida 34:14-103
6Novo Vrijeme 21:5-40
7MNK Osijek 22:8-60
8Crnica 20:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!