Košarka

Lakersi prekinuli niz poraza od Nuggetsa, Celticsi uvjerljivi u Miamiju

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 28.04.2024.
Lakersi prekinuli niz poraza od Nuggetsa, Celticsi uvjerljivi u Miamiju
Foto: EPA

Sinoć su odigrane nove četiri utakmice NBA doigravanja. Lakersi su prekinuli niz poraza od Nuggetsa, Celticsi su slavili kod Heata, Thunder je došao na korak do druge runde, dok je Magic poravnao u seriji protiv Cavaliersa...

Miami Heat - Boston Celtics 84:104 (1-2)

Nakon što nisu imali odgovora na sjajan šut protivnika u drugoj utakmici, Boston Celticsi stigli su u Miami na treću utakmicu prve runde doigravanja i odigrali u skladu s očekivanjima najbolje momčadi regularnog dijela sezone.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poslije prve četvrtine Celticsi su vodili s devet razlike (21:12), da bi u drugoj ubacili čak 42 poena, a njihov protivnik 15 manje. U nastavku nije bilo prevelikih promjena, a gosti su u konačnici slavili rezultatom 84:104.

Po 22 poena u redovima pobjedničke ekipe ubacili su Jaylen Brown (osam skokova) i Jayson Tatum (11 skokova, šest asistencija), dok je Kristaps Porzingis dodao 18 koševa i pet skokova.

Miami je predvodio Bam Adebayo s 20 koševa i devet skokova, po 15 poena dodali su Nikola Jović (osam skokova) i Tyler Herro.

Četvrta utakmica igra se ponovno u Miamiju, a Boston je u zadnjih 11 susreta na tom terenu upisao devete pobjeda, dok je taj omjer u doigravanjima 7-1.

LA Lakers - Denver Nuggets 119:108 (1-3)

Nakon čak 11 uzastopnih poraza, Los Angeles Lakersi uspjeli su doći do pobjede protiv aktualnog prvaka Denver Nuggetsa. Lakersi su na domaćem terenu slavili sa 119:108 i tako izbjegli "metlu" u prvoj rundi doigravanja.

Lakersi su u sve tri prve utakmice potpuno ispuštali dvoznamenkasto vodstvo, ali danas to ipak nije bio slučaj. Domaćin je vodio 19 razlike malo više od šest minuta prije kraja, Nuggetsi su se uspjeli spustiti na minus sedam (113:106), ali više od toga nije išlo.

LeBron James s 30 poena i pet skokova predvodio je Lakerse, Anthony Davis dodao je 25 koševa, čak 23 skoka te šest asistencija, dok su po 21 poen dodali Austin Reaves (šest asistencija) i D'Angello Russell.

Prvo ime Nuggetsa bio je Nikola Jokić s 33 koša, 14 skokova i 14 asistencija, Michael Porter Jr. ubacio je 27 koševa i dodao 11 skokova, dok je Jamal Murray dodao 22 poena, šest skokova i pet asistencija.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 112:89 (2-2)

Pobjedom Orlando Magica nad Cleveland Cavaliersima sa 112:89 nastavljena je nadmoć domaćih momčadi u ovom paru prvog kruga doigravanja za prvaka NBA lige pa je nakon četiri odigrane utakmice rezultat izjednačen na 2-2.

Nakon što su Cavaliersi ostvarili dvije uvjerljive pobjede u Clevelandu, Magic je odgovorio još uvjerljivijim pobjedama u dvije utakmice odigrane na Floridi.

Na poluvremenu četvrte utakmice se još činilo da bi gosti iz Clevelanda mogli doći do pobjede, jer su imali prednost od devet koševa (60:51).

No, u drugom dijelu je došlo do potpunog preokreta. Orlando je u trećoj četvrtini nadigrao suparnike s 37:10 i limitirao Cavalierse na samo 29 koševa u drugom poluvremenu (61:29).

Razigrani Fran Wagner je u drugom poluvremenu postigao 23 od svoja 34 koša, čemu je dodao i 13 skokova. Jonathan Isaac je ubacio 14 poena, a Markelle Fultz i Jalen Suggs po 12 svaki.

Jarrett Allen je bio najbolji igrač Cavaliersa s 21 košem i devet skokova, dok je Donovan Mitchell ubacio 18 poena.

Peta utakmica će biti odigrana u Clevelandu u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu.

NO Pelicans - Oklahoma City Thunder 85:108 (0-3)

Košarkaški Oklahoma City Thundera svladali su u New Orleansu domaće Pelicanse sa 106:85, što ih je dovelo do prednosti od 3-0 i na samo jednu pobjedu od plasmana u drugi krug doigravanja za prvaka NBA lige.

Od sredine druge četvrtine dvoboj je pretvoren u jednosmjernu ulicu, a kad je gostujuća momčad došla do dvoznamenkaste prednosti, New Orleans se samo jednom, početkom treće dionice, uspio spustiti na jednoznamenkasti zaostatak.

Pelicansi su utakmicu završili sa samo 38% šuta iz igre (32/84) i loših 28% za tricu (9/32). Za razliku od domaćih košarkaša momčad Thundera je imala 48% šuta iz igre (40/83) i gotovo jednaku uspješnost (47%) u šutu za tricu (17/36).

Finalist za MVP nagradu Shai Gilgeous-Alexander je ubacio 24 koša i podijelio osam asistencija. Josh Giddey je ubacio 21 poen uz osam skokova i šest asistencija, a Jalen Williams je imao 21 koš, devet skokova i pet asistencija.

Brandon Ingram je predvodio strijelce New Orleansa s 19 poena, a C.J. McCollum je ubacio 16 koševa.

Pelicansi će pokušati izbjeći "metlu" u noći s ponedjeljka na utorak kad će po srednjoeuropskom vremenu.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!