Nogomet

Nastavlja se boj za prvo mjesto, Rijeka na neugodnom gostovanju u Kranjčevićevoj

Petar Jenjić • nedjelja, 28.04.2024.
Nastavlja se boj za prvo mjesto, Rijeka na neugodnom gostovanju u Kranjčevićevoj
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rijeka nastavlja borbu s Dinamom za naslov prvaka. Danas će momčad Željka Sopića gostovati kod vrlo neugodne Lokomotive koja se bori s Osijekom za četvrtu poziciju...

Još jedno kolo SuperSport HNL-a, 32. po redu, dolazi svome kraju. Danas su na rasporedu dvije utakmice, a nakon susreta Gorice i Osijeka, pred nama je još jedan u nizu dvoboja koji će pomoći odrediti prvaka Hrvatske. Rijeka gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj s početkom u 19:30 sati, a taj dvoboj sudit će Patrik Kolarić.

Igraj na Lokomotiva - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je Dinamo slavio u Varaždinu s minimalnih 0:1, pritisak se prebacuje na Rijeku koja je sada na jedan bod iza aktualnog prvaka. Jasno, pobjeda vraća momčad Željka Sopića na prvo mjesto, ali gostovanja u Kranjčevićevoj redovito su teška i iscrpna za svaku momčad u ligi.

Još od zadnje utakmice protiv Dinama, Rijeka je upisala osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda bez ijednog primljenog pogotka. U tom periodu igrala je upravo i protiv Lokomotive u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Bilo je to početkom travnja kada je pogodak Ivana Smolčića iz 70. minute odlučio pobjednika.

Nakon toga odigrala je tri susreta. Slavila je u Jadranskom derbiju protiv Hajduka s 1:0, u gostima kod Istre 1961 rezultatom 0:2 te proteklog vikenda na Rujevici protiv Gorice s 3:0. Najefikasnija je momčad SuperSport HNL-a sa 62 postignuta gola, a uz to ima i najbolju obranu s 20 primljenih pogodaka. Pobjeda danas bila bi dobra najava sljedećeg kola i dvoboja s Dinamom na Rujevici.

S druge strane, Lokomotiva se s Osijekom bori za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Europu. Trenutno je na 44 boda, jednim manje od Osijeka koji će prije njih odigrati već spomenuti dvoboj s Goricom. U zadnjih pet kola Lokosi su upisali dvije pobjede.

Prva je stigla na Poljudu protiv Hajduka (1:2), a druga u gostima kod Varaždina (0:2) prije dva tjedna. U međuvremenu je remizirala protiv Istre 1961 bez golova te protiv Gorice (1:1), dok je upisala poraz u zadnjem kolu protiv Dinama (0:1).

Po pitanju prvenstva, Rijeka je na domaćem terenu ove sezone svladala Lokomotivu s 2:1 i 4:0, dok je utakmica na Kranjčevićevoj, početkom studenog prošle godine, završila bez pobjednika, 1:1.

Kod Rijeke ostaje pitanje hoće li zaigrati Marko Pjaca ili će ga trener poštedjeti za naredno kolo. U konkurenciju se vraća Lindon Selahi, a čak desetorica igrača imaju dva žuta kartona i potencijalni treći izbacio bi ih iz dvoboja s Dinamom. Osim Pjace, to su i Emmanuel Banda, Bruno Bogojević, Danilo Veiga, Emir Dilaver, Niko Galešić, Bruno Goda, Veldin Hodža, Franjo Ivanović i Nediljko Labrović.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Uvijek su ista očekivanja, da ćemo doći do pobjede. Najvažnije je, ako i izgubimo, da se možemo pogledati u oči, da smo dali sve od sebe. Još smo uvijek u igri za Europu, cilj nam je skupljati bodove i ostati u toj utrci, to je primarni cilj. Rijeka je ozbiljna ekipa s velikim izborom igrača. Psihološki su jaki, očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Svaka utakmica nosi tri boda, svaka je potpuno jednaka. Poslije dolazi Dinamo. Idemo po pobjedu i ovaj dvoboj nije nimalo manje ili više važan jer ne očekujem ni težu ni lakšu utakmicu od onih prethodnih. Svi se bore za nešto i to je sportski. Maksimalan respekt prema mladoj Lokomotivi i treneru Čabraji koji ih vodi izvrsno."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb, 19:30

Suci: Patrik Kolarić, Bojan Zobenica, Alen Jakšić; 4. sudac: Ante Terzić; VAR: Mario Zebec, Vedran Đurak

Nedostaju

Lokomotiva: (-)

Rijeka: Pjaca (pod upitnikom)

Zadnji susret

Rijeka je u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa slavila u Kranjčevićevoj s minimalnih 0:1.

Prognoza

Rijeku ne čeka lagan posao, kao ni Dinamo proteklog tjedna. Ipak, večeras očekujemo pobjedu gostiju kao pravu najavu za sljedeći vikend.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!