Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti nadigrale Dinamo i povele u finalnoj seriji

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 02.05.2024.
Odbojkašice Mladosti nadigrale Dinamo i povele u finalnoj seriji
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Još jedna odlična predstava u finalnoj seriji doigravanja za prvakinje Hrvatske, puna sjanih poteza, ali i početničkih pogrešaka, što je i normalno na neki način kada je ulog toliko velik...

Mladost je kao domaćin krenula jako, odlučno, motivirano, držeći od starta visoku razinu bloka. S druge strane, Dinamo se došao nadigravati, a ekipu za to svakako imaju.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaće su bile u laganoj prednosti od nekoliko poena, sve do 18:16 kada trener Mladosti Darko Nojić traži minutu odmora, predosjetivši da njegova ekipa više nije na onom nivou s početka susreta. S druge strane, na servis je došla Vrbanc, koja je odservirala tri asa koja su potpuno poljuljala obranu Mladosti. Susret ulazi u neizvjesnu završnicu, igra se poen za poen, no kod 22:22 Dinamo radi seriju 3-0 za 25:22.

Taj gubitak prvog seta očito je toliko razbijesnio domaće da su u nastavku zaigrale kao preporođene, agresivne i željne 'osvete'. Otvaraju drugi set sa 5:1, kod 8:2 trener Dinama Šimunčić traži već drugi time out, no sve bez većeg uspjeha, domaći 'stroj' jednostavno ih je uzeo u žrvanj i 'samljeo'. Imale su i +11 mladostašice, kod 14:3!

Kako u prvom, tako i u drugom setu, gdje je Šimunčić kod vodstva Mladosti od 6:0 tražio već drugu minutu odmora. Bez uspjeha, Dinamo se više nije mogao sastaviti s igrom, mladostašice su pokazale da u Domu odbojke nitko ne može slaviti.

Nakon 2-1 u setovima očekivao bi se možda pad u igri domaćih, ali nije uslijedio, već su vrlo iskusno nastavile domaće u istom ritmu. Zapravo, još moćnije…

Otvaranje sa 6:2, pa time out Dinama, pa još jedan kod 12:6, ali poraz gošći s Peščenice je neminovan. Kod 20:7 sada Nojić traži time out, ali samo da bi libero Matea Smoljan došla do daha nakon jednog nehotičnog sudara na terenu. Na kraju je Mladost pobijedila s 3:1 (22:25, 25:20, 25:21, 25:14) nakon sat i 35 minuta igre.

Četvrti se susret igra u SD Peščenica, u subotu 4. svibnja u 20.00 sati.

Nakon susreta trener Mladosti Darko Nojić je rekao:

"Nakon što smo se u drugom setu stabilizirali viš nije bilo upitno tkoće pobijediti. U subotu je četvrta utakmica, serije je po meni već otišla predaleko i treba je skratiti."

Igor Šimunčić, trener Dinama, dodao je:

"Mladost je danas serverski odigrala odličnu utakmicu, a nakon toga povukli su i u ostalim elementima, a mi nismo mogli nikako pronaći svoj ritam, ali ne zato što smo igrali slabo nego jer nam suparnice to nisu dozvolile."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!