Košarka

Panathinaikos pred svojim navijačima traži plasman na Final Four

Petar Jenjić • utorak, 07.05.2024.
Panathinaikos pred svojim navijačima traži plasman na Final Four
Foto: EPA

Final Four Eurolige večeras će pokušati izboriti Panathinaikos i Maccabi Tel Aviv. Izraelska ekipa imat će drugu meč loptu, a grčka svoju prvu i jedinu...

Tri serije četvrtfinala doigravanja Eurolige stigle su do majstorice, a večeras ćemo saznati pobjednika u jednoj. Panathinaikos će od 20:15 sati biti domaćin Maccabi Tel Avivu i pokušati izboriti plasman na Final Four. Taj dvoboj sudit će: Ilija Belošević, Emin Mogulkoc i Mehdi Diffalah.

Igraj na Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Serija grčke i izraelske momčadi definitivno je bila puna uzbuđenja i odličnih napada. Ipak, određeni momentum ipak bi trebao biti na strani "Zelenih" koji, osim što igraju kod kuće, upisali su pobjedu u prošloj utakmici. Maccabi u Beogradu nije iskoristio prvu meč loptu, Pao je slavio s 88:95.

Odlično su tada igrali Kostas Sloukas i Kendrick Nunn koji su kombinirano ostvarili 47 poena i deset asistencija. Nije bilo lako, na kocki je bio plasman u polufinale, ali grčka momčad pokazala je stabilnost i sigurnost u ključnim trenucima četvrte utakmice te upisala pobjedu.

Serija je krenula gostujućom pobjedom Maccabija od 87:91, nakon čega je Panathinaikos uzvratio s uvjerljivih 16 razlike (95:79). Maccabi je dobio treću utakmicu s 85:83, ali prvu meč loptu za prolazak dalje nije uspio iskoristiti. Hoće li uspjeti večeras, trebali bismo saznati oko 22 sata.

Veliki problem Maccabiju definitivno će predstavljati ozljeda Wadea Baldwina, njegovog ponajboljeg igrača, koji je igrao samo sedam minuta u četvrtoj utakmici i ne očekuje se da će nastupiti večeras. Nadoknaditi učinak igrača koji bilježi 17.4 poena, 2.5 skokova i 4.9 asistencija neće biti nimalo lagano.

Tijekom cijele četvrtfinalne serije Panathinaikos nije igrao domaće prvenstvo gdje se očekivano bori za naslov s Olympiakosom. S druge strane, Maccabi je nakon četvrte utakmice igrao prvenstveni dvoboj s Hapoel Holonom protiv kojeg je izgubio s 82:76. To mu je bio četvrti prvenstveni poraz sezone.

Podsjetimo, obje ekipe su šest puta do sada bile prvaci Europe. Maccabiju je za to bilo potrebno 15 finala, a Panathinaikosu sedam.

Što su rekli

Ergin Ataman, trener Panathinaikosa: "Imamo prednost domaćeg terena još jednom, dobili smo tu puno važnih utakmica ove sezone protiv jakih ekipa. Maccabi je odličan, i bit ćemo na 100 posto ovu utakmicu. Gledam samo na svoju ekipu, vidjet ćemo tko će igrati i kako ćemo igrati. Napravili smo neke greške u prošlom dvoboju, ali iskreno ne volim mijenjati taktiku u ovom trenutku. Radit ćemo isto što smo radili i do sada."

Oded Kattash, trener Maccabija: "Uzbuđeni smo. Postoji razlog zbog kojeg smo ovdje, napravili smo puno u ovakvim okolnostima. Nadamo se da ćemo biti spremni. Obrambeno ćemo morati biti jako fokusirani i odigrati kompletnu utakmicu kako bismo napravili nešto posebno."

Mjesto, vrijeme, suci

Oaka Altion, Atena, 20:15

Suci: Ilija Belošević, Emin Mogulkoc, Mehdi Difallah

Nedostaju

Panathinaikos: (-)

Maccabi: Baldwin (ozljeda)

Zadnji susret

Panathinaikos je uspješno odradio gostovanje u Beogradu prije pet dana i slavio rezultatom 88:95.

Prognoza

Prednost domaćeg terena, izostanak Baldwina i spašena jedna meč lopta. Sve je to na strani Panathinaikosa koji bi večeras ipak trebao slaviti.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Euroliga, doigravanje

četvrtfinale

Panathinaikos87:91Maccabi Tel Aviv
Real Madrid90:74Baskonia
Monaco91:95 *Fenerbahçe
Barcelona75:77Olympiakos
Panathinaikos95:79Maccabi Tel Aviv
Real Madrid101:90Baskonia
Monaco93:88Fenerbahçe
Barcelona77:69Olympiakos
Maccabi Tel Aviv85:83Panathinaikos
Olympiakos80:82 *Barcelona
Fenerbahçe89:78Monaco
Baskonia98:102Real Madrid
Olympiakos92:58Barcelona
Maccabi Tel Aviv88:95Panathinaikos
Fenerbahçe62:65Monaco
Panathinaikos81:72Maccabi Tel Aviv
Monaco79:80 *Fenerbahçe
Barcelona59:63Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!