Tenis

Ukrajinka zaustavila Vekić već u prvom kolu turnira u Rimu

Mario Borko • srijeda, 08.05.2024.
Ukrajinka zaustavila Vekić već u prvom kolu turnira u Rimu
Foto: EPA

Donna Vekić poražena je na startu turnira u Rimu nakon gotovo tri sata igre. Bolja je od nje, četvrti put za redom, bila 44. igračica svijeta Lesia Curenko...

Otvaranje turnira u Rimu nije bilo sretno za najbolje rangiranu hrvatsku tenisačicu. Donna Vekić izgubila je s 2:6, 6:3, 6:7 (5) od Lesije Curenko. Ukrajinki je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda protiv Osječanke, a prva na zemljanoj podlozi.

Igraj na WTA turnir u Rimu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je loše krenula u meč, izgubila je svoj početni udarac u prvom gemu i tako odmah pala u rezultatski minus. Imala je Osječanka dvije prilike za oduzimanje servisa, ali Ukrajinka joj nije dopustila da se vrati u meč, nego je kod vodstva 4:2 ona bila ta koja je još jednom oduzela servis protivnici i zaključila set sa 6:2.

U drugi set Vekić je startala suvereno na svom servisu, a vrlo rano je napravila break i stigla do prednosti od 3:1. Jedan oduzeti servis bio je dovoljan za poravnanje rezultata u setovima, ali mogla je Osječanka zaključiti stvari i ranije da Curenko nije spasila četiri set lopte na svom servisu. Vekić je tako za 50 minuta osvojila set sa 6:3.

Ukrajinka je u odlučujućem setu krenula jako i povela s 3:0 i 4:1, a onda Donna osvaja tri uzastopna gema i vraća se na 4:4. Do kraja nije bilo break prilika pa se pobjednica odlučivala trinaestoj igri. Zahvaljujući mini breaku prednosti Curenko je imala tri vezane meč lopte. Vekić je na svom servisu spasila dvije, ali 44. tenisačica svijeta iskoristila je prvu na svom početnom udarcu i nakon dva sata i 41 minute slavila sa 6:2, 3:6, 7:6 (5).

Bio je ovo četvrti susret ovih dviju tenisačica u nešto više od godinu dana i četvrta pobjeda Ukrajinke. Vekić je predala prvi meč, drugi je izgubila u tri seta, a treći u dva. Curenko je u svojoj karijeri već igrala četvrtfinale Rima, a u drugom kolu čeka ju sunarodnjakinja Anhelina Kalinina.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica ovim je porazom izgubila 110 WTA bodova i očekuje je pad s 37. mjesta na kojem se trenutno nalazi. Ovisno o rezultatima drugih igračica teško će ostati u najboljih 40 na svijetu.

WTA Rim, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Lesia Curenko (Ukrajina) 2:6, 6:3, 6:7 (5)

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!