Rukomet

[VIDEO] Mandić: 'Nakon dugo vremena sam s ekipom, ozbiljno ćemo shvatiti turnir'

Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2024.
[VIDEO] Mandić: 'Nakon dugo vremena sam s ekipom, ozbiljno ćemo shvatiti turnir'

Domagoj Duvnjak i David Mandić najavili su početak prijateljskog turnira u Oslu i dvoboj s Norveškom. U reprezentaciju se vraća Mandić koji je zdrav, spreman i jedva čeka početak...

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrat će u Oslu prijateljski turnir. Na njemu, osim Hrvatske, nastupaju: Danska, Norveška i Argentina, a prva utakmica, u četvrtak od 19:15 sati igra se protiv domaćina.

Igraj na Norveška - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na prvo okupljanje nakon olimpijskih kvalifikacija stigao je i Domagoj Duvnjak koji ističe da će turnir poslužiti kao dobra podloga da vide gdje su trenutno:

"Drago nam je što smo se ponovno okupili nakon uspješnog kvalifikacijskog turnira. Odlične ekipe, Norveška, Argentina, Danska, bit će zanimljivo vidjeti gdje smo. Odlična je atmosfera. Imali smo tri treninga, ali najvažnije je izvući maksimalan rezultat, ići na svaku pobjedu jer je ovo ipak reprezentacija. Norveška je top momčad, četiri godine je prošlo od zadnje utakmice. Dugo ih nisam gledao, nekako smo se uvijek mimoilazili. Večeras ćemo pogledati video, ali definitivno fenomenalna ekipa."

Osim Duvnjaka, nastup na turnir najavio je i David Mandić povratnik u reprezentaciju:

"Nakon dugo vremena sam s ekipom. Zdrav sam, spreman, u dobroj formi i jedva čekam. Zadnje je, mislim, bilo u Mađarskoj, u korona vremenu, tada je bilo turbulentno, jesi pozitivan ili nisi pozitivan. To isto moram zaboraviti, to je isto kao da nisam bio."

O novom izborniku:

"Suigrači su rekli da je dobar čovjek, jako dobro zna što se treba i ne treba raditi. Ne moramo puno riječi trošiti puno o njemu, sve pozitivno."

Prva je na redu Norveška:

"Vrlo jak turnir, prvo Norveška. Zadnji put smo igrali na Euru 2020. u polufinalu, stvarno nas čekaju jaki protivnici. Prva je Norveška. Nismo još gledali njihovu utakmicu, ali sigurno ćemo ili danas ili sutra ujutro, prisjetiti se njihovih stvari koje rade. Ne smijemo ući "lako ćemo", može doći do ozljeda. Mislim da ćemo dati sve od sebe, ozbiljno shvatiti turnir. Idemo utakmicu po utakmicu i popraviti sve greške koje su se radile u olimpijskim kvalifikacijama. Mislim da će sve biti u redu", dodao je Mandić.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!