Nogomet

Rudeš gostuje kod jedine momčadi koju je svladao u SuperSport HNL-u

Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
Rudeš gostuje kod jedine momčadi koju je svladao u SuperSport HNL-u
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Jedinu pobjedu ove sezone u SuperSport HNL-u Rudeš je upisao protiv Gorice, a upravo će danas zagrebačka momčad gostovati kod spomenutog protivnika. Bit će to prvi dvoboj 34. kola SuperSport HNL-a...

Pred nama je novo, 34. kolo SuperSport HNL-a, kojeg će u Velikoj Gorici danas otvoriti istoimeni domaćin. Na Gradskom stadionu će od 18 sati ugostiti posljednjeplasirani Rudeš, a njihov dvoboj sudit će Ivana Martinčić.

Igraj na Gorica - Rudeš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon dobrog starta Rajka Vidovića na klupi momčadi, uslijedilo je ponovno niz slabijih utakmica. Goričani su u zadnja četiri prvenstvena dvoboja upisali isto toliko poraza pa ova utakmica protiv Rudeša dolazi kao naručena, s obzirom na to da im je protivnik već odavno matematički ispao.

Međutim, Rudeš je svoju prvu i jedinu pobjedu ove sezone upisao baš protiv Gorice. Bilo je to u Kranjčevićevoj 4. ožujka kada je za pobjedu u 93. minuti zabio Riad Mašala, koji je poentirao za 2:1. Prethodna dva dvoboja Gorica je pobijedila prvo s 0:2 u gostima, a zatim i 3:0 kod kuće.

Goričani su na domaćem terenu izgubili od Dinama (0:2), zatim i u gostima kod Rijeke (3:0) pa kod kuće protiv Osijeka (0:3). Iako se radi o bolje plasiranim ekipama i porazi nisu bili toliko iznenađenje, to se ne može reći za proteklo kolo i težak 4:1 poraz u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Tu je utakmicu obilježila i teška ozljeda Đure-Giulija Đekića koji je nakon sudara s vlastitim vratarom odmah prevezen u bolnicu i sada ga čeka duži oporavak. S druge strane, Rudeš je proteklog vikenda, u porazu od Istre 1961 (1:3), mogao ostati bez vratara Mateja Markovića koji se sudario s Mladenom Devetkom, ali nakon obavljenih pregleda ispostavilo se da je s njim sve u redu.

I dok je Gorica trenutno na osmom mjestu s 35 osvojenih bodova, čak 28 manje ima Rudeš koji još od te spomenute pobjede početkom ožujka nije osvojio nijedan bod. Nedavnim povratkom na svoj stadion pokazao je da bi definitivno osvojio poneki više da je na istom igrao od početka sezone.

U kadru Rudeša neće biti Tomislava Mrčele zbog akumuliranih kartona. Osim Đekića, za Goricu neće igrati: Tomislav Krizmanić, Tim Matavž i Merveil Ndockyt zbog ozljeda, dok će za nastup ponovno konkurirati Dino Štiglec.

Što su rekli

Rajko Vidović, trener Gorice: "Ne želim se previše vraćati na prošlo kolo. Bio je to loš dan za nas. U prvom dijelu bili smo dobri, tako bih ja želio da izgledamo, napravili smo dobre situacije, ali nismo ih iskoristili. Protiv Rudeša nas čeka još jedna teška utakmica. Oni su već ispali u drugu ligu i igraju rasterećeno. Protiv svih ekipa s kojima su igrali su stvorili nekoliko prilika. Rudeš nas je pobijedio, to je njihova jedina pobjeda. Mi smo bez obzira na poraz u tom susretu bili dobri. Ono što mogu reći da igrači na treninzima rade jako dobro, raspoloženje je odlično i vjerujem da ćemo u petak stići do željenog rezultata."

Mario Matković, igrač Gorice: "Atmosfera je u svlačionici uvijek dobra. Pokušavamo ostati pozitivni, raditi i idemo dalje. Čekao sam dosta dugo svoju priliku i pokušavam sada to povjerenje koje mi je trener dao opravdati. Rudeš će biti rasterećen, mi moramo pobijediti kako bismo prekinuli seriju loših rezultata i vjerujem da ćemo to učiniti."

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski stadion, Velika Gorica, Ivana Martinčić, Goran Pataki, Dino Knez; 4. sudac: Antonio Škobić; VAR: Dario Bel, Ivan Matić

Nedostaju

Gorica: Đekić, Matavž, Krizmanić, Ndockyt (ozljede)

Rudeš: Mrčela (kartoni)

Zadnji susret

Rudeš je kao domaćin u Kranjčevićevoj slavio rezultatom 2:1, svoju ujedno i jedinu pobjedu ove sezone.

Prognoza

Jasno je da bi Gorica danas trebala opravdati ulogu favorita, ali od Rudeša isto očekujemo barem jedan pogodak.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!