Tenis

Swiatek se poigrala sa Sabalenkom i osvojila Rim

Mario Borko • subota, 18.05.2024.
Swiatek se poigrala sa Sabalenkom i osvojila Rim
Foto: EPA

U finalu WTA 1000 turnira u Rimu, prva tenisačica svijeta za sati i trideset minuta igre pobijedila je drugu i tako treći puta u karijeri osvojila talijansku prijestolnicu...

Točno dva tjedna nakon što su se susrele u finalu Madrida, Iga Swiatek i Ariana Sabalenka ponovno su se sučelile u finalu Rima. Finale u španjolskoj prijestolnici pretvorilo se u pravi maratona, a subotnje u talijanskoj ipak je bilo jednosmjerna ulica.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljakinja je u potpunosti nadigrala Bjeloruskinju sa 6:2, 6:3 i tako po treći puta u karijeri osvojila WTA 1000 turnir u Rimu.

U prvom setu Swiatek je potpuno dominirala, dva puta je oduzimala servis Sabalenki i za 37 minuta osvojila set sa 6:2. Drugi set je bio puno izjednačeniji, Poljakinja je u svom prvom servis gemu spasila pet break lopti, a u idućem još dvije.

Za razliku od Bjeloruskinje, Swiatek je iskoristila svoju prvu break šansu kod rezultata 3:3, a druga igračica svijeta nakon toga se nije uspjela oporaviti. Prva igračica svijet radi još jedan break i zaključuje meč sa 6:2, 6:3.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Bio je ovo 13. susret ovi dviju tenisačica, a Swiatek je upisala devetu pobjedu, drugu ove godine. Poljakinja je iznenađujuće ispala u trećem kolu Australian Opena, ali je nakon toga osvojila četiri od šest WTA 1000 turnira i neprikosnoveno drži prvu poziciju.

Sabalenka je osvojila Australiju, a ovo joj je bio drugi uzastopni poraza u finalu WTA 1000 turnira i to od iste protivnice. Roland Garros je pred vratima, a žensko se finale nameće samo po sebi.

WTA 1000 Rim, finale:
Iga Swiatek (Poljska, 1) – Ariana Sabalenka (Bjelorusija, 2)

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!