Nogomet

Kako su igrali: U sjeni Leandra Cufrea

Borna Rupnik • četvrtak, 17.09.2009.
Kako su igrali: U sjeni Leandra Cufrea
Foto: Davor Sajko

Anderlecht će kući pjevajući, ali to ne mijenja dojam da su nogometaši u plavim dresovima odigrali pristojnu utakmicu. Strpljivo su i bez nepotrebnog srljanja čekali svoj trenutak, no njega su po već uhodanom scenariju dočekali- maksimirski gosti. Naravno, kada rezultat glasi 0:2, nisu zaslužili ni velike pohvale. Ipak, treba istaknuti Leandra Cufrea...

Tomislav Butina: Dinamovom čuvaru mreže sigurno nije lako. Ono malo ozbiljnih intervencija što je morao napraviti izveo je bez većih problema, a iza leđa su mu ipak završile dvije lopte, pri čemu nije mogao puno spasiti.Ostaje upitnik kod prvog gola Anderlecheta, je li pogriješio Butina ili živi zid, ali to je za internu analizu u klubu.

Etto: Nedostajali su češći Brazilčevi prodori po boku, iako je upravo on u kombinaciji sa Sammirom kreirao najljepšu i najopasniju Dinamovu situaciju u prvih 45 minuta. Sve u svemu, korak premalo za Europu.

Vezane vijesti

Ivan Tomečak: (od 84. minute) Teško je oteti se dojmu da je Tomečak možda trebao ući i ranije. U samoj završnici nije imao puno prilike pokazati što zna, a većinu je vremena provodio u protivničkoj polovici.

Dejan Lovren: Smireno su danas igrali Dinamovi stoperi sve do nekoliko posljednjih minuta, na europskoj razini. Mirno su rješavali i neke potencijalno vrlo neugodne situacije. Lovren je dobio gotovo sve svoje duele i uspješno pokrivao bok kada bi se Etto priključio napadu.

Robert Kovač: Sve što piše za Lovrena, vrijedi i za Roberta Kovača. U usporedbi s ozlijeđenim kapetanom Igorom Bišćanom, možda je nešto manje gledao prema naprijed. Treba istaknuti da prvi Anderlechtov pogodak ne ide na dušu pojedinca ili obrane, nego - živog zida, a kod drugog su svi ionako gledali zaostali u protunapadu.

Leandro Cufre: Argentinac je pokazao što znači međunarodno iskustvo. Nakon svih rješenja koje je Dinamo isprobao na lijevom boku, Cufre je bio pravo osvježenje u jednoj europskoj utakmici. Bez zadrške je igrao i prema naprijed i prema natrag, ulazio u sve potrebne dvoboje i pametno se postavljao. Da je barem došao ranije.

Ivica Vrdoljak: Kao i obično, bio je iznimno borben na sredini terena, a među pluseve mu pišemo i da je sačuvao živce nakon nekih - u najmanju ruku spornih - sudačkih odluka. Navikli smo ga gledati i u boljim ofenzivnim izdanjima, uz manje izgubljenih lopti.

Milan Badelj: Mladi se Dinamov veznjak uklopio u ukupan dojam svoje ekipe. Korektno je obavio svoj dio posla, imao nekoliko svijetlih trenutaka, ali nije iskočio i donio prevagu.

Sammir: (do 78. minute) Nije Sammir loše ušao u utakmicu, ali što je susret više odmicao, to ga se manje vidjelo. Imao je nekoliko zapaženih poteza, no zasluženo je zamijenjen.

Ilija Sivonjić: (od 78. minute) Bilježimo mu tek jedan opasan udarac. Ušao je u trenutku kada su Belgijci sagradili zid ispred svog šesnaesterca te je imao vrlo malo prostora.

Pedro Morales: Čileanski nas je reprezentativac, treba priznati, razmazio. Protiv Anderlechta nije pokazao svu raskoš svog talenta, a to se osjetilo i na Dinamovoj kreativnoj prezentaciji u veznome redu.

Mario Mandžukić: Promašio je najveću Dinamovu priliku u prvom poluvremenu, ali je unatoč tome bio među boljim pojedincima svoje momčadi. Više nije novost reći da je bio rastrčan i požrtvovan, a protivnički braniči držali su ga na sve moguće načine. Ponekad i nedopuštene. U nastavku dvoboja je osjetno pao. Da je zadržao svoj ritam, Dinamo je mogao i bolje proći.

Dimitrios Papadopoulos: (do 69. minute) Bila je to slaba partija Dinamovog Grka. Prelako je gubio dvoboje i prečesto griješio. Alibi mu nije ni kriterij mađarskog suca.

Miroslav Slepička: (od 69. minute) Rijetko se susretao s loptom, a izgleda da bi od veće koristi svojoj momčadi bio da je zaigrao od prve minute i prebacivao težište igre kada je Dinamo dominirao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!