Košarka

Svatko po jednog

Branimir Korać • nedjelja, 20.09.2009.
Svatko po jednog
Foto: EPA

U petorci pretposljednjeg dana Eurobasketa niti jedna reprezentacija nema dva predstavnika. A bilo je kandidata, iz nekih i za tri predstavnika, odličnih prezentacija bio je cijeli niz...

Playmaker:

Roko Ukić (Hrvatska) - 28 minuta, 18 poena, 8 asistencija, 3 skoka: Tony Parker je eksplodirao u susretu s umornim Turcima, no biramo ipak našeg Roka Ukića. Ukić je zabijao, razigravao i na kraju pogodio onu ključnu tricu koja nas je napokon odvela na Svjetsko prvenstvo. U Poljskoj je Ukić svakako naš najbolji igrač.

Šuter:

Miloš Teodosić (Srbija) - 33 minute, 32 poena, 4 asistencije, 3 skoka, 2 ukradene: Teodosić nastavlja sa senzacionalnim igrama na ovom Europskom prvenstvu. Novu žrtvu našao je u Sloveniji koju je dokrajčio u drugom poluvremenu i produžetku završivši susret s 32 poena od čega šest trica i baš zbog tog šuterskog učinka "promovirali" smo ga u šutera dana. Uz to što je pogađao, bio je i prvi asistent svoje reprezentacije u ovom susretu.

Krilo:

Nicolas Batum (Francuska) - 29 minuta, 13 poena, 3 skoka, 2 blokade: Skroman učinak krila u subotu pogurao je Nicolasa Batuma u petorku kao francuskog predstavnika. Batum je sudjelovao u francuskom povratku u utakmicu odličnim dionicama i u napadu i u obrani te je uz Parkera bio prvo francusko ime u ovom susretu s Turcima.

Krilni centar:

Erazem Lorbek (Slovenija) - 28 minuta, 25 poena, 10 skokova, 3 ukradene: Da je Slovencima ostao Lorbek i nije skupio pet osobnih pogrešaka, tko zna bi li Srbija ušla u finale. Vođa ove reprezentacije i uvjerljivo najbolji igrač nakon Hrvatske skoro je sredio i Srbiju. Problemi s osobnim pogreškama su ga izbacili iz završnice utakmice i produžetka.

Centar:

Pau Gasol (Španjolska) - 21 minuta, 18 poena, 6 skokova, 2 asistencije: Protiv Grka Gasol si je mogao priuštiti i nešto duži odmor u drugom poluvremenu. Svoje je ponovno napravio, odlično je odigrao u prvom poluvremenu i na startu drugog kada je Španjolska pobjegla i osigurala finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!