Nogomet

Karlovački debitanti blizu Europe

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 26.04.2010.
Karlovački debitanti blizu Europe
Foto: Sandro Donda

Do kraja sezone hrvatski prvoligaši trebaju odigrati još tri utakmice. Karlovac je već napravio sjajan rezultat, međutim, apetiti su porasli i Karlovčani žele izboriti Europu. "Bitka" za Europu odigrat će se u subotu, kad na stadion pokraj Korane stiže izravni konkurent - Šibenik. A premda još nije završila ni ova sezona u klubu pokraj Korane već se razmišlja o idućoj...

Nije tajna da su od Lige 16 najviše profitirali Karlovčani, međutim, treba isto tako priznati da je odličan posao napravio Igor Pamić. Premda im je osnovni cilj bio izboriti ostanak u prvoligaškom društvu, Karlovac sada želi igrati u Europi. Kako je prvenstvo odmicalo Karlovac je polako zbrajao bodove te se umjesto ostanka u ligi priča o europskim utakmicama.

Karlovac trenutno zauzima četvrto mjesto i ima 45 bodova, trećeplasirana Cibalia mu bježi šest bodova, dok peti Šibenik ima bod manje od momčadi Igora Pamića. Do kraja sezone ostale su još tri utakmice. Karlovac na svom terenu dočekuje Šibenik i Istru te u zadnjem kolu gostuje kod Dinama. Europske ambicije Karlovčana mogla bi odlučiti iduća utakmica jer na stadiona pokraj Korane stiže izravni konkurent - Šibenik.

Preostale utakmice

1. svibnja: Karlovac - Šibenik

8. svibnja: Karlovac - Istra 1961

13. svibnja: Dinamo - Karlovac

Mnogi prigovaraju da Karlovčani igraju loš nogomet, da malo golova zabijaju, da nemaju igru i da se uglavnom brane, međutim, isto tako treba priznati da je takvi nogomet Karlovcu donio povijesni uspjeh. Prije početka sezone Pamić je doveo isključivo one igrača za koje je vjerovao da mogu odigrati ono što od njih zahtijeva. Paminjo je trener koji inzistira na radu i disciplini i jedan veliki motivator koji je u svoje igrače "usadio" pobjednički mentalitet.

U klub je doveo nekolicinu igrača iz prvoligaških klubova, a ostatak su igrači koji su odradili nekoliko sezona u Drugoj ligi. Premda su se na početku sezone malo "tražili" kasnije se primijetio Pamićev rad i svima je pokazao da se sa veoma malim financijskim sredstvima može stvoriti solidan prvoligaški klub. Osim što se još uvijek nalaze u kombinacijama za Europu, Karlovčani pomalo razmišljaju i o sljedećoj sezoni. Uprava kluba nada se da će u klub "sletjeti" nekoliko ponuda koje bi napunile klupsku blagajnu koja već neko vrijeme zjapi prazna.

U nekoliko utakmica ove sezone pokazalo se da Karlovac ima vrlo "tanku" klupu i da se izostanak jednog ili dvojice standardnih prvotimaca itekako osjeti, a to bi mogao biti ključan faktor u ove tri preostale utakmice. Premda se u Karlovcu nadaju Europi, neće biti neuspjeh ukoliko je ne izbore. Karlovac je u svojoj prvoj sezoni u Prvoj ligi napravio fenomenalan rezultat, a neizvjesnost oko borbe za europska mjesta samo je potvrda odličnog posla koji je napravljen na stadionu pokraj Korane.

Igor Pamić: "Nema šanse da propustimo ovu priliku koja nam se ukazala i nećemo odustati do samog kraja. Ako Bog da pa da uspijemo, ali ako ne izborimo Europu opet dobro. Premda nam to nije bio cilj sad ćemo još jače stisnuti".

Međutim, s druge strane visoki plasman Karlovca može biti veliko opterećenje za iduću sezonu. Pamić je poznat po tome što od svojih igrača uvijek traži više pa će zasigurno zahtijevati i bolji plasman sljedeće sezone. Realno je očekivati da će na ljeto nekoliko dobrih igrača promijeniti sredinu, a pred Pamićem je onda novi izazov, sastaviti i uigrati momčad. Pošto je u Karlovcu financijska situacija ista kao i ona u većine hrvatskih prvoligaša, teško je očekivati dolazak već provjerenih igrača koji bi odmah predstavljali pojačanje.

Strateg Karlovca tražit će prvenstveno igrače koji imaju čiste papire i za koje je uvjeren da mogu odgovoriti njegovim zahtjevima. Tijekom zimske pauze Pamić je iz trećeligaša Rovinja u klub doveo mladog Ottochiana, davao mu postepenu minutažu u proljetnom dijelu sezone, a veznjak je pokazao da će u idućoj sezoni biti od velike pomoći Karlovcu. Paminjo spada u onu kategoriju trenera koji neće "kukati" da mu trebaju još dva-tri igrača, nego će od onog što ima na raspolaganju izvući maksimum, a to je izvrsno pokazao ove sezone.

U klub je stigla nekolicina novih igrača sa svih strane Hrvatske koja nikad nije igrala skupa, a Pamić ih je odlično uigrao i ugradio im jednu disciplinu da se točno zna što koji igrač mora odraditi na terenu. Ukoliko većina igrača ostane u Karlovcu i iduće sezone onda će Pamić imati slatke brige, jer su to igrači koji su upoznali njegov rad i koji vjeruju u uspjeh. Ako se to ne dogodi onda Pamića očekuje ponovno stvaranje ekipe za sljedeću sezonu i ponovno će osnovni cilj biti ostanak u prvoligaškom društvu, međutim, to je bio cilj i ove sezone, a Karlovac je tri kola prije kraja prvenstva u ozbiljnim kombinacijama za Europu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2010. u 19:44
    I ja im želim sreću.. Pozdrav !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2010. u 14:56
    Svaka čast Karlovcu za dosad prikazane igre! Sretno u borbi za Europu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2010. u 14:27
    PO POBIJEDU PROTIV ŠIBENIKA!!! LIGA UEFA!!!
    Obrisan korisnik