Nogomet

Kako su igrali: Za zasluženi pljesak

Borna Rupnik • srijeda, 19.05.2010.
Kako su igrali: Za zasluženi pljesak
Foto: EPA

Miješani sastav hrvatske nogometne reprezentacije u Klagenfurtu odigrao je iznad očekivanja. Za pristup i zalaganje zaslužuju sve pohvale, zapinjalo je tek u realiziciji, no doza optimizma i samopouzdanja je - tu...

Danijel Subašić: Novopečeni prvi vratar Hrvatske nije morao često intervenirati. Ruka mu je zadrhtala samo jednom, sve druge reakcije bile su mu potrebno mirne.

Ivan Strinić: U debitantskom je nastupu hrabro kretao prema naprijed, podijelio dosta korisnih lopti i ostavio itekako pozitivan dojam. Za presudu može li donositi prevagu na lijevom boku, naravno, treba još vremena, prije svega i neki jači test njegovih obrambenih mogućnosti, što Austrijanci večeras nisu bili.

Josip Šimunić: Ne računajući privatni okršaj s Wallnerom, u kojem je još jednom pokazao da malo toga zaboravlja, nije se posebno isticao, ali nije niti imao razloga. Obrambeni nesklad u nekoliko navrata ide na dušu šarenom sastavu, a Šimuniću se ne može ništa prigovoriti.

Gordon Schildenfeld: "Vatrogasni" Bilićev stoper iznimno je korektno obavio svoje zadatke. Neplanirano je uskočio u naš tabor, a bez obzira na reprezentativnu budućnost za ovu je utakmicu zaradio plus.

Darijo Srna: Kapetan je ispunio svoju uobičajenu kvotu kretanja po desnoj strani. Bio je standardno zaposlen u prekidima, najbliže pogotku u 52. minuti iz slobodnog udarca, a usprkos nekoliko manjih obrambenih propusta dulje će se pamtiti solidan napadački angažman.

Luka Modrić: U izostanku suigrača koji mu inače prave društvo u vezi preuzeo je većinu tereta na sebe i koristio prostor koji su mu Austrijanci ostavljali. Prvi kreator današnje igre, a dva puta iz odličnih šansi nije nadmudrio Jürgena Macha.

Ognjen Vukojević: Pokrivao je i pomagao gdje god je trebalo. Bio je čvrst i neumoljiv u razgradnji austrijskih napada, igrajući na razini svojih suigrača.

Tomislav Dujmović: (do 78. minute) Kvalitetno je ispunio defenzivne ciljeve u paru s Ognjenom Vukojevićem, s kojim se dobro nadopunjavao. Rastrčan u skladu s dužnostima, bez pogrešaka.

Nikola Pokrivač: (od 78. minute) Dobio je priliku tek u završnici, ali je stigao natrčati na Modrićevu povratnu loptu u 84. minuti, koju je poslao preko gola.

Mario Mandžukić: Dinamov je napadač bio iznimno aktivan i razigran. Pažnju je plijenio dobrim potezima, udarcima, ubacivanjima i dodavanjima, što je vrlo pohvalna promjena nakon slabih proljetnih izdanja.

Mladen Petrić: (do 60. minute) Počeo je s nekoliko pogrešaka i trebalo mu je vremena da dođe na "radnu temperaturu", no nije impresionirao. Svidjelo se jedno proigravanje Luke Modrića, ali od Petrića se ipak očekuje nešto više.

Mate Bilić: (od 60. minute) Nakon jedne poluprilike i promašenog zicera, upravo je Bilić kao džoker s klupe slomio otpor domaćina. Upotpunio je tako svoj odličan golgeterski učinak u reprezentaciji - tri pogotka u četiri utakmice.

Nikica Jelavić: (do 67. minute) Istaknuo se vrlo dobrom predstavom u ulozi isturenog napadača. Dobivao je duele, iznuđivao prekršaje i komplicirao život suparničkoj obrani, a prava je šteta što nije nagrađen pogotkom u 36. minuti, kada mu je atraktivan volej sretno skinuo austrijski vratar.

Drago Gabrić: (od 67. minute) Nije ga se mnogo vidjelo na terenu sve do 86. minute, kada je postao asistent za pobjednički pogodak. Na taj su način toliko željeni pogodak režirali ljudi s klupe za pričuve.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • IanZG20.05.2010. u 09:07
    Kakav Strinić??? Pozvi Kovačevića iz Dundee Utda prije nego ga Švicarci uzmu!
    IanZG
  • Obrisan korisnik19.05.2010. u 23:25
    stvarno su me iznenadili, ipak je ovo ekipa koja nikad nije igrala zajedno... sve pohvale... ajmo sad u osijeku ponovit takvu igru ali uz vise golova ;)
    Obrisan korisnik