Nogomet

Španjolci slave, Portugalci možda

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • ponedjeljak, 21.06.2010.
Španjolci slave, Portugalci možda
Foto: EPA

Tri današnje utakmice opet su podijelile razmišljanja troje Sportnetovih prognozera. Najsigurniji smo u pobjedu Španjolske, vjerujemo da bi mogao pobijediti i Portugal, a nekako više naginjemo Čileu nego Švicarskoj...

Portugal – Sjeverna Koreja, 13:30

Mihaela Bradovski: Kako do sada još nisam tipovala niti na jedan remi, evo prvoga. I naravno, sve u stilu prošlih promašaja. Kako sam uklela sve kojima sam prognozirala pobjede, nadam se da ću ovako pomoći Portugalu. Računica i nije loša, pobjedi li Portugal meni nastavak sramote na koju sam već ionako navikla, a njemu prva tri boda. Ukoliko obrnuta psihologija ne upali, možda popravim učinak; treća opcija, uz dužno poštovanje, teško da je moguća..

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak: 2-7)

Bernard Jurišić: Sjeverni Korejci protiv Brazila su dokazali svijetu da mogu biti jednako ozbiljni i disciplinirani kao njihova "južna braća", a Portugalci su u prvom kolu nastavili s lošim prezentacijama koje guraju već neko vrijeme. Ipak, Portugalci bi negdje morali proigrati, sad kad im je Brazil odškrinuo vrata osmine finala pobjedom protiv Drogbe i prijatelja. Rado bih prognozirao da su Korejci sposobni za iznenađenje, ali s obzirom da se želim barem još neko vrijeme opirati neminovnosti redefiniranja svjetskog nogometnog poretka, recimo da će Kiki i društvo ipak slaviti tri boda.

Prognoza: Pobjeda Portugala (dosadašnji učinak 3-6)

Borna Rupnik: Ziceri dana već su me nekoliko puta koštali boljeg prognozerskog učinka, no ako Portugalci žele postići išta na ovom Svjetskom prvenstvu moraju pružiti jednu ozbiljnu partiju protiv uporne Sjeverne Koreje. Mogao bi odlučiti jedan individualan potez ili pogreška, premda me nakon svega ne bi posebno iznenadilo da azijska disciplina izbori bod. Ipak, kvalitativna vaga preteže na portugalsku stranu i vjerujem da će ovoga puta to uistinu i biti ključna razlika.

Prognoza: Pobjeda Portugala (dosadašnji učinak 4-5)

Čile - Švicarska, 16:00

Mihaela Bradovski: Pobjednik na pobjednika, ponovno utakmica s dosta kalkulacija. Svoj ću glas dati južnoameričkoj reprezentaciji. Razlog je više nego očit - bivša predsjednica Čilea na jednoj je televiziji izbornika nacionalne vrste, inače Argentinca, nazvala lijepim i misterioznim. Njemu to pak nije najbolje sjelo pa da odahne barem na jednom polju želim mu nastavak uspješnog niza. A meni prestanak uspoređivanja s prognozerskim sposobnostima Ćire Blaževića.

Prognoza: Pobjeda Čilea (dosadašnji učinak: 2-7)

Bernard Jurišić: Švicarski bunker bio je učinkovit protiv Španjolaca, sad ćemo vidjeti kako će se nositi s reprezentacijom koja nije izraziti favorit i neće svih 90 minuta visiti ispred njihovog kaznenog prostora. Južnoamerikanci zasad najbolje prolaze u Južnoj Africi, pa ne vjerujem da će im ni Švicarci nanijeti prvi poraz. Vaga snaga je prilično izjednačena, pa mi je najrealnije očekivati da će se obje reprezentacije zadovoljiti bodom i u posljednjem kolu tražiti put prema osmini finala.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 3-6)

Borna Rupnik: Švicarska je protiv Španjolske odigrala jednu obrambeno izvrsnu partiju, a dobar protunapad donio im je pobjedu. Protiv Čilea će trupe Ottmara Hitzfelda imati više prostora prema naprijed, što im po riječima njemačkog izbornika baš i ne odgovara, iako bi južnoamerički predstavnik trebao biti taj koji će uglavnom voditi igru. Osim toga, Čile je osokoljen uvodnim bodovima, ali pitanje je koliko će imati rješenja za švicarsku defenzivu.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 4-5)

Španjolska - Honduras, 20:30

Mihaela Bradovski: Dva sam puta bila sigurna u Englesku, jednom u Njemačku i ništa. Pođe li ova prognoza po zlu počet ću ozbiljno razmišljati o kletvi, a Hrvatskom će se brzo proširiti glas kako na Jadranu ne nestaju samo vesla, već i čitavi brodovi. Ako ćemo ozbiljno, Furija ovo mora dobiti, no to smo već sve čuli i od gore spomenutih reprezentacija i od Italije.

Prognoza: Pobjeda Španjolske (dosadašnji učinak: 2-7)

Bernard Jurišić: Za Španjolce jednostavno nema drugog izbora nego pobijediti, na ovaj ili onaj način. Honduras u prvom kolu nije najavio da raspolaže kvalitetom kojom bi se mogao suprostaviti aktualnim europskim prvacima, a "furija" nakon kiksa protiv Švicarske više nema pravo na pogrešan korak. Ne bi bilo prvo iznenađenje na ovom Svjetskom prvenstvu, ali ipak mislim da Honduras neće stati na put prvoj španjolskoj pobjedi u Južnoj Africi.

Prognoza: Pobjeda Španjolske (dosadašnji učinak 3-6)

Borna Rupnik: Usprkos porazu od Švicarske, Španjolci su još uvijek najkompletnija momčad na turniru, a protiv Hondurasa ne igra im više ništa osim pobjede. Europski prvaci moraju opravdati svoj ugled i svakako imaju dovoljno materijala to i učiniti. Ne treba sumnjati u želju i zalaganje igrača Hondurasa, no po svemu sudeći to im jednostavno neće biti dovoljno. Španjolce moraju krenuti i pogoci.

Prognoza: Pobjeda Španjolske (dosadašnji učinak 4-5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 15:23
    Dobar clanak. Portugal mozda, hahahaha.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 12:03
    GO HONDURAS!
    Obrisan korisnik
  • rider1121.06.2010. u 11:26
    Svi pričaju kako su se Španci spotakli u prvom kolu, a niko to isto ne spominje za Honduras... HONDURAS PRVAK!!!!
    rider11
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 11:17
    koreja osvećuje 1966.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 08:35
    sviđaju mi se elementi ironije, u prognozama za početak dana a u dnevniku za kraj. ionako je prognozirati ovo sp postao junački pothvat. volio bih da svi danas budete točni pa evo kompromisa - sve jedinice.
    Obrisan korisnik