Nogomet

Talijani će biti Talijani

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • četvrtak, 24.06.2010.
Talijani će biti Talijani
Foto: EPA

Posljednje kolo u skupinama E i F nudi četiri utakmice od kojih samo jedna nema velike rezultatske važnosti. Troje Sportnetovih novinara prognozira kako će završiti današnji dan...

Paragvaj – Novi Zeland, 16:00

Mihaela Bradovski: Iako mi je reprezentacija Novog Zelanda postala baš simpatična (zbog remija s Italijom, naravno), ne vjerujem da će stići do pobjede protiv jedne od predstavnica najuspješnijeg kontinenta. I sam bod bio bi pothvat, iako bi pogodak mogli postići.

Prognoza: Pobjeda Paragvaja (dosadašnji učinak: 4-8)

Bernard Jurišić: Južni Amerikanci zasad haraju Južnom Afrikom, pa zašto ne bi tako bilo i u ovom slučaju? Novi Zeland je iznenadio Europljane, no to više govori o njihovim manjkavostima, nego o novozelandskoj snazi. Paragvajci bi pobjedom trebali zapečatiti prvo mjesto na ljestvici i osigurati si tako lakšeg protivnika u osmini finala.

Prognoza: Pobjeda Paragvaja (dosadašnji učinak 5-7)

Borna Rupnik: Paragvajci će pobjedom željeti riješiti sve dileme oko osvajanja prvog mjesta u skupini, što bi im predstavljalo novu dozu samopouzdanja, kojim zasigurno već sada obiluju. Novozelanđani su svojom borbenošću zasluženo osvojili simpatije mnogih i ne sumnjam da će pošteno namučiti Paragvaj u potrazi za potpunom senzacijom i svojim prolaskom skupine, no čini mi se da ovoga puta neće uspjeti – a pogriješim li ovdje te Novi Zeland izvuče još jedan pozitivan rezultat, neće mi biti posebno žao.

Prognoza: Pobjeda Paragvaja (dosadašnji učinak 6-6)

Slovačka - Italija, 16:00

Mihaela Bradovski: Slovačka do sada nije pokazala ništa i tek bi joj moja prognoza poraza mogla donijeti suprotno. Ili barem bod. Bez obzira na spomenuto, ali i činjenicu kako se niti Talijani nisu pretrgli da bi si priskrbili koji glas, vjerujem da će aktualni svjetski prvaci na svoj način proći skupinu - u leru i u posljednji tren. Pokaže li se ovo netočnim, proširit će se društvo "velikana" koji su mi odnijeli sigurnu prognozu.

Prognoza: Pobjeda Italije (dosadašnji učinak: 4-8)

Bernard Jurišić: Talijani kao Talijani, šuljanje, muljanje, najružniji nogomet na svijetu i uvijek dođu daleko. Ako se to događa već stoljećima, kako tipovati da se neće dogoditi i danas? Koga je to Slovačka uvjerila da je vrijedna Svjetskog prvenstva? Nikoga, pa neće ni Talijane. Zavući će netko od "Azzurra" taj potrebni im pogodak, pa makar negdje s neba pao Paolo Rossi, Totto Schilacci ili Pippo Inzaghi.

Prognoza: Pobjeda Italije (dosadašnji učinak 5-7)

Borna Rupnik: Više se puta, još od prvog kola, pri spominjanju Italije povlačila fraza da Azzurre nikada ne treba unaprijed otpisati. Sada je na svjetskim prvacima da pokažu stoji li još uvijek ta teorija, a povijest nas uči da će stajati. Osim toga, Slovaci su pokazali manje nego što se očekivalo te smatram da će Italija kraj utakmice, na ovaj ili onaj način, dočekati s nužna tri boda u džepu.

Prognoza: Pobjeda Italije (dosadašnji učinak 6-6)

Kamerun - Nizozemska, 20:30

Mihaela Bradovski: Afrikanci su me kupili protiv Danske jer su me podsjetili na klub koji sam pratila prošle sezone; beskrajna niska promašaja o kojima bi se mogao snimiti i animirani film. Nizozemska pak nije na onoj razini koju si žele sami i koju su očekivali drugi od njih, pa uz sve pluseve i minuse oba sastava i tu kažem - remi.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak: 4-8)

Bernard Jurišić: Nizozemci su se nakon osiguranog polufinala malo bavili svojim djevojkama i suprugama, pa si mogu dopustiti malo opuštanja prije upuštanja u nokaut-završnicu. Nisu posebno impresionirali ni u prva dva kola pa bi ih Kamerunci mogli uhvatiti "na spavanju". Kamerun je po imenima kojima raspolaže razočarao, pa će stoga u svom posljednjem nastupu u Južnoj Africi tražiti makar malo iskupljenja za rani povratak kući.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 5-7)

Borna Rupnik: Dvoboj Kameruna i Nizozemske zapravo je jako težak susret za prognozu. Nizozemci su sigurni sudionici drugog kruga te mogu po želji odmoriti neke pojedince, eksperimentirati, dozirati snagu – tim više što im prvo mjesto u skupini ne jamči neku lakšu utakmicu – dok Kamerunci mogu zaigrati bez pritiska, za prestiž, da se od Svjetskog prvenstva oproste barem nekom lijepom predstavom. Koliko će im to pomoći ili odmoći, nije lako pogoditi. Bez posebno valjanog argumenta, glas za Nizozemsku.

Prognoza: Pobjeda Nizozemske (dosadašnji učinak 6-6)

Danska - Japan, 20:30

Mihaela Bradovski: Prognoza ove utakmice temeljit će se čisto na ženskoj intuiciji. Danska je protiv Kameruna plesala po rubu, a azijske su se momčadi do sada pokazale kao ne previše atraktivni, ali žilavi i uporni protivnici. Pobjeda treba i jednima i drugima, a ja stavljam na podjelu bodova pa neka drugog putnika odluči ono što smo svi toliko dozivali prvih dana - pogoci, odnosno njihova razlika.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak: 4-8)

Bernard Jurišić: Na vagi između remija i pobjede Danaca dlaku ipak stavljam na stranu Danske. Japanci nisu ništa posebno pokazali osim discipline i trke kakvu sad već imaju sve ozbiljnije svjetske reprezentacije. Nisu ni Danci neka sila, ali bio bi red da u barem jednoj skupini dalje prođu obje europske reprezentacije.

Prognoza: Pobjeda Danske (dosadašnji učinak 5-7)

Borna Rupnik: Japanci su vjerojatno sretniji što su se doveli u situaciju da u trećem kolu još uvijek mogu odlučivati sami o prolasku, ali Danci su u dosadašnjih 180 minuta ipak ponudili nešto više od igre. Pritom vjerujem da će se europski predstavnik bolje prilagoditi mogućoj opreznoj utakmici na jedan potez ili pogrešku, a i činjenica da moraju misliti samo pobjedu preteže mi na njihovu stranu.

Prognoza: Pobjeda Danske (dosadašnji učinak 6-6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000724.06.2010. u 12:41
    zašto uvik protiv novog zelanda
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 10:03
    Italija prolazi pobjedom, Paragvaj će se mučiti jer neznaju stalno napadat, Nizozemci se neće "lomit", a Danci i Japanci? Uvijek se sjetim Ivana Balića i njegove izjave prije utakmice sa S. Korejom na Olimpijskom turniru: "Brale, utakmica u 8 ipo uri ujutro i to protiv Koreje... Nisan se ni diga iz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • rider1124.06.2010. u 09:57
    uz sve duzno postovanje, nemojte vise nista prognozirat ako ne zelite stavljat lovu na to... pa niko od vas nema pozitivan score
    rider11
  • joka030524.06.2010. u 09:41
    Paragvaj 1 i Italija-Slovačka X...Talijani se opet provlače
    joka0305
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 09:03
    da naš dragi kolega sa Novog Zelanda poskoči od sreće... New Zealand all the way!
    Obrisan korisnik