Nogomet

Argentina i Njemačka kvare prosjek

Branimir Korać, Marin Vuković, Vedran Babić • subota, 03.07.2010.
Argentina i Njemačka kvare prosjek
Foto: EPA

Samo treća po redoslijedu ekipa prognozera dobila je najtežu utakmicu za prognoziranje. Veliki dvoboj Argentine i Njemačke ujedno je i razdvojio naša razmišljanja, a tko će "plakati" nakon odigranog susreta, ostaje za vidjeti. U jedno smo sigurni - Španjolska izbacuje Paragvaj...

Argentina - Njemačka 16:00

Branimir Korać (dosadašnji omjer 11-8): S kim god sam razgovarao o ovom susretu, svi su uvjereni kako će Njemačka proći. S tim se baš i ne slažem. Svaka čast Njemačkoj na dosadašnjim igrama, razmontirali su na ovom SP-u loše Engleze i pokazali su kvalitetu. Što se tiče Argentine, čudim se nekim medijskim napisima u domaćim i stranim medijima kako nisu nešto posebno pokazali, kako se očekivalo puno više, kako su razočarali... Argentina je najefikasnija reprezentacija dosadašnjeg dijela SP-a. Htjeli to priznati ili ne, igra dobar nogomet. U sve četiri dosadašnje utakmice su dominirali i bili apsolutno bolji protivnik. Vjerojatno su reprezentacija s najviše stvorenih prilika na ovom SP-u. Kombinacija Diega Maradone, impresivnih 4:1 protiv Engleske (iako je moglo biti 2:2 pa nešto drugačiji rasplet), odlična igra Mesuta Özila su argumenti koje mi navode oni koji vjeruju Njemačkoj. No s druge strane Maradona ima daleko veću individualnu kvalitetu, igrače koji će jednim potezom odvesti utakmicu na mlin svoje momčadi i strahovitu napadačku snagu. Moj izbor je Argentina, odlična i neizvjesna utakmica, ali Argentina prolazi.

Prognoza: prolaz Argentine

Marin Vuković (dosadašnji omjer 13-6): Kroz proteklih dvadesetak dana prognozerska ekipa koje sam i osobno član uspješno je eskivirala mnoge "nagazne mine", no ovaj put bit će doista teško. Kako prognozirati pobjednika u susretu dviju reprezentacija koje su na ovom Svjetskom prvenstvu pokazale najviše? Sve uigranija Argentina s navalnim igračima kakve bi poželio bilo koji izbornik ili čelična disciplina njemačke mladosti koja je pregazila Englesku? Zatvorit ću oči, ubosti prstom i reći Njemačka. Za dlaku.

Prognoza: prolaz Njemačke

Vedran Babić (dosadašnji omjer 13-6): Baš kao što je to moj kolega Marin istaknuo, ova utakmica jedna je od onih koju pod svaku cijenu želite izbjeći u svojoj prognozi. No, što se mora nije teško pa ću se ovdje prikloniti Nijemcima. Za to nemam, baš kao ni spomenuti kolega, nekog posebnog razloga jer se radi o dvjema kvalitetom podjednakim reprezentacijama i vrlo vjerojatno će odlučivati nijanse. Nije nemoguće ni da ponovno gledamo produžetke, pa čak i jedanaesterce kao prije četiri godine u duelu ovih selekcija, no na kraju će se, kao i 2006., radovati - Nijemci.

Prognoza: prolaz Njemačke

Paragvaj - Španjolska 20:30

Branimir Korać (dosadašnji omjer 11-8): Ovdje je barem izvjesno kakvu ćemo utakmicu gledati. Španjolska će krenuti otvoreno i po pobjedu dok će Paragvaj svoje prilike čekati iz kontranapada i prekida. U dosadašnjim susretima prikazali su solidan nogomet, ali ne i nogomet koji baca u trans. Nisu niti Španjolci briljirali, no pobjeđivali su i što je još važnije - imaju puno više prostora za napredak i podizanje igre nego Paragvajci. Teško će se Paragvaj nositi s visokom individualnom kvalitetom Španjolske, ukoliko izdrže 60-ak minuta bez primljenog pogotka, moglo bi biti vatreno, ali ako Španjolska rano "otvori račun", Paragvaj bi se mogao loše provesti.

Prognoza: prolaz Španjolske

Marin Vuković (dosadašnji omjer 13-6): Svaka čast Paragvaju i Larissi, ali teško mogu zamisliti scenarij u kojem europski prvaci putuju kući, a u polufinale putuje simpatična reprezentacija koja nikada prije nije bila među osam najboljih. Protiv Japana pomazila ih je i sreća, no u susretu sa Španjolcima samo je jedna momčad izraziti favorit. David Villa, Fernando Torres, Andres Iniesta, Xavi i još desetak paklenih igrača su mi svjedoci.

Prognoza: prolaz Španjolske

Vedran Babić (dosadašnji omjer 13-6): Iako još uvijek nisu dosegli "radnu temperaturu", Španjolci pobjeđuju i to je najvažnije. U prvoj utakmici su kiksali protiv Švicarske, no ovoga puta protiv još jednog inferiornijeg suparnika neće pokleknuti. Defenzivno orijentirani Paragvaj vjerojatno će svoju šansu čekati iz kontri i polukontri, a vjerujem da će Furija dominacijom u veznom redu stvoriti dovoljan broj šansi da Villa, Torres ili netko treći zatrese mrežu Paragvajaca i u konačnici donese aktualnom europskom prvaku prolaz u polufinale.

Prognoza: prolaz Španjolske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 18:01
    to vam je tako kad prognozirate na navijački umjesto na stručni način sportnete. još da paragvaj dočeka i iznenadi španjolce, debakl bi bio upotpunjen. kad se samo sjetim vaše početne prognoze da će meksiko biti dark horse prvenstva.... ta je prognoza već u prvoj utakmici dobila pljusku. a vi i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 17:35
    Kako je tata znalacki prognozirao trebao bi me sportnet angazirat hehe. Ne moze argentina protiv cvrste obrane ako pocnu gubit, bravo njemacka svaka cast!
    Obrisan korisnik
  • Sejlor03.07.2010. u 15:01
    ParaUruguvaj
    Sejlor
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 14:03
    argentina je vodila u svim dosadasnjim utakmicama, ako njemacka povede sto nije nemoguce, ne bi dao previse para na pobjedu gauča s obzirom na njemacku kontru i argentininu obranu koja je realno najslabiji dio momcadi, jos pogotovo jer ce svi stiskat prema naprijed, ali opet ista stvar je i s druge... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 13:41
    španjolska i argentina. evo i rezultate ću pokušati :D argentina - njemačka 2:1 španjolska - paragvaj 1:0
    Obrisan korisnik