Nogomet

Vezni red prespavao utakmicu

Vedran Babić • četvrtak, 29.07.2010.
Vezni red prespavao utakmicu
Foto: EPA

Hajduk se nije proslavio u Bukureštu, a veliki dio krivice morat će snositi veznjaci splitske momčadi. Njihov učinak bio je minimalan ili gotovo nikakav i Dinamo ih je u tom segmentu potpuno nadigrao. Kada vam suparnik probije vezni red, onda su braniči pod velikim pritiskom i za očekivati je da ćete kapitulirati. Upravo to se Splićanima i dogodilo, i to tri puta...

Danijel Subašić: Reprezentativni vratar Hrvatske večeras je u nekoliko navrata opravdao svoju reputaciju obranivši nekoliko izglednih prilika, ali je jednako tako bio isključivi krivac za drugi pogodak Dinama. Onakvi kiksevi jednostavno se ne smiju događati.

Ante Režić: Prvi mačići se u vodu bacaju...Očito pod dojmom svoje prve europske utakmice (ne računajući prijateljski ogled s HSV-om), mladi Režić se nije iskazao. Previše je ispadao iz igre i nije ulijevao povjerenje. Ipak, u njegovu obranu možemo reći da je veći dio utakmice imao zaduženja ne samo u obrani već i u napadu, poglavito u drugom poluvremenu. Realni zaključak je da za ovakve europske utakmice Režić mora pojesti još puno kruha.

Jurica Buljat: Već u samom otvaranju utakmice napravio je veliku pogrešku i dopustio hitronogom Torjeu da mu pobjegne i iznudi jedanaesterac. U nastavku dvoboja bio je solidan, ali ništa više od toga. Pokušavao je dugim loptama pronaći svoje suigrače u napadu, no da ne budemo previše kritični, nećemo reći koliko lopti je pronašlo svoju metu.

Mario Maloča: Korektna partija mladog stopera. Ne možemo reći da je kriv za neki od tri pogotka, u nekoliko je situacija dobro intervenirao i spriječio daljnji razvoj rumunjskog napada, ali isto tako ne možemo reći da je bio konzistentan koliko bi trebao biti u jednoj europskoj utakmici. Opet je tu bilo nekih pogrešaka, no to valjda možemo pripisati neiskustvu u ovakvim utakmicama. I on je poput Buljata pokušavao dugim loptama proigrati suigrače, ali nije bio ništa uspješniji od svog kolege.

Hrvoje Vejić: Nakon što mu je u uvodnim minutama također pobjegao Torje, iskusni stoper odigrao je solidnu utakmicu s nekoliko pravovremenih intervencija i skokova, a jedino ostaje žal što kod trećeg pogotka Dinama nije stigao blokirati strijelca Konea.

Ivan Strinić: Odnedavno hrvatski reprezentativac definitivno je odigrao i bolje utakmice. U početku je muku mučio s Torjeom, a u nastavku se malo oslobodio i krenuo više prema naprijed. Ipak, sve je to bilo prilično jalovo i ocjena Strinićeve igre ne bi bila pozitivna da u 90. minuti nije na gol crti spasio čisti pogodak Dinama. S 4:1 u Splitu Hajduku bi bilo vrlo teško, ovako je ostalo 3:1 i šansa za prolaz još je uvijek prisutna.

Srđan Andrić: Kapetan večeras nije odigrao kapetanski, čak suprotno, bio je jedan od najlošijih pojedinaca Hajduka. Kone i N' Doye su dominirali sredinom terena, a Andrić je djelovao neprepoznatljivo, kao da ga nema. Od loših predaja lopte do kasnog zatvaranja suparnika - partija je ovo koju će iskusni veznjak brzo zaboraviti.

Marin Ljubičić (do 43. minute): Za dominaciju rumunjskog veznog reda dio krivice svakako ide i na adresu Ljubičića. Ni on se nije uspio nametnuti u sredini, a najbolji potez napravio je u 18. minuti kada je Ibričiću kreirao odličnu priliku za pogodak. U 43. minuti nastradao je u duelu s Pulhacom i napustio teren.

Mirko Oremuš (do 46. minute): Najslabiji pojedinac splitske momčadi večeras. Iskusni Pulhac ga je strpao u džep i Oremuš je na poluvremenu s punim pravom ostao u svlačionici.

Anas Sharbini: Iako ispred sebe nije imao klasičnu špicu, mlađi Sharbini bio je vrlo raspoložen i uz Ibričića pokretač glavnine Hajdukovih napada, a uz to je i u par navrata pripomogao u obrani. Svojim prodorima i proigravanjima predstavljao je konstantnu opasnost rumunjskoj obrani, ali je svoju dobru partiju propustio zasladiti pogotkom u jednoj od dvije odlične šanse u kojima se našao.

Senijad Ibričić: Već standardno ponajbolji pojedinac "bilih" u 18. minuti imao je sjajnu priliku nakon asistencije Ljubičića, ali je njegov udarac obranio Curca. Još jednom se pokazalo da je vođa splitske momčadi na terenu, ali nije ni on svemoguć, pogotovo ako igra kao istureni špic, što mu nije prirodna pozicija.

Mario Brkljača (od 43. minute): Ničim nije pokazao da je bolji od Ljubičića ili Andrića te se i on utopio u sivilo splitskog veznog reda.

Marin Tomasov (od 46. minute): Strijelac pogotka nade u 64. minuti. Fantastično je nasamario Pulhaca i pogodio u suprotni kut za vrijedni gostujući pogodak uoči uzvrata na Poljudu. Željan igre, Tomasov je u 80. minuti propustio priliku za još jedan gol, ali je iz izgledne situacije pucao neprecizno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2010. u 00:59
    Žalosno je da je pola Hajdukove obrane u hrvatskoj reprezentaciji. Subašić teški kikser,Strinića je Torje pravio smiješnim,a Buljat katastrofa živa. Dinamo je puno bolja ekipa od Hajduka koji nema ni glavu ni rep. Špacu treba umiroviti i vratiti Ante Mišu,tko je vidio igrati bunker bez ijednog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2010. u 18:30
    Lako je sada nama komentirati ali da su neki igrači loši to je definitivno. Budući da sam dinamovac neću previše kritizirati. Strinić je reprezentativna klasa, ali Buljat i Vejić??? Katastrofa. Premalo eu utakmica oni imaju i uhvatila ih je vuna. Čak ni Ibro nema nekog iskustva u eu utakmicama... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2010. u 15:41
    I Strinić kojeg su svi tolko hvalili kao konačno pojačanje repke na lijevoj strani. Može bit dobar ali prema naprijed, ali na beku ??? Pa onaj mali Torje ga je razvalil. A upravo nešto slično nam se dogodilo protiv Engleza kad je Walcott (isto mali brzanac - koji za usporedbu nijednoj drugoj repki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2010. u 11:57
    mali ljubičić je bil dobar do ozljede, ali hajdukovi stoperi, loše, ovaj buljat iskreno previše kiksa da bi mogao biti na nivou repke, jako se čini nesigurnim.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2010. u 01:03
    Također se slažen,Ljubičić je ima jedan opasan udarac na gol,mislin oko 33. minute,ili tako nešto,i ono je proigra Ibru,a bija je korektan do izlaska.Subašić,ne znan šta mu je bilo danas,ok,znan da je rekonvalescent od ozljede,ali to mu nije opravdanje za ovako tragičnu utakmicu.Onaj drugi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik