Nogomet

Lov na vodeće na Stamford Bridgeu i Mestalli

petak, 31.12.2010.
Lov na vodeće na Stamford Bridgeu i Mestalli
Foto: EPA

Englezima se ovog vikenda u nogometnim radostima pridružuju Španjolci. Vodeći ne bi trebali imati većih problema, dok će se prava bitka voditi iza njih.

Radno su ispratili staru, a radno će dočekati i novu godinu. Engleska Premier liga već prvoga dana 2011. godine ponovno je u pogonu, a na rasporedu je 21. kolo jedne od najzanimljivijih i najneizvjesnijih sezona u povijesti ovoga natjecanja.

Najmanje sna nakon novogodišnje noći imat će igrači West Bromwich Albiona i Manchester Uniteda, koji u subotu već u 13.45 otvaraju novo prvenstveno kolo. Trenutno vodeća momčad lige u posljednjim je trenucima ispustila dva boda u Birminghamu, pa će priliku tražiti u susretu s izabranicima Roberta di Mattea, koja tri kola zaredom bilježi samo poraze.

Nogometaši Arsenala također će biti gosti, nakon remija u Wiganu čeka ih susret s Birminghamom. Nije tajna da St. Andrews nikada nije bio omiljeno odredište Topnika, a mogu li domaći igrači u samo tri dana zaustaviti još jednu momčad sa samog vrha, pokazat će subotnji ogled.

Chelsea se napokon vratio na pobjedničke staze, no to neće puno značiti ne osvoje li bodove protiv Aston Ville, koja je također u krizi i susret na Stamford Bridgeu možda će vidjeti kao svjetlo na kraju tunela. Drugoplasirani Manchester City ugostit će pak Blackpool, momčad koja plijeni borbenom igrom i baš protiv nikoga ne igra zatvoreno. Nikad teže nije bilo navijačima Liverpoola, nakon poraza od Wolverhamptona pitaju se koga Redsi uopće mogu pobijediti. Roy Hodgson se nada kako je odgovor na to pitanje Bolton, koji u subotu gostuje na Anfieldu.

17. kolo Primere, prvo nakon dvotjedne zimske stanke Barceloni i Real Madridu pruža priliku da se još više udalje od najbližih pratitelja jer će derbi kola na Mestalli odigrati četvrtoplasirana Valencia i petoplasirani Espanyol.

Barcelona dočekuje Levante, koji je u zadnjoj rundi Kupa kralja poražen od Reala 8:0 pa ni izostanci dvaju prvih stopera za prvaka ne bi trebali biti problem. Puyol se ozlijedio u dresu Katalonije u ogledu protiv Hondurasa, dok je Pique suspendiran. Međutim, Guardiola opet može računati na Milita, koji će vjerojatno uskočiti u obranu, a očekuje se i Abidal.

Real Madrid neće daleko, kod gradskog suparnika Getafea. Za razliku od vječnog rivala, Real nema previše problema s ozljedama osim već poznate Gonzala Higuaina. Nastupu se nada i Kaka, iako je vjerojatnije da će mu Mourinho dati priliku u uzvratnom kup-susretu protiv Levantea.

Sevilli nužno trebaju bodovi, a bolju priliku od slabašne Almerije teško mogu dobiti. Mate Bilić tražit će sa Sportingom bolje pozicije protiv susjeda na tablici, ojačane Malage.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2011. u 19:49
    Ajmo kladionica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2010. u 21:58
    aajmo levante i arsenal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2010. u 19:05
    ajmo chelsea! da se prvenstvo malo zakomplicira
    Obrisan korisnik