Nogomet

Golijada i za najizbirljivije

Piše:Ivana Strahija • ponedjeljak, 15.08.2011.
Golijada i za najizbirljivije
Foto: Aldo Šuran

U četvrtom kolu prvoligaški strijelci dali su sve od sebe ne bi li što više puta zatresli mrežu protivnika, pa smo izbrojili čak 25 golova, a što je još zanimljivije, u listu strijelaca upisalo se 24 igrača. To bi trebala biti dobra pozivnica gledateljima da se vrate na tribine.

Prvi susret kola odigran je u Zagrebu, gdje su Pjesnici ugostili Lučko. Novi prvoligaš nije se proslavio protiv uzdrmanog Zagreba, koji je u prošlom kolu "popio" četiri gola, već su se sasvim suprotno, Zagrepčani golom Dedića otisnuli na sredinu tablice. To znači da je Lučko ostalo na jednom bodu i jednom postignutom golu, a da trener Dražen Biškup ima problema s napadačima.

Dinamo je najuvjerljivijom predstavom u dosadašnjem tijeku prvenstva u subotu svladao Karlovac na Maksimiru. Važna je to pobjeda za samopouzdanje našeg prvaka pred susret s Malmöm. Karlovčanima bolju utakmicu predviđamo u idućem kolu, ionako nije sramota izgubiti protiv Dinama, čiji su igrači trenutno posebno raspoloženi zbog euro-izazova koji slijedi.

Šibenik niže poraze, treći je doživljen u Zaprešiću, gdje je apsolutno zasluženo slavio domaći Inter. U stručnost Ilije Lončarevića i dobar projekt u Zaprešiću ne treba sumnjati, no sve su glasnije sumnje da je efikasnost napada najveći Šibenski problem. Trener Vjekoslav Lokica k tome je uspješno zaradio isključenje, nakon par odabranih psovki upućenih arbitrima susreta.

U Rijeci pak su domaćini odigrali zbilja lijepu utakmicu i oduševili svoju vjernu Armadu, a svakako je pobjeda od 2:0 protiv ne-loše ekipe Varaždina dala potvrdu mladom treneru Alenu Horvatu da sa svojom momčadi dobro radi. Varaždinci su u utakmicu krenuli s četiri igrača koja se s klubom tuže zbog neisplaćenih plaća te ostatkom koji nije sasvim koncentriran na nogomet, pa se bolje nije moglo ni očekivati.

Slaven Belupo deklasirao je Cibaliju usred Vinkovaca, pa je ekipa Stanka Mršića sad opasno u crvenoj zoni ispadanja. U Belupu odlični Benko, Mujanović, Bušić i Brezovec poigrali su se sa zbunjenom domaćom ekipom, koja čak i kad je imala posjed lopte nije znala to iskoristiti. Treći poraz za redom Cibalije svakako je alarm za uzbunu.

Lokomotivu očito možemo hvaliti u svakom kolu, dok su nas Zadrani malo razočarali nakon što smo ih pohvalili u prošlom kolu. No, Dalibor Zebić upozorio je da će se takvo što dogoditi njegovoj mladoj momčadi i da ne bi trebalo čuditi ako se dogodi oscilacija. Čestitke Lokomotivi, koja je po igri svakako zaslužila drugo mjesto tablice.

Onima kojima je bila draga sigurno je velika zadovoljština bilo 3:0 Hajduka u Puli, nakon što je Istra prošle sezone presudila Splićanima u Kupu. Broj 99, Anas Sharbini, u Puli je zavrijedio titulu igrača utakmice, a nagrađen je i titulom igrača kola u ovom Dnevniku. Ipak, Anasovim je golovima prethodio pogodak Tomasova u 16. minuti, od čega se Istrani nisu uspjeli oporaviti.

U nedjelju su igrali Split i Osijek, a 2:2 imalo je ružni epilog o kojem više u posebnoj rubrici. Splićani su igrali dobro pa ipak primili prvi gol već u šestoj minuti, zatim okrenuli na 2:1, da bi u samoj završnici izgubili dva boda, pogotkom Babića iz penala nakon prekršaja Budiše nad Ibriksom.

Pogodak kola

Srđan Vidaković u šestoj je minuti matirao Splitovog Andriju Vukovića. Bio je to sjajan gol, s dvadesetak metara, u rašlje domaćeg gola.

Igrač kola

Anas Sharbini zna pošteno naživcirati gledatelje, trenere i suigrače, ali kad je raspoložen, onda mu sve ide od noge. Konačno je pokazao zašto ga se toliko čeka, nadajmo se da dva gola protiv Istre 1961 neće dugo biti usamljena. Anas je također jedini dvostruki strijelac kola.

Klinac kola

Interov Borko Gorgiev u utakmici protiv Šibenika ovog petka upisao je svoje prve seniorske minute. To ne bi bilo ništa specijalno, da nije star svega 16 godina i 178 dana, pa je time postao najmlađi igrač koji je kročio hrvatskim prvoligaškim travnjacima.

Klupa kola

Badelj, Šitum i Beqiraj ušli su s klupe i svejedno svaki upisali po gol, na čemu im treba čestitati. Sigurno da bi svaki hrvatski trener rado u svojoj ekipi imao bilo kojeg Dinamovog prvotimca, a trojicu ovakvih, koji s klupe ulaze da zabiju, većina može samo sanjati.

Poništeni gol kola

U 81. minuti susreta u Rijeci, uz vodstvo domaćina od 2:0, Adnan Aganović je postigao pogodak za Varaždin, no poništen mu je zbog zaleđa, iako je snimka kasnije pokazala da ga nije bilo. Kako je sudac Trampus protiv Varaždinca dosudio i penal iz kojeg su domaći poveli, Varaždinci mogu biti kivni na njega. No, i sami su svjesni da bi više šanse za pobjedu imali da su "čisti" u glavi, pa se na ništa nisu žalili.

Nevjerica kola

Teško je pronaći riječi kojima bi se opisao potez Uprave Splita, koja je nakon pet bodova u četiri kola smijenila iskusnog stratega Ivana Katalinića. Zaboravivši da je upravo on sa Splitovcima predstavio tu sredinu Europi, odigravši zbilja dobre utakmice protiv Fulhama i Domžala, čelnici Splita zamijenili su Katalinića Tončijem Bašićem. Nerazumljiv potez, a koliko je bio pogrešan pokazat će vrijeme.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.08.2011. u 04:23
    Sta ima veze prezime... bas je Da Silva (bilo) hrvatsko prezime
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2011. u 01:22
    @el_pistolero decko je rodjen u prigorju brdoveckom (tj rodjen je u zg, al tamo zivi) i cijeli zivot je u zapresicu, igrao je za mlade repke hrv itd. cisto da ti rijesim dvojbe
    Obrisan korisnik
  • Josippo16.08.2011. u 00:40
    Istina je da nema logike sto su dali odkaz Katalinicu, ali nije bilo logike kad su smijenili Basica kad je doveo Split u prvu ligu, pa eto sad je dobio ono sto je vec lani tribao imati. Klupu Splita. SRITNO MU BILO! Makar ima sricu da ce naci dobro pripremljenu momcad.
    Josippo
  • Obrisan korisnik15.08.2011. u 22:21
    Jel nije Aganović otišao iz Varaždina? :S
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.08.2011. u 22:06
    Ako je suditi po imenu,bit će reprezentativac neke druge zemlje,možda Makedonije...makar to ne mora ništa značiti...ja ne znam odakle je,možda baš domaći dečko iz Zaprešića...nadam se da će nastupati za Hrvatsku reprezentaciju u budućnosti,uz pravilan rad može se razviti u vrlo dobrog igrača.
    Obrisan korisnik