Nogomet

Uoči Turske: Napadači najmanja briga

Pripremio:Nikola Vlahović • ponedjeljak, 31.10.2011.
Uoči Turske: Napadači najmanja briga
Foto: Davor Sajko

Hrvatsku uskoro očekuju dvije važne utakmice protiv Turske za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo. Vikend koji je iza nas ponovno je bio uspješan za nekolicinu naših reprezentativaca, međutim, ima i onih koji nisu u dobroj formi te koji muku muče s ozljedama...

Hrvatski nogometni reprezentativci i ovaj vikend bili su u pogonu u svojim klubovima, neki su dobili puno trenerovo povjerenje, neki su ušli s klupe, a neki nisu ni dobili priliku. Izbornika Slavena Bilića može veseliti odlična forma Marija Mandžukića, koji se opet upisao u strijelce u Bundesligi. Osim Mandžukića razloga za slavlje imali su još Nikica Jelavić i Nikola Kalinić, koji su ovaj vikend zatresli protivničke mreže.

Kockasti kutak

U Kockastom kutku pratit ćemo aktualne reprezentativce i one koji se nalaze u širem kadru, kao i najbolje pojedince koji iz nekog razloga (oproštaj, neslaganje s izbornikom...) trenutno ne konkuriraju. Popis od 30 imena osvježavat ćemo periodično ovisno o aktualnim događanjima na travnjaku, pa će možda dolazak na Sportnetov popis nekome olakšati dolazak i na izbornikov...

I dok izbornik može biti zadovoljan s našim napadačima, brigu bi mu mogli zadati igrači iz sredine terena. Naime, od svih naših veznjaka koji se nalaze u reprezentativnom kadru ovaj su vikend značajnije uloge u svojim klubovima imali tek Luka Modrić, Ivan Perišić i Milan Badelj. Također, Biliću bi planove mogle poremetiti ozljede pojedinih reprezentativaca.

Igrač vikenda

Premda su naši reprezentativci znali imati i puno efikasnije i bolje vikende u svojim klubovima, titula igrača vikenda pripala je Mariju Mandžukiću. Nekadašnji igrač Zagreba i Dinama igra u odličnoj formi, a s novim pogotkom ponovno je pokazao da njegove dobre igre nisu slučajnost i svakako Bilića može veseliti činjenica da Mandžo u kontinuitetu igra dobro. Sedam golova u 11 kola lijepa su statistika pred dvije važne utakmice protiv Turske.

Ugodno iznenađenje

Ugodno iznenađenje ovog vikenda je pogodak kojeg je zabio Nikola Kalinić. Par kola trajao je njegov golgeterski post, a ovaj vikend je pokazao da nije zaboravio zabijati i nadamo se da Kale neće stati samo na ovom pogotku. Bio je to treći gol Kalinića u prvenstvu.

Forma u usponu

Dejan Lovren: Ponovno dobio povjerenje svih 90 minuta koje je opravdao još jednom dobrom utakmicom. Mladi stoper čvrsto je zauzeo svoje mjesto u obrani Lyona, a stoga i ne čudi interes za Lovrena brojnih klubova u zadnje vrijeme.

Josip Šimunić: Nakon što dugo nije igrao u Hoffenheimu, Šimunić se igrama u Dinamu polako vraća u svoju pravu formu, a to je dokazao i na utakmici protiv Istre 1961.

Nikola Kalinić: Već smo spomenuli da je Kalinić zabio pogodak i da je odigrao dobru utakmicu, nadamo se da je Kalinić najavio da podiže svoju formu, a zato smo ga i stavili u ovu kategoriju.

Milan Badelj: Veznjak Dinama povezivao je igru Modrih u Puli te je odradio dobru utakmicu. Osim što je nekoliko puta zaprijetio domaćem vrataru, veznjak je s par minijatura i proigravanja još jednom pokazao da odlično barata s loptom.

Luka Modrić: Luka je u utakmici protiv QPR-a na terenu proveo svih 90 minuta te je odigrao dobru utakmicu. Osim što je proigravao svoje suigrače, Modrić je nekoliko puta opasno zaprijetio udarcem iz daljine.

Na standardnoj razini

Ivan Kelava: Čuvao mrežu Dinama u Puli, a Modri su slavili rezultatom 2:0. Vratar hrvatskog prvaka nije imao previše posla protiv Istre 1961.

Gordon Schildenfeld: Nekadašnji stoper Šibenika i Dinama odigrao je svih 90 minuta za Eintracht na gostovanju kod Ingolstadta.

Domagoj Vida: Još jedna dobra partija bivšeg igrača Osijeka i Bayer Leverkusena. Odradio utakmicu sigurno i bez pogreške.

Mato Jajalo: U visokoj pobjedi Kolna naš je veznjak na terenu proveo 73 minute te je posao odradio korektno.

Ivan Perišić: U utakmici protiv Stuttgarta igrao do 76. minute, nekoliko puta dobro pucao. Solidna utakmica veznjaka.

Darijo Srna: Kapetan Šahtara na terenu je proveo svih 90 minuta u prvenstvenom ogledu protiv Oleksandrije.

Eduardo da Silva: U pobjedi Šahtara 3:2 nad Oleksandrijom sudjelovao od 72. minute i nije se uspio upisati u strijelce.

Ognjen Vukojević: Defenzivni veznjak ponovno je zauzeo svoje mjesto u veznom redu ukrajinskog prvoligaša te je odigrao cijelu utakmicu.

Forma u padu

Danijel Subašić: Branio cijelu utakmicu na Poljudu protiv Intera i primio dva gola. Prvi gol primio s petnaestak metara, dok je drugi put bio svladan s 12 metara.

Anas Sharbini: U porazu Hajduka od Intera odigrao je svih 90 minuta. U 34. minuti zaradio žuti karton. U 55. minuti nakon njegovog udarca "zakuhala" se gužva ispred Interovog gola. Međutim, nije to bila prava predstava Anasa.

Ivan Klasnić: Dobio priliku u zadnjih 15 minuta utakmice u porazu Boltona od Swansea Cityja.

Klupa, tribina, doktori, ostalo...

Stipe Pletikosa: zbog ozljede preskočio utakmicu ruskog prvenstva. Trebao bi biti spreman za izazove protiv Turske.

Vjekoslav Tomić: Karabükspor svoju utakmicu devetog kola turskog prvenstva igra večeras u gostima protiv Fenerbahčea. Tomić bi trebao čuvati vrata Karabükspora, baš kao što je to radio već na sedam utakmica ove sezone.

Vedran Ćorluka: Naš branič nije se našao niti na klupi Spursa u ovom kolu.

Ivan Strinić: Ozlijedio je mišić lijeve noge te je ispred njega pauza od nekoliko tjedana.

Šime Vrsaljko: Zbog ozljede preskočio gostovanje Dinama u Puli.

Tomislav Dujmović: Nije bio u kadru za utakmicu.

Ivo Iličević: Bio je u ozbiljnim planovima trenera, ali se naš reprezentativac požalio na bol u mišiću te je remi svog kluba odgledao s tribina.

Niko Kranjčar: Zbog ozljede nije na raspolaganju treneru Spursa.

Danijel Pranjić: Utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Ivan Rakitić: Sevilla svoju utakmicu 11. kola protiv Granade igra večeras.

Mladen Petrić: Zbog ozljede preskočio susret protiv Kaiserslauterna.

Ivica Olić: Dobio priliku u zadnjih 13 minuta utakmice.

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 02:09
    napad najmanja briga obrana najveća
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo931.10.2011. u 16:30
    ni jedan ni drugi nisu za reprezentaciju,isto tak ni Lovren jer ono šta je protiv Latvije napravio ono ja ne mogu nikako progutat,ja nisam nigdje reko da je Lovren bolji od Mijatovića... Vida je za njih sve doktor,on i Šimunić bi trebali igrat,sve ostalo je propuh
    Ronaldo9
  • Pezer31.10.2011. u 14:19
    Dudua i Mandzu u napad u formaciji 4-4-2 i Modric nek ih razigrava,a Ogi mu cuva leđa i Turci padaju....Dudu za repku ako igra spicu igra dobro i ima onaj nos za gol koji mu nikakva forma ne moze unistiti takav,Mandzo je u formi i moraju zabiti,jelavic se nije pokazao u zadnjim tekmama za repku, a... [više na forumu]
    Pezer
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 13:08
    čekaj malo ronaldo,znači po tebi je bolje da poziva igrača iz 2.lige(schidenfeld)nego kapetana 10.momčadi bundeslige(mijatović)!?? a ovo što spominješ da nemamo boljeg od dujmovića,pa jajalo igra konstantno zadnjeg veznog u koelnu,a i leko i andrić su bolji od tog dujmovića. isto ne znam zašto sad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 13:05
    da zato imamo lovrena koji je nepotrebno napuco loptu u korner protiv grga i tad smo primili gol, i naravno protiv latvije grešku za 5 godina zatvora, kad igrač latvije mrtvaca nije pretvorio u 0-1 u 60 min..., a i šimunić ne briljira u dinamu..
    Obrisan korisnik