Nogomet

Hrvatska bez petice tri godine

Piše:Tomislav Pacak • ponedjeljak, 07.11.2011.
Hrvatska bez petice tri godine
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Da Hrvatska nije odigrala veliku utakmicu od Eura 2008. znaju već i oni koji ne prate nogomet. No, analizirali smo malo dublje protekli period hrvatske reprezentacije kako bismo dobili bolji dojam čemu se možemo nadati protiv Turske i što moramo ispraviti...

Nakon što je 12. lipnja odličnom igrom svladala snažnu Njemačku u Klagenfurtu, Hrvatska nije dobila velikog protivnika u naredna 33 susreta. To su osnovne činjenice kojima svi barataju i koje se koriste kao kritika Slavenu Biliću i aktualnoj reprezentaciji.

Naravno, Hrvatska nije igrala 33 utakmice s protivnicima iz svjetskog vrha. Štoviše, od svjetskog Topa 10 Hrvatska je samo dva puta doživjela potop od Engleza, a blizu tog društva su još Grčka i Francuska protiv kojih smo upisali dva remija i koban poraz u Pireju. Ako tomu pridodamo i dva remija s Ukrajinom, dolazimo do tužnog podatka da u sedam najjačih utakmica nakon Njemačke, Hrvatska baš niti jednom nije slavila. Pa na stranu priča koliko je u tim utakmicama bilo sreće i nesreće, ozljeda i sudačkih odluka, dominacije i propuštenih šansi, 0 od 7 je baš loš učinak. I ne može se ničime opravdati.

Ta informacija dakako u drugi plan gura korektne pobjede (posebno gostujuće) nad renomiranim suparnicima, od onih kvalifikacijskih nad Izraelom i Bjelorusijom, do prijateljskih protiv Belgije, Češke, Slovenije, Rumunjske, Norveške. To, uostalom, jesu solidne reprezentacije, ali i reprezentacije koje Hrvatska sa svojim sastavom treba pobijediti. Englesku, po toj logici, i ne treba, ali u odnosu na Ukrajinu i Grčku je morala izvući bolji omjer od 0-3-1. Koliko je to tužan učinak govori da bi i s jednim remijem više, onim u Pireju, danas planirali prijateljsku utakmicu razmišljajući o ždrijebu Eura.

Ukupno je Hrvatska odigrala 33 susreta nakon Eura 2008. i ukupnih 22-7-4 nije onoliko slab učinak koliko je ukupni efekt tih rezultata - jedno propušteno natjecanje, a drugo pod velikim upitnikom.

U ovom smo se tekstu podsjetili svih odigranih utakmica - naravno da Hrvatska nije bila toliko slaba u navedenom periodu kako se to prezentira zbog nekoliko utakmica, no to su bile utakmice koje su neki period označavale uspješnim odnosno neuspješnim.

Svaka utakmica ocijenjena je od 1 do 5, s time da u ocjenu ulazi i rezultat i važnost susreta (prijateljski ogledi zbog toga mogu dobiti najvišu ocjenu vrlo dobar), ali i igra (koja je nekad lošija od rezultata, ali je nekada i bolja), kao i naravno snaga protivnika.

20.8.2008. (Prijateljska) Slovenija - Hrvatska 2:3

Hrvatska je Tursku počela zaboravljati lijepom pobjedom u Mariboru. Utakmica će biti zapamćena po 100. nastupu Darija Šimića za reprezentaciju i odličnoj predstavi Ivana Rakitića koji je s dva gola i izborenim jedanaestercem kojeg je realizirao Srna potopio Sloveniju koja se u narednim kvalifikacijama pokazala vrlo kvalitetnom selekcijom. S obzirom na izostanke Nike Kovača i Luke Modrića, te ranu ozljedu Nike Kranjčara, pobjeda protiv napaljenih Slovenaca bila je jako dobar rezultat za tada petu svjetsku reprezentaciju.

Ocjena: +3

6.9.2008. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Kazahstan 3:0

Po jutru se očito ne poznaje baš uvijek i dan jer Hrvatska je u pokazalo se vrlo loše kvalifikacije ušla s vrlo dobrim nastupom protiv Kazahstana. Golovima Nike Kovača, Modrića i Petrića Hrvatska se ugrijala za Englesku, nadigravši Kazahstan u svim segmentima igre - i konačni omjer udaraca od 22-4 svjedoči o odnosu snaga na travnjaku.

Ocjena: -4

10.9.2008. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Engleska 1:4

Nakon 18 godina, Hrvatska je izgubila kvalifikacijsku utakmicu na svom terenu. Prethodne dvije utakmice sugeriraju da hrvatski pad nije počeo nakon Turske već nakon ovog potopa u Maksimiru. Za razliku od kasnijeg susreta na Wembleyju, ovaj nije bio baš tako jednostran, barem ne do strogog isključenja Roberta Kovača na početku drugog dijela. Theo Walcott uništio je Hrvatsku s tri gola, ali i otvorio pitanje pozicije našeg lijevog beka na koje do danas još nemamo kvalitetan odgovor.

Ocjena: -2

11.10.2008. (Kvalifikacijska) Ukrajina - Hrvatska 0:0

Uzdrmani porazom od Engleske, "kvadratići" su u Harkivu odigrali bolju utakmicu nego što im se kasnije davalo za pravo jer se pokazalo da je osvojeni bod manje važan od dva koja smo izgubili. Vratar Andriy Pyatov bio je ukrajinski junak s nekoliko velikih i važnih obrana, pomogao je Ukrajincima i okvir gola. Tada smo bili zadovoljni i bodom i igrom, posebno činjenicom da smo pokazali da smo bolja momčad od Ukrajine, no to nismo pokazali u Zagrebu...

Ocjena: +3

15.10.2008. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Andora 4:0

Nakon remija u Harkivu Hrvatska je ostvarila samo dio plana protiv Andore - osvojeni su bodovi, no nije nabijena gol-razlika kakvu smo priželjkivali. Nije to bila goropadna ni raspoložena Hrvatska, Andorci su pali "sami od sebe", bez pravih, dobrih akcija Hrvatske koja je to razdoblje igrala bez najboljeg strijelca i najboljeg asistenta prošlih kvalifikacija, Eduarda i Kranjčara.

Ocjena: 3

11.2.2009. (Prijateljska) Rumunjska - Hrvatska 1:2

U prvoj utakmici bez umirovljenog Nike Kovača, Hrvatska je uknjižila solidnu pobjedu u Bukureštu. Pogodak za pobjedu od 2:1 režirali su povratnici, asistent Eduardo i strijelac Kranjčar, pa je i ta utakmica bila doprinos hrvatskom oporavljanju od engleskog šoka na Maksimiru.

Ocjena: 3

1.4.2009. (Kvalifikacijska) Andora - Hrvatska 0:2

Pobjeda je bila jedino vrijedno u ovom susretu kojeg su obilježili pogoci napadačkog dvojca Klasnić-Eduardo i izuzetno nezanimljivih drugih 45 minuta u kojima Hrvatska nije napravila baš ništa protiv jedne od najslabijih europskih selekcija. Ne posebno dobrom dojmu nisu pomogli ni oni navijači koji su bacanjem baklji s obližnje stijene na travnjak.

Ocjena: -3

6.6.2009. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Ukrajina 2:2

Ovo je prva utakmica nakon Eura, vjerojatno i prva utakmica pod Bilićem, koju je Hrvatska odigrala nedopustivo slabo. Završnih 2:2 moglo je izgledati i bolje - bilo je za to šansi, bio je i nesuđeni jedanaesterac na Srni, ali je moglo izgledati i lošije da Modrić nije zabio s(p)sretan pogodak za izjednačenje. No, Hrvatska nije zaslužila više od boda, iako je imala idealan uvod u utakmicu - rani pogodak Petrića u drugoj minuti. Ukrajinci su bili apsolutno al pari, Hrvatska nije igrala s vatrom i inspiracijom kakva je bila potrebna za ovu ključnu utakmicu zbog čega je na kraju kažnjena neodlaskom na Euro. Za razliku od, primjerica, zagrebačkog remija s Rusijom, u ovom je Hrvatska igrala daleko slabije. Svoj obol neuspjehu dao je i izbornik Bilić promašivši početni sastav...

Ocjena: -2

12.8.2009. (Kvalifikacijska) Bjelorusija - Hrvatska 1:3

Naravno da nije dobar znak za Hrvatsku kada se ova utakmica i danas spominje kao ponajbolja nakon Eura jer Bjelorusija ipak nije protivnik od kojeg klecaju noge. No, istina je da je u Minsku Hrvatska odigrala odličnu utakmicu, zabila pogotke iz izrađenih akcija i sredila Bjeloruse puno lakše od očekivanog za povratak nade uoči nastavka kvalifikacija.

Ocjena: +4

5.9.2009. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Bjelorusija 1:0

Koliko je Hrvatska bila dobra u Minsku, toliko je bila slaba u domaćem susretu protiv istog suparnika. Isključivo je sjajan nastup Vedrana Runje, koji je Bjelorusija skinuo tri zicera, spasio Hrvatsku blamaže. Za pobjedu se pobrinuo Rakitić, no bilo je jasno da Hrvatsku bez "crvenog" Ćorluke i ozlijeđenog Modrića čeka Sizifov posao na Wembleyju.

Ocjena: 2

9.9.2009. (Kvalifikacijska) Engleska - Hrvatska 5:1

Uvod Sportnetovog izvještaja sve govori: "Nikad lošija hrvatska reprezentacija posramljena je od strane sjajnih Engleza s 5:1. Niti jednog trenutka Bilićeva momčad nije podsjetila na onu od prije dvije godine, Englezi su nas rastavili na sastavne dijelove i zaokružili osvetu za prošli ciklus." Englezi su iskoristili loše odabran sastav s Pokrivačem na lijevom beku, ovoga puta ulogu Walcotta preuzeo je Lennon, a za golove su se pobrinuli Rooney, Gerrard i Lampard. Težak, težak poraz od kojeg se Hrvatska do danas nije do kraja oporavila.

Ocjena: 1

8.10.2009. (Prijateljska) Hrvatska - Katar 3:2

Iako je Hrvatska vodila s 2:0 nakon 11 minuta i iako je trebala "izmasakrirati" goste već do poluvremena, na kraju je Hrvatska jedva došla do pobjede. Štoviše, Runje je u 88. minuti spašavao svoj gol od potpunog preokreta gostiju, a potom debitant Jelavić ipak donosi pobjedu koja je pokrila puno nedorečenosti, ali je ipak zaslužena.

Ocjena: -3

14.10.2009. (Kvalifikacijska) Kazahstan - Hrvatska 1:2

Tužne kvalifikacije Hrvatska je uspjela okončati pobjedom u Kazahstanom, zasluženom, ali izborenom tek u sudačkoj nadoknadi (Kranjčar). Možda je ovo utakmica koja je spasila Bilića jer su momci solidnim nastupom pokazali da imaju karaktera i da stoje uz izbornika u tada teškim vremenima kada su i oni i izbornik bili pod paljbom medija (rezultatski neuspjeh, Funtana...)

Ocjena: 3

14.11.2009. (Prijateljska) Hrvatska - Lihtenštajn 5:0

Hrvatska je po prvi puta posjetila Vinkovce, čestitala cibaliji 90. rođendan i gledatelje razveselila s pet pogodaka u mreži nedoraslog Lihtenštajna. Neće se puno toga pamtiti, tek najbrži pogodak Hrvatske u režiji Mate Bilića (42. sekunda) te debitantski nastupi Subašića, Gabrića, Dujmovića i .

Ocjena: 3

3.3.2010. (Prijateljska) Belgija - Hrvatska 0:1

Seriju prijateljskih utakmica u 2010. godini Hrvatska je otvorila najdojmljivijom od tih pobjeda, minimalnom u Bruxellesu. Snažan udarac Kranjčara donio je Hrvatskoj pobjedu protiv solidne Belgije u utakmici koja je Biliću poslužila i za neke taktičke varijante varijante (3-5-2) koje kasnije i nisu previše korištene.

Ocjena: +3

19.5.2010. (Prijateljska) Austrija - Hrvatska 0:1

Ako je rezultat u Bruxellesu bio najvrijedniji od tih prijateljskih susreta, onda je igra u Klagenfurtu bila najbolja. Nije to bio spektakl, radilo se o susretu dviju momčadi koje su gledale druge dok se pripremaju za SP, no Hrvatska je dominirala, stvarala prigode i u potpunosti nadigrala Austriju, puno čišće i jasnije nego dvije godine prije na Euru.

Ocjena: +3

23.5.2010. (Prijateljska) Hrvatska - Wales 2:0

Protiv desetkovanog Walesa Hrvatska je izgledala slabije nego u Klagenfurtu, iako je upisala rutinsku, sigurnu i zasluženu pobjedu. Lijep pogodak Rakitića i dobra akcija Modrića i Gabrića jedino su spomena vrijedno, uz debitantske nastupe Vide i Badelja.

Ocjena: 3

26.5.2010. (Prijateljska) Estonija - Hrvatska 0:0

Utakmica koju je kolega Bernard Jurišić titulirao kao "najdosadnija u povijesti hrvatske reprezentacije" ne može dobiti visoku ocjenu. Estonija je, istina, u narednim kvalifikacijama pokazala da više nije topovska hrana, ali praktički treći sastav Hrvatske nije stvorio niti jednu ozbiljniju šansu. Nisu ni Estonci.

Ocjena: 2

11.8.2010. (Prijateljska) Slovačka - Hrvatska 1:1

Protiv Slovačke smo se još jednom podsjetili zašto nam je bilo žao što smo propustili SP - protiv jednog od ugodnih iznenađenja u JAR-u, Hrvatska je bila bolji suparnik iako se zadovoljila s 1:1. Dominirali jesmo, ali prigode i nismo previše stvarali pa je pogodak Jelavića spasio "bod" u Bratislavi.

Ocjena: 3

3.9.2010. (Kvalifikacijska) Latvija - Hrvatska 0:3

Hrvatska tradicionalno nije imala lagan posao u Latviji pa je ova trica na početku kvalifikacija označena kao vrlo dobar rezultat. Dugo je Hrvatska lomila otpor domaćina, no nakon što je Petrić načeo Latvijce krajem prvog dijela, Hrvatska je odigrala dobar nastavak i došla do sigurne pobjede za optimizam uoči Grčke.

Ocjena: -4

7.9.2010. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Grčka 0:0

Još jednom velika, važna utakmica, i još jednom nedovoljno dobra Hrvatska. Bilić se zaigrao s Pranjićem na desnom krilu, a eksperiment nije uspio - Hrvatska je ostala bez pravih šansi, nije imala raspoložene Petrića i Olića, ni bokove, ni Modrića ni Kranjčara. Jednostavno, grčki blok sve je izdržao prilično lako, tek je u završnici Eduardo imao ozbiljniju šansu zabiti pogodak. Tada se još nije činilo toliko bitnim, no u kontekstu poraza u Pireju - ovaj remi nije bio dovoljno dobar.

Ocjena: +2

9.10.2010. (Kvalifikacijska) Izrael - Hrvatska 1:2

Ako na jednom teškom gostovanju Hrvatska igra dobro, onda je to svakako Izrael. Malo tko od tamo odnosi bodove no Hrvatska to radi redovito - ovoga puta zahvaljujući odličnom Kranjčaru (dva pogotka), ali i obranama Vedrana Runje. Izrael je bio bliže dobrom rezultatu nego, primjerice, kada je poražen s 4:3, no Hrvatska je sačuvala pobjedu koja ju je opet gurnula u poziciju prvog favorita skupine.

Ocjena: 4

12.10.2010. (Prijateljska) Hrvatska - Norveška 2:1

Pred samo 3.000 gledatelja na Maksimiru, Hrvatska je svladala rezerviranu Norvešku kojoj je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Presudio je opet sjajan pogodak Kranjčara, ali više od bodova za Fifinu ljestvicu nismo mogli dobiti u ovakvom susretu.

Ocjena: -3

17.11.2010. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Malta 3:0

Neporaženu godinu Hrvatska je okončala sigurnim trijumfom nad Maltom. Po teškom vremenu i još težem travnjaku, Hrvatska je odigrala dobro u prvom dijelu, rutinski u nastavku, i opet predvođena dvostrukim strijelcem Kranjčarom upisala sigurna tri boda.

Ocjena: 3

9.2.2011. (Prijateljska) Hrvatska - Češka 4:2

Na otvorenju stadiona Aldo Drosina Hrvatska je upisala bolji rezultat nego što ga je zaslužila igrom. Napad je bio raspoložen, ali prvenstveno realizatorski efikasan protiv obrambeno neuvjerljivih Čeha, no zato je obrana plivala i zabrinula uoči nastavka kvalifikacija.

Ocjena: 3

26.3.2011. (Kvalifikacijska) Gruzija - Hrvatska 1:0

Pogodak Kobiašvilija nakon pogreške cijele obrane, posebice kapetana Srne, bio je "šlag na torti" jedne loše, bezidejne, nedopustivo beskrvne predstave Hrvatske. Ništa nije funkcioniralo, Hrvatska je vezla i vezla, ali nije mogla složiti niti šansu, a na kraju je primila i pogodak protiv kvalitatvno inferiornog protivnika.

Ocjena: 1

29.3.2011. (Prijateljska) Francuska - Hrvatska 0:0

Bilićeva glava već je bila "na panju", no remi u Parizu malo je stišao kritike jer su Hrvati pokazali da još uvijek mogu igrati ozbiljan nogomet. Istina, Francuska je bila bolja i dominantnija, Pletikosa je u nekoliko navrata morao spašavati stvar, ali korektno "spariranje" ipak po imenima jačoj Francuskoj bilo je ono što je trebalo Biliću na Stade de Franceu.

Ocjena: 3+

3.6.2011. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Gruzija 2:1

I ovoga puta Hrvatska se izuzetno mučila s Gruzijom, no ovoga puta odigrala je kudikamo bolju utakmicu, posebno u nastavku nakon što su Gruzijci rano poveli. Kada se već činilo da će se nastaviti famozno "prokletstvo" Poljuda, dvije dobre akcije Hrvatske preokrenule su susret na hrvatski mlin. Ovoga puta napadalo se planski, pametno i strpljivo, bilo je karaktera i nije se paničarilo iako je za to bilo razloga.

Ocjena: -4

10.8.2011. (Prijateljska) Irska - Hrvatska 0:0

Hrvatskoj je pripao jalovi posjed lopte, Irskoj pokoja ozbiljnija šansa, a sveukupno nitko nije zaslužio više od remija u relativno dosadnoj utakmici u Dublinu. Dvije ponosne zemlje odigrale su upravo na razini kvalitete kako igraju momčadi iz - dodatnih kvalifikacija.

Ocjena: -3

2.9.2011. (Kvalifikacijska) Malta - Hrvatska 1:3

Činilo se da će to biti lagan posao na stadonu Ta Quail, no Hrvatska nije bila posebno sigurna nakon što je povela s 2:0. Primljeni pogodak unio je nervozu, pa se Hrvatska zadovoljila samo pobjedom, bez velike igre. U odsustvu kreativaca, Modrića, Kranjčara i Rakitića, teret je u sredini terena uspio preuzeti i podnijeti Milan Badelj, strijelac i asistent.

Ocjena: -3

6.9.2011. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Izrael 3:1

Pobjeda od dva razlike malo će zavarati jer je i u ovom susretu Hrvatska gubila, ali je u nastavku pokazala karakter i kvalitetu kakva će joj trebati protiv Turske u izobilju. Presudio je ulazak dvostrukog strijelca Eduarda, ali je itekako pomoglo i isključenje Tala Ben Haima pri rezultatu 1:1. Pravi je bio i Luka Modrić, autor sjajnog pogotka za 1:1, pa smo se uz dobru formu najjačih aduta veselili ogledu u Ateni...

Ocjena: -4

7.10.2011. (Kvalifikacijska) Grčka - Hrvatska 2:0

...No, nismo se trebali veseliti. Katastrofalnom igrom u Pireju Hrvatska je pogurnula Grčku, skoro pa ni krivu ni dužnu prema Ukrajini i Poljskoj, a Grci su to pobjedom u Gruziji potom i sami zaslužili. Bez šanse, bez ideje, bez krvi - Hrvatska je jednostavno bila neprepoznatljiva, loša, ispod razine kakvu je ta utakmica zahtijevala. Kako i zašto, ne znamo još ni danas. Grčka nije loša reprezentacija i nije čak sramota od Grčke izgubiti, ali je sramota odigrati kako je Hrvatska tamo odigrala.

Ocjena: 1

11.10.2011. (Kvalifikacijska) Hrvatska - Latvija 2:0

Još jednom je Bilićeva momčad nakon "jedinice" uspjela pozitivno reagirati, kvalifikacije su okončane onako kako su i počele - dobrom predstavom protiv Latvije. Hrvatska je usprkos dobroj igri tek u 66. minuti otključala gol gostiju, a iako je 15-ak minuta bila na Euru (dok su Grci gubili), na kraju ta pobjeda nije imala posebnog značaja. Osim ako će u dobroj igri, velikom broju stvorenih prigoda (iako se ne smiju zaboraviti kiksevi u obrani!) pronaći pravo samopouzdanje i inspiraciju za susrete s Turskom.

Ocjena: -4

Kada podvučemo crtu, Hrvatska je u 33 utakmice skupila prosječnu ocjenu 2.88. U kvalifikacijama je to 2.85, u prijateljskim ogledima 2.92; u prvim kvalifikacijama nakon Eura prosjek je 2.7, u drugim 3.0, a po godinama prosjeci od 2008. do 2011. idu ovako: 3.0, 2.66, 3.0, 2.88.

Brojke ne govore puno same po sebi, ali pogled na ovu analizu nepogrešivo pokazuje da Hrvatska od 2008. igra - prosječno s ponekom neshvatljivo lošom izvedbom (Wembley i napose Tbilisi i Pirej). Sve što je odradila u stilu koji priliči reprezentaciji koja nije svjetski vrh, ali mu je relativno blizu (a imala je takvih utakmica), Hrvatska je upropastila u većini bitnih ogleda.

Hrvatska je i prije znala kiksati, no znala je i pružiti najbolje od sebe kada je to bilo najvažnije i najteže, znala je dobivati one odlučujuće, završne utakmice kvalifikacija. Od 2000. do 2004. Hrvatska nije igrala dobro - igrala je slabije nego što igra danas - ali kada je bilo važno, dobivala je Belgiju, Švedsku, Sloveniju. Minimalno, ali nekako.

Danas joj zaista trebaju dva prava nastupa protiv Turske, zbog svega ne samo u našem nogometu već i našem sportu općenito. U posljednje 33 utakmice nije pokazala da može dobiti kada je protivnik dobar i kada je to zaista važno.

Sada bi bio idealan trenutak za to. Osim ako namjeravamo odigrati, primjerice, 2:2 pa 0:0. U zbroju bi i to bilo dovoljno za konačno jednu važnu pobjedu...

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava08.11.2011. u 20:00
    Gustavo Hofman, novinar koji radi za jedan od najčitanijih brazilskih nogometnih portala "Trivela.uol.com.br", je nedavno boravio u Splitu. Na proputovanju iz BiH prema jadranskoj obali zaustavio se u gradu pod Marjanom i ostao fasciniran fanatizmom Hajdukovih navijača. Dio svojih dojmova... [više na forumu]
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik08.11.2011. u 08:39
    Covjece, 33 utakmice se ceka na bljesak.... Ako ih Turska i dogadjaji od prije 3,5 godina ne mogu motivirati ne znam sto moze. Najgore sto se moze dogoditi u Turskoj je 'povoljan' rezultat. Tipa da nasi izvuku 1-1 ili nekakav drugi remi s postignutim golom.... A uvjeren sam da ce se tako nesto i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • DC08.11.2011. u 04:12
    "Za pobjedu se pobrinuo Rakitić, no bilo je jasno da Hrvatsku bez "crvenog" Ćorluke i ozlijeđenog Modrića čeka Sizifov posao na Wembleyju. " _____________________________________________________________ 'Sizifov posao' je izraz za nesto uzaludno i besmisleno. Posao nasih na... [više na forumu]
    DC
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 22:43
    nažalost smo dobili peticu i to od engleza na wembleyu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 22:04
    Pustit statistike, idemo po pobjedu!
    Obrisan korisnik