Nogomet

Optimistično u nastavak sezone

Piše:Maj Gašparac • subota, 10.12.2011.
Optimistično u nastavak sezone
Foto: Kristijan Komarica

Zagrebačka Lokomotiva polusezonu je završila na šestom mjestu ljestvice. Dobar je to rezultat za momčad koja je uoči sezone istaknula ostanak u ligi kao glavni cilj te će Lokosi u drugi dio sezone ući s optimizmom.

Prvi dio sezone u Lokomotivi mogu ocijeniti pozitivno. Klub s Kajzerice zauzima šesto mjesto na ljestvici i na najboljem je putu da sezonu završi iznad zone ispadanja. Lokosi su u polusezoni imali i dobre i loše trenutke, no pred sam kraj s novim trenerom Antom Čačićem pokazali su da se radi o talentiranoj ekipi koja se s pravom može nadati ostanku u Ligi.

Lokomotiva je izvrsno otvorila sezonu i u početnim kolima nalazila se pri vrhu ljestvice, no ubrzo je uslijedio pad. U to vrijeme Lokose je predvodio Domagoj Antolić koji je neko vrijeme bio i prvi strijelac lige, ali njegova golgeterska forma nije se nastavila, a Lokomotiva je počela ostvarivati vrlo loše rezultate.

Lokomotiva je upisala pet uzastopnih poraza i ozbiljno se približila zoni ispadanja te je ubrzo uslijedila i smjena na klupi. Marija Tota zamijenio je Ante Čačić, 58-godišnji Zagrepčanin koji kao trener nikad nije ispao iz lige.

Ta promjena pozitivno je utjecala na momčad Lokomotive. Čačić je vodio Lokose u četiri posljednja kola u kojima su njegovi nogometaši ostvarili tri pobjede, a jednom su odigrali neodlučeno.

Posebno vrijedi izdvojiti pobjedu nad Hajdukom kada je Lokomotiva osvojila tri boda i nadigrala favoriziranu splitsku momčad. Lokosi su sjajnim finišem polusezone istaknuli kako se s pokrićem mogu nadati ostanku u ligi.

Ispunjeni ciljevi

Lokomotiva je u sezonu ušla s ciljem očuvanja prvoligaškog statusa, a sudeći po trenutnoj poziciji na ljestvici na dobrome su putu. Lokosi zauzimaju šesto mjesto na tablici i na sigurnoj su udaljenosti od zone ispadanja, a nadaju se da će njihova dobra forma potrajati i na proljeće.

Neispunjeni ciljevi

U situaciji kada momčad koja uđe u sezonu s glavnim ciljem očuvanja prvoligaškog statusa, a polusezonu završi na šestom mjestu, teško je govoriti o neispunjenim ciljevima. No, ne može se ne primijetiti izuzetno velika oscilacija u formi igrača Lokomotive koja je dovela do pet uzastopnih poraza. Jedan od glavnih Čačićevih zadataka bit će pokušati svesti te oscilacije na minimum.

Najbolja utakmica

Lokomotiva je najveću pobjedu ostvarila na Maksimiru protiv Hajduka. U susretu sa splitskom momčadi, koja je glasila za izrazitog favorita uoči dvoboja, Lokosi su odigrali vrlo dobru utakmicu i na kraju slavili 1:0, no po prikazanom ne bi bilo nezasluženo da je njihova pobjeda bila i uvjerljivija.

Najgora utakmica

Najslabiju igru nogometaši Lokomotive pokazali su u utakmici protiv Osijeka u 13. kolu. Tada su na Maksimiru gosti kaznili greške Lokosa i na kraju slavili vrlo uvjerljivim rezultatom 4:1. Taj poraz "presudio" je i Mariju Totu koji je dan kasnije napustio klub.

Igrač polusezone

19-godišnji Marcelo Brozović imao je nekoliko zapaženih nastupa u prvom dijelu sezone i dao naslutiti da se radi o igraču s velikim potencijalom. Na poziciji zadnjeg veznog igrača mnogo je radio za momčad, a svojim pogotkom odlučio je i utakmicu protiv Varaždina.

Pogled u proljeće

Lokomotiva će proljetni dio sezone započeti sa šeste pozicije, s ciljem ostanka u sredini tablice i na sigurnoj udaljenosti od zone ispadanja. Čačić je odlično započeo svoj rad na Lokomotivinoj klupi, a u zimskoj stanci imat će vremena još se bolje upoznati s momčadi i prenijeti im svoje ideje. Ukoliko igrači kluba s Kajzerice dobru formu koju su pokazali pred kraj polusezone uspiju prenijeti i na proljeće, Lokosi se ne moraju bojati za svoj prvoligaški status.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!