Košarka

Turski Hrvati odlični u Euroligi

Pripremio:Marko Domljanović • ponedjeljak, 13.02.2012.
Turski Hrvati odlični u Euroligi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odgođena utakmica Cibone razlog je još jednom krnjem izdanju Kockastog kutka, ali i bez Cibosa materijala za ovu rubriku bilo je napretek. Ukupno gledano, dojam je da najbolju formu pokazuju naši legionari u Turskoj koji su u Euroligi imali prilično zapažene nastupe, ali su u prvenstvu pružili nešto slabije partije pa je titula igrača kola otišla raspoloženom Stipčeviću.

Igrač tjedna

Rok Stipčević (Cimberio Varese): U tijesnom porazu njegove momčadi Stipčević je ubacio 18 koševa, dohvatio sedam lopti i asistirao pet puta. Nije bilo dovoljno za pobjedu, ali jest za najbolji učinak među hrvatskim igračima ovog tjedna.

Ugodno iznenađenje

Jure Škifić (Zlatorog Laško): Trener mu je protiv Zagreb CO-a dao 39 minuta, a hrvatski centar to mu je uzvratio s double-double učinkom, 15 poena i deset skokova uz dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Leon Radošević (Armani Milano): Leon Radošević u posljednjem prvenstvenom kolu nije konkurirao za nastup, međutim u euroligaškom nastupu tijekom tjedna je dobio 20 minuta koje je iskoristio za 11 koševa i pet skokova.

Visoka forma

Zoran Planinić (Himki): Trener Kurtinaitis dao je Planiniću najviše povjerenja protiv Donjecka (30 minuta), a on mu je uzvratio sa 16 koševa, tri skoka i šest asistencija. Ipak, nije bilo dovoljno za slavlje. Još jedan poraz Himki je ostvario u sklopu VTB lige, a Zoran je za 23 minuta ubacio 15 poena uz sedam asistencija.

Krešimir Lončar (Himki): U porazu u sklopu Eurokupa hrvatski je visoki igrač za 25 minuta ostvario učinak od devet koševa te jednog skoka i asistencije. Protiv Budivelnika zabio je 15 poena i uzeo šest skokova.

Bojan Bogdanović (Fenerbahče): U euroligaškom porazu od Panathinaikosa predvodio je svoju momčad s 15 koševa, a dobru partiju pružio je i u razočaravajućem porazu od Bandirme Kirmizi u turskom prvenstvu gdje je postigao 11 poena.

Jurica Žuža (Tofas): Nova odlična partija Žuže nije bila dovoljna Tofasu da izbjegne treći poraz u nizu. Hrvatski centar ubacio je 16 koševa i dohvatio osam lopti.

Lukša Andrić (Galatasaray): Vrlo dobar tjedan je iza Lukše Andrića koji je u Euroligi odigrao dobru utakmicu u dvoboju protiv CSKA kojem je zabio 16 koševa uz sedam skokova. U turskom prvenstvu Galatasary je slavio kod Pinara, a Andrić je u pobjedi sudjelovao s deset koševa i četiri skoka.

Stanko Barać (Anadolu Efes): Barać je u euroligaškoj utakmici protiv Olympiakosa pružio odličnu partiju od 16 koševa i sedam skokova, ali to nije bilo dovoljno za nešto više od tijesnog poraza. U prvenstvenoj pobjedi protiv Olina odigrao je nešto skromniju ulogu sa šest koševa i isto toliko skokova.

Rok Stipčević (Cimberio Varese): U tijesnom porazu njegove momčadi Stipčević je ubacio 18 koševa, dohvatio sedam lopti i asistirao pet puta.

Na standardnoj razini

Hrvoje Perić (Unicaja): Perić je u pobjedi Unicaje nad Valladolidom za 20 minuta na parketu zabio šest poena i ostvario po četiri skoka i asistencije. U Euroligi je imao vrlo sličnu rolu i zabio je osam poena, i opet uz po četiri skoka i asistencije, ali je ovaj put njegova momčad izgubila.

Jure Lalić (Krka): U pobjedi protiv Union Olimpije dobro je iskoristio minutažu (skoro 13 minuta) te ubacio devet poena, no prednjačio je redovima svoje momčadi što se tiče izgubljenih lopti (četiri).

Boris Barać (Široki WWin): Skromna partija mladog centra protiv Partizana. Uz dva ubačaja iz polja, upisao je osam poena, dodao po jedan skok i asistenciju, ali i tri izgubljene lopte.

Mario Delaš (Baltai): Žalgirisova podružnica poražena je 65:75 od Tartua, a Splićanin je u porazu sudjelovao s osam poena i osam skokova dok je u pobjedi nad Kalevom ostvario učinak od deset poena i ponovno osam skokova.

Roko Ukić (Fenerbahče): Protiv Panathinaikosa je s 13 koševa bio drugi strijelac momčadi, odmah iza Bogdanovića, ali je u prvenstvenom porazu ostao na pet koševa uz sedam asistencija.

Luka Žorić (Unicaja): U euroligaškom porazu od Montepaschija ubacio je dobrih 14 poena za 21 minutu na parketu, uz šut 5/7, a uzeo je i jedan skok. U španjolskom prvenstvu Unicaja je slavila u gostima nad Valladolidom 83:76, a Žorić nije odigrao baš sjajnu partiju. U 14 minuta ubacio je četiri poena i uzeo dva skoka.

Fran Pilepić (Široki WWin): Nešto slabije izdanje u odnosu na prethodna. Ubacio je 11 poena uz jedan skok, ali je izgubio pet lopti, po čemu je bio drugi najlošiji u momčadi.

Drago Pašalić (Helios Domžale): U teškom porazu od Crvene zvezde "istaknuo" se po lošem. Promašio je svih pet trica te završio s deset poena u 23 i pol minute. Dodao je i četiri skoka te dvije asistencije.

Forma u padu

Mario Stojić (Alicante): Alicante je u subotu zabilježio sedmi prvenstveni poraz, a bolja od Stojićeve momčadi bila je Gran Canaria 61:53. Stojić je u 19 minuta odigrao ispodprosječnu partiju i ostvario je samo po jedan poen i skok.

Marko Banić (Bilbao): Banićev Bilbao ostvario je uvjerljivu pobjedu u Euroligi nad Real Madridom 93:69. Hrvatski krilni centar za 24 je minute na parketu ubacio šest poena i tome pridodao po dva skoka i asistencije. Isti broj koševa zabio je i u prvenstvenoj pobjedi Bilbaa nad Manresom, a uz to je ostvario i pet skokova.

Andrija Stipanović (Otto Caserta): Stipanović je u igri proveo 29 minuta, međutim nije to bila večer stasitog Hercegovca koji je postigao tek šest koševa (šuta za dva 3/5) te uz to ostvario i četiri skoka.

Darko Planinić (Široki WWin): U Beogradu je brzo ušao u probleme s osobnim pogreškama, pa je igrao svega 12 i pol minuta. Imao je dva poena, tri skoka i tri izgubljene lopte.

Klupa, tribina, doktori

Marko Tomas (Fenerbahče): Nije sudjelovao u porazu od Panathinaikosa ovog tjedna u Euroligi, a pauzirao je i u prvenstvenom ogledu.

Ante Tomić (Real Madrid): Zbog ozljede je propustio oglede Real Madrida ovaj tjedan protiv Bilbaa u Euroligi i Bance Civice u prvenstvu.

Jakov Vladović (Široki WWin): Ozljeda ga je udaljila s parketa, pa nije nastupio u Beogradu.

Marko Popović (Žalgiris): Nije nastupio u porazu protiv Barcelone, kao ni u pobjedi nad Kedainiaijem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov14.02.2012. u 19:26
    boris barač nije centar
    irilov
  • irilov14.02.2012. u 19:26
    šta se događa s markom tomasom?
    irilov
  • buco713.02.2012. u 14:37
    baniću nemoj zahebavat...iduci si tjadan sigurno u ekipi sa visokom formom ;)
    buco7
  • basketas13.02.2012. u 13:31
    Vec sam pisao al nema rezultat :/, kakvi su vam to blesavi podnaslovi??? Koliko vi pratite kosarku??? Pa nema tu nakon jednog tjedna forma u padu, forma u usponu -.-----, u kosarci se prilagodavas protivniku, u Bilbau ekipi koja ima 12 podjednako dobrih igraca uvijek netko iskoci, to sto je Banic... [više na forumu]
    basketas