Košarka

Široki, Cedevita i Tomić podigli trofeje

Pripremio:Marko Domljanović • ponedjeljak, 20.02.2012.
Široki, Cedevita i Tomić podigli trofeje
Foto: FaH

Proteklog tjedna na rasporedu su bile završnice nacionalnih kupova pa je to razlog nešto tanjeg izdanja današnjeg Kutka. Većina hrvatskih igrača nije demonstrirala neku vrhunsku formu, ali su dva strana kupa ipak na kraju uspjeli podići.

Igrač tjedna

Jurica Žuža (Tofas): Na završnom turniru turskog kupa njegov Tofas pao je na prvoj prepreci – u četvrtfinalu je bolji bio kasniji finalist Banvit s 81:78. Ipak, Žuža je odigrao sjajnu utakmicu utrpavši 24 koša, a njegovo buđenje vratilo je Tofas u utakmicu i čak mu donijelo minimalno vodstvo u posljednjoj četvrtini. Na njihovu žalost, završnica je pripala Banvitu.

Ugodno iznenađenje

Dalibor Peršić (Široki WWin): Jedan od najraspoloženijih u finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Igokee s 14 poena i osam skokova.

Visoka forma

Krešimir Lončar (Himki): Jedan je igrač bio bolji od Planinića, a to je upravo Lončar. Igrao je 34 minute, ulovio šest lopti i zabio 19 poena uz stopostotan (9/9) šut s linije slobodnih bacanja. Protiv Spartaka je Krešo ostvario učinak od 17 poena i četiri asistencije.

Zoran Planinić (Himki): Hrvatski branič nastavlja sa sjajnim predstavama u dresu Himkija. U 79:77 pobjedi nad Nižnjijem iz Novgoroda Planinić je odigrao 35 minuta, ubacio 18 koševa te podijelio šest asistencija. Dobre igre nastavile su se i u nacionalnom prvenstvu, protiv Spartaka je za 32 minuta ubacio 13 koševa uz četiri dodavanja.

Jakov Vladović (Široki WWin): U finalu Kupa BiH pokazao je koliko znači Širokom ove sezone. Podijelio je deset asistencija, ubacio jedan poen više i dodao šest skokova.

Na standardnoj razini

Dontaye Draper (Cedevita): Na putu do naslova na Final Fouru Kupa Krešimira Ćosića, Draper je bolju utakmicu odigrao u polufinalu protiv Splita. Ubilježio je 15 poena i četiri asistencije. U finalu protiv Zagreba imao je četiri poena (2/9 iz igre), šest skokova i tri asistencije.

Lukša Andrić (Galatasaray): U polufinalnom porazu od Bešiktaša u turskom kupu zabio je vrlo dobrih deset koševa za 18 minuta. U uvjerljivoj četvrtfinalnoj pobjedi protiv Antalye također je bio vrlo dobar s 11 koševa.

Fran Pilepić (Široki WWin): U polufinalu Kupa BiH protiv Mladosti igrao je kad je bilo potrebno i pogodio 14 puta, dok su susret završili igrači s klupe. U finalu protiv Igokee pogodio je ključne šuteve kojima je Široki riješio susret. Završio je s 11 poena i tri asistencije.

Darko Planinić (Široki WWin): Odradio je svoj uobičajeni posao u Kupu. U finalu je imao 12 poena i pet skokova.

Stanko Barać (Anadolu Efes): U četvrtfinalnoj pobjedi nad Fenerbahčeom u turskom kupu Barać je za osam minuta ostao na četiri koša. U polufinalnom porazu od Banvita naš igrač je dobio nešto manje od pola sata zabio deset uz četiri skoka.

Hrvoje Perić (Unicaja): Perić je u neočekivanom porazu Unicaje u četvrtfinalu Kupa kralja od Bance Civice 65:77 zabio četiri poena i ostvario je jedan skok.

Marko Popović (Žalgiris): Litavski je klub podigao još jedan trofej ovoga vikenda, a u pobjedi nad Pieonom hrvatski je razigravač ubacio deset lopti uz pet asistencija.

Marko Car (Cedevita): U polufinalu Kupa protiv Splita Car je ostao na dva poena. U finalnom ogledu sa Zagrebom ubacio je osam poena uz 2/7 iz igre, a dodao je i četiri asistencije.

Damir Markota (Zagreb CO): U polufinalnoj pobjedi nad Zadrom na Final Fouru Kupa Krešimira Ćosića, Markota je imao po pet poena i skokova za 31 minutu u igri. U porazu od Cedevite u finalu igrao je nešto manje, 24 minute, a završio je s deset poena i šest skokova.

Forma u padu

Dario Šarić (Zagreb CO): U polufinalu Kupa protiv Zadra mladi Šibenčanin je za nepunih devet minuta na parketu upisao po jedan skok, asistenciju, izgubljenu loptu, blokadu i prekršaj. U finalu je igrao pet i pol minuta i završio s po dva poena i skoka.

Ante Tomić (Real Madrid): Tomić je zapravo bio najuspješniji igrač u ovogodišnjem Final 8-u Kupa kralja. Iako njegov učinak nije bio briljantan, Real Madrid osvojio je to natjecanje nakon 19 godina, a to je ipak najvažnije za bilo kojeg igrača. U četvrtfinalu je zabio šest poena i uhvatio je jedan skok, dok je u polufinalu ostvario četiri koša, uz opet jednu uhvaćenu loptu. U finalu imao je dva koša i četiri skoka.

Luka Žorić (Unicaja): Njegova Unicaja ispala je već u četvrtfinalu kupa od Bance Civice, a Žorić je zabio tek dva koša i uzeo tri skoka u tom porazu.

Bojan Bogdanović (Fenerbahče): Bogdanović je u četvrtfinalu turskog kupa odigrao prilično skromnu partiju i zaustavio se na šest koševa.

Roko Ukić (Fenerbahče): U četvrtfinalnom porazu od velikog rivala Anadolu Efesa, Ukić je ostao na samo četiri koša, ali je upisao i pet dodavanja.

Mario Stojić (Alicante): Stojićev Alicante odlično stoji u prvenstvu, ali je u Kupu kralja ispao je u četvrtfinalu od kasnijih finalista, momčadi Barcelone. Stojić je u tom porazu zabio četiri koša i dva je puta skočio.

Klupa, tribina, doktori

Krunoslav Simon (Zagreb CO): Još uvijek pauzira zbog ozljede skočnog zgloba.

Marko Banić (Bilbao): Banićev Bilbao nije igrao završnicu Kupa kralja tijekom ovog tjedna.

Marko Tomas (Fenerbahče): Propustio i četvrtfinalni dvoboj kupa protiv Efes Pilsena.

Mario Delaš (Baltai): Mirovao protekli tjedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!