Nogomet

Budan i Perišić strijelci, Čarli asistent

Pišu:Vedran Babić, Josip Piršljin, Josip Tolić • ponedjeljak, 27.02.2012.
Budan i Perišić strijelci, Čarli asistent
Foto: Sandro Donda

Hrvatski reprezentativci i oni koji su u širem krugu bili su vrlo aktivni i ovog tjedna. S odličnim predstavama u posljednje vrijeme nastavio je Igor Budan postigavši novi pogodak za Palermo, a napokon se u strijelce upisao i Ivan Perišić makar je na terenu proveo svega pet minuta. Vedran Ćorluka je pokazao da se sjajno uklopio u novu momčad, asistirao je u pobjedi Bayera.

Kockasti kutak

U Kockastom kutku pratit ćemo aktualne reprezentativce i one koji se nalaze u širem kadru, kao i najbolje pojedince koji iz nekog razloga (oproštaj, neslaganje s izbornikom...) trenutno ne konkuriraju. Popis od 30 imena osvježavat ćemo periodično ovisno o trenutnim događanjima na travnjacima, pa će možda dolazak na Sportnetov popis nekome olakšati dolazak i na izbornikov...

Igrač tjedna

Igor Budan (Palermo): Riječki napadač ponovno se upisao u strijelce. Zabio je vodeći pogodak na gostovanju u Sieni, no domaćin je do kraja utakmice preokrenuo rezultat na konačnih 4:1. Budan je pogodak postigao u 12. minuti, a u igri je proveo svih 90 minuta. To mu je bio šesti pogodak u posljednjih sedam prvenstvenih dvoboja što dokazuje odličnu formu u zadnje vrijeme.

Forma u usponu

Ivan Rakitić (Sevilla): Rakitić je ponovno bio u prvom sastavu Seville, koja je na Mestalli pobijedila Valenciju 2:1. Hrvatski veznjak je odradio 88 minuta prije nego što je bio zamijenjen.

Vedran Ćorluka (Bayer Leverkusen): Ubilježio novu asistenciju, ovaj put za prvi gol Apotekara u gostujućoj pobjedi u Kölnu.

Ivan Perišić (Borussia Dortmund): "Mrvice" koje dobiva ovaj je put iskoristio na najbolji mogući način. Zabio je treći gol u domaćoj pobjedi nad Hannoverom iako je na terenu proveo tek pet minuta.

Ivan Kelava (Dinamo): Zadržao praznu mrežu u ligaškom dvoboju s Karlovcem (3:0) te se iskazao s nekoliko dobrih intervencija.

Na standardnoj razini

Vjekoslav Tomić (Karabükspor): Karabükspor je ponovno pobijedio, a Tomić je ponovno bio na vratima cijelu utakmicu. Njegov klub svladao je Ankaragücü 3:2.

Darijo Srna (Šahtar): Šahtar je odigrao posljednje dvije pripremne utakmice uoči nastavka ukrajinskog prvenstva. U remiju protiv Otelula (2:2) Srna nije nastupio, a u pobjedi nad Anžijem (3:1) je odigrao cijelu utakmicu.

Eduardo da Silva (Šahtar): Protiv Otelula Eduardo je odigrao posljednje 23 minute, a protiv Anžija cijelu utakmicu.

Domagoj Vida (Dinamo): U pobjedi Dinama u Karlovcu 3:0 Osječanin je u igru ušao u 70. minuti umjesto Alispahića.

Ivica Olić (Bayern München): Zaigrao je samu završnicu dvoboja Lige prvaka u Baselu u kojem su Bavarci poraženi (1:0), a u ligaškom slavlju protiv Schalkea dobio je nešto više, 18 minuta, zamijenivši Gómeza.

Ivo Iličević (HSV): Dobio posljednjih 20 minuta u remiju u Mönchengladbachu kod Borussije (1:1).

Milan Badelj (Dinamo): Odigrao vrlo dobrih 90 minuta u slavlju Modrih u Karlovcu (3:0).

Mato Jajalo (Köln): Ponovno je bio u prvoj postavi Kölna za susret s Bayer Leverkusenom, no ovog je puta ipak zamijenjen u 75. minuti. Njegova je momčad izgubila s 2:0.

Danijel Subašić (Monaco): Upisao je svoj drugi nastup za Monaco koji je konačno pobijedio, no i dalje se nalazi na predzadnjem mjestu francuske druge lige.

Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt): I dalje mu trener njemačkog drugoligaša daje priliku od prve minute, a u porazu od Paderborna Schifo je napustio igru u 74. minuti.

Forma u padu

Tomislav Dujmović (Zaragoza): Proteklog tjedna Zaragoza je igrala dvije utakmice i upisala dva poraza. U ponedjeljak protiv Betisa (2:0), a u subotu protiv Malage (5:1). U prvom dvoboju Dujmović je ušao s klupe u 73. minute, a u drugom nije ni ulazio u igru.

Mate Bilić (Sporting Gijon): Za razliku od prošlog kola u kojem je odigrao barem posljednjih 11 minuta, Bilić u remiju protiv Racinga (1:1) nije ušao s klupe.

Danijel Pranjić (Bayern München): Ništa nova za Pranjića, kojeg je u oba susreta prošli tjedan Jupp Heynckes zadržao na klupi.

Ivan Klasnić (Bolton): Još jednom je čitavu utakmicu svog kluba odgledao s klupe za pričuve. Bolton je od Chelsea izgubio s 3:0 i nalazi se na pretposljednjem mjestu Premiershipa.

Luka Modrić (Tottenham): Odigrao je cijelu derbi utakmicu protiv Arsenala na Emiratesu, no nije pružio igru kakva se od njega očekuje. Tottenham je nakon vodstva od 2:0 izgubio s čak 5:2.

Niko Kranjčar (Tottenham): Dobra je vijest što je ponovno bio u početnoj jedanaestorici Spursa, ali u londonskom derbiju s Arsenalom premalo je pokazao, te je zamijenjen na poluvremenu.

Tribina, doktori, ostalo...

Dejan Lovren (Lyon): Bivši igrač Dinama propustio je spektakl na Gerlandu protiv PSG-a (4:4) zbog ozljede Ahilove tetive.

Mladen Petrić(HSV): Trener Thorsten Fink napadača je zbog problema s koljenom izostavio iz sastava, a njegova je zamjena Tolgay Arslan zabila jedini gol za Hamburžane kod Borussije (1:1).

Mario Mandžukić (Wolfsburg): Utakmicu koju Felix Magath proglasio najgorom u sezoni (domaći poraz od Hoffenheima 2:1) Mandžo je odgledao s tribine, navodno zbog neslaganja s trenerom.

Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev): U Ukrajini je u tijeku zimska stanka.

Nikica Jelavić (Everton): Derbi Liverpoola i Evertona je odgođen zbog nastupa Redsa u finalu Liga kupa kojeg su osvojili nakon jedanaesteraca protiv Cardiffa.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Nije bio u kadru Modrih za prvenstvenu utakmicu protiv Karlovca.

Ivan Strinić, Nikola Kalinić (oba Dnipro), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev): U Ukrajini prvenstvo počinje u ožujku.

Stipe Pletikosa (Rostov): U Rusiji je u tijeku zimska pauza.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!