Košarka

Sjajni Pašalić nedovoljan za Cedevitu

Pripremio:Ante Zovko • ponedjeljak, 27.02.2012.
Sjajni Pašalić nedovoljan za Cedevitu
Foto: FaH

Sjajna predstava Drage Pašalića nije pomogla njegovu Heliosu protiv Cedevite. Na istoj utakmici istaknuli su se i pojedinci iz hrvatske momčadi, a Jurica Žuža u Turskoj nastavlja s odličnim igrama.

Igrač tjedna

Drago Pašalić (Helios Domžale): U porazu od Cedevite u Domu sportova hrvatski se krilni centar istanuo kao najbolji strijelac utakmice uz odličan šut. Za gotovo 28 minuta ubacio je isti broj poena i imao sedam skokova, četiri asistencije, jednu blokadu i dvije izgubljene lopte.

Ugodno iznenađenje

Marko Car (Cedevita): Na putu do pobjede protiv Heliosa Car je prvi put ove sezone u ABA ligi ubilježio više od 20 poena. Završio je s 21, s odličnih 8/13 iz igre, a imao je i po tri skoka i osvojene lopte.

Miro Bilan (Cedevita): U sezoni u kojoj mu je učinak iznad očekivanja, 22-godišnji centar iz Šibenika bio je odličan i u ogledu s Heliosom. Ubilježio je 19 poena i devet skokova, pet u napadu, za najbolju valorizaciju u momčadi (26) u ogledu s gostima iz Domžala. Za izdvojiti je jako dobar učinak iz slobodnih bacanja, koja je pucao 9/10.

Jurica Žuža (Tofas): Jurica Žuža i njegov Tofas prekinuli su niz od četiri uzastopna poraza gostujućom pobjedom kod Olina, a hrvatski centar još je jednom bio maestralan sa 21 košem i četiri skoka.

Visoka forma

Lukša Andrić (Galatasaray): Predvodio svoju momčad s 15 koševa i sedam skokova u euroligaškoj pobjedi nad Anadolu Efesom koja je dovela Galatasaray nadomak četvrtfinala. U prvenstvenom demoliranju nedoraslog Hacettepe Universitesija sudjelovao je sa deset koševa za nešto manje od 17 minuta.

Marko Banić (Bilbao): Dobar je tjedan iza Marka Banića. Najprije je u Euroligi njegova Gescrap Bizkaia pobijedila na svom terenu Montepaschi 60:59, a hrvatski je krilni centar bio možda i najbolji igrač na cijelom susretu. Ubacio je 16 poena i uzeo osam skokova za 35 minuta na parketu. U španjolskom prvenstvu Banićev je klub poražen od Murcije, ali on je odigrao ponovno dobru utakmicu i ostvario je deset poena i četiri skoka.

Bojan Bogdanović (Fenerbahče): Najbolji strijelac Fenerbahčea u euroligaškoj pobjedi protiv Uniks Kazana kojom je turska momčad zadržala izglede za plasman u četvrtfinale. Hrvatski je reprezentativac u toj utakmici ubacio 20 koševa i pet skokova. U prvenstvenom dvoboju protiv Bešiktaša zaustavio se na 14 poena i četiri skoka.

Krešimir Lončar (Himki): U pobjedi nad Unicsom Lončar je bio ponajbolji igrač svoje momčadi. Za 25 minuta ubacio je 16 koševa (7/7 za dva, 2/2 za jedan), uzeo dva skoka i ostvario isto toliko dodavanja. Protiv Arisa je bio prvi strijelac ekipe s 14 poena u 21 minutu, a uzeo je i tri skoka.

Rok Stipčević (Cimberio Varese): Sjajnu predstavu pružio je i Zadranin u posljednjem kolu talijanske košarkaške lige. U igri je proveo 36 minuta, što je iskoristio za odigrati jednu od najboljih utakmica ove sezone, a statistika će reći da je zabio 11 koševa (šut za dva 3/4, za tri 1/3), skočio pet puta te ostvario čak osam asistencija.

Roko Ukić (Fenerbahče): U dramatičnoj euroligaškoj utakmici protiv Uniks Kazana pogodio sa zvukom sirene i tako donio svojoj momčadi produžetke u kojima je Fenerbahče na kraju došao do pobjede. U ovoj utakmici upisao je ukupno 18 poena, tri skoka i tri asistencije. Jednak broj koševa zabio je i Bešiktašu u derbiju turskog prvenstva, a u toj je utakmici upisao i četiri asistencije.

Jakov Vladović (Široki WWin): Još je jednom dirigirao igrom Širokog i uzimao teže šuteve protiv Zlatoroga. Bio je najefikasniji u pobjedi sa 16 poena, četiri skoka, četiri asistencije, jednom ukradenom, ali i četiri izgubljene lopte.

Na standardnoj razini

Boris Barać (Široki WWin): Mlađi brat protiv Zlatoroga bio je u uobičajenoj rotaciji i dobio 14 minuta. Bez promašaja je postigao četiri poena te dodao dva skoka.

Stanko Barać (Anadolu Efes): Barać je u turskom derbiju u Euroligi Galatasarayu zabio 16 koševa uz pet dohvaćenih lopti čime je bio najbolji strijelac svoje momčadi koja je doživjela poraz i oprostila se od četvrtfinala. U prvenstvenom porazu od Banvita upisao samo dva koša, ali uz šest skokova.

Mario Delaš (Baltai): U pobjedi nad Liepajasom Splićanin je za 23 minute ubacio solidnih 14 poena uz tri skoka i asistencije. U teškom porazu od Kedainiaija ubacio je osam koševa za 18 minuta.

Damir Markota (Zagreb CO): Mravi su doživjeli poraz od Crvene zvezde u Beogradu (87:74), a Markota je imao vrlo veliku minutažu, odradivši 37 i pol minuta. Upisao je osam poena, sedam skokova i četiri asistencije, a glavni minus bili su mu problemi s vanjskim šutom, s 1/6 za tricu.

Hrvoje Perić (Unicaja): U Euroligi je Unicaja doživjela poraz od Kraljevskog kluba, a Perić je odigrao dobru utakmicu te je ubacio 11 poena, uz četiri skoka i dva dodavanja. U prvenstvenom porazu od Valencije Perić je ostao bez poena, a uzeo je dva skoka.

Jasmin Perković (Cremona): Riječanin je za pretposljednju momčad talijanskog prvenstva u 29 minuta skoro ostvario double-double učinak, naime upisao je po devet koševa i skokova (šut za dva 2/5, za tri 1/5).

Fran Pilepić (Široki WWin): Ubacio je Zlatorogu svoj uobičajeni, dvoznamenkasti broj poena, ovaj put deset za 28 i pol minuta. Mučio se pomalo s tricom (2/5), ali to je nadoknadio s četiri obrambena skoka i tri asistencije.

Darko Planinić (Široki WWin): U rotaciji s Ramljakom i Collinsom dobio je 21 minutu protiv Zlatoroga i iskoristio ih za svoj standardni učinak, deset poena, četiri skoka te jednu ukradenu loptu.

Zoran Planinić (Himki): Derbi se igrao u Kazanu gdje je Himki pobijedio Unics s 69:65. Hrvatski je branič imao najveću minutažu (33 minute), a vrijeme na parketu iskoristio je za sedam poena, četiri skoka i tri asistencije. Pobjeda je ostvarena i protiv Arisa u Eurokupu, a tu je ostvario učinak od 13 koševa i pet asistencija.

Marko Popović (Žalgiris): Litavska je momčad pružila dobar otpor Maccabiju u Nokia Areni, no devet poena, dva skoka i jedno dodavanje hrvatskog beka nije bilo dovoljno za pobjedu. Ipak, Pop je odigrao bolje protiv Neptunasa u domaćem prvenstvu. Žalgiris je slavio 85:84, a Hrvat je postigao 16 poena i sedam skokova.

Leon Radošević (Armani Milano): Radošević je sjajno iskoristio 15 dobivenih minuta u visokoj pobjedi svoje momčadi nad Monferratom. Naime, za to vrije stigao je ubaciti osam koševa (šut 4/4) te ostvariti sedam skokova. U tjednu, protiv Panathinaikosa dobio je osam minuta, no uspio je zabiti svega dva koša.

Damjan Rudež (Cibona): U vrlo neobičnom, gotovo baletanskom kriteriju koji su imali suci dvoboja Cibone i Partizana, Rudež je bio među igračima Vukova opterećenima osobnim pogreškama relativno rano, s prikupljena četiri prekršaja već do rane faze treće četvrtine. No, bez obzira na to, minutaža mu je bila velika. Na parketu je proveo 29 minuta i za to vrijeme upisao osam poena, tri skoka i dvije asistencije.

Andrija Stipanović (Otto Caserta): U domaćem porazu svoje momčadi Stipanović je na parketu boravio 23 minute u kojima je postigao osam koševa (šut 4/7) te dohvatio šest skokova.

Dario Šarić (Zagreb CO): U gostujućem porazu protiv Crvene zvezde 17-godišnji Šibenčanin igrao je nepune 22 minute, najviše ove sezone u ABA ligi. Završio je s pet poena, uz 2/6 iz igre (po 1/3 za dvicu i tricu), a imao je i pet skokova, po jednu asistenciju i osvojenu loptu i tri osobne pogreške.

Marko Tomas (Fenerbahče): U dramatičnoj pobjedi protiv Uniks Kazana sudjelovao s devet koševa i tri ukradene lopte dok u derbiju turskog prvenstva protiv Bešiktaša nije nastupio.

Forma u padu

Dontaye Draper (Cedevita): U uvjerljivoj Cedevitinoj pobjedi nad Heliosom (98:72) Draper je bio vrlo neučinkovit. Za 18 minuta, koliko je bio na parketu, ostao je bez poena, uz dva promašena šuta iz igre, oba za tricu, a dodao je i asistenciju i po dva skoka i osvojene i izgubljene lopte. Valorizacija mu je bila negativna, -1.

Ivan Ramljak (Široki WWin): Ostavio je dosta slab dojam protiv Zlatoroga u svojih 20 i pol minuta, ponajviše zbog promašenih šuteva za dva (4/7) te dvije izgubljene lopte. Upisao je deset poena i četiri skoka.

Marin Rozić (Cibona): Cibonin kapetan bio je nešto diskretniji nego inače u svim kategorijama. Napadački učinak bio je u redu, sa sedam poena uz 2/3 iz igre, ali pored toga, "upisao" se još samo s po jednim skokom, asistencijom i osobnom pogreškom za nepunu 21 minutu u igri.

Mario Stojić (Alicante): U domaćem porazu od Blusens Monbusa Stojić je ubacio šest poena 32 minute na parketu. Tome je pridodao dva skoka i jednu asistenciju, a unatoč tome što je šutnuo pet trica, nije pogodio nijednu.

Ante Tomić (Real Madrid): Kraljevski klub ostvario je dvije uvjerljive pobjede ovaj tjedan; najprije u Euroligi, a zatim i u španjolskom prvenstvu, no Ante Tomić nije se previše istaknuo. U Euroligi je, u pobjedi nad Unicajom, postigao dva poena, uzevši četiri skoka, dok je u španjolskoj ligi imao učinak od četiri poena, tri skoka i dvije asistencije.

Luka Žorić (Unicaja): U euroligaškom porazu Unicaje od Real Madrida Žorić je postigao dva poena, uz isto toliko skokova, a ostvario je i jedno dodavanje. U prvenstvu je momčad iz Malage izgubila od Valencije, a Žorić je upisao deset koševa i sedam skokova.

Klupa, tribina, doktori

Jure Lalić (Krka): Zbog ozljede igrao je točno minutu u porazu od Budućnosti VOLI. Iskoristio je to za dva poena i jedan skok.

Krunoslav Simon (Zagreb CO): U tjednu u kojem se puno pričalo da Simon odlazi u Unicaju iz Malage, što se, čini se, barem zasad neće dogoditi, kapetan Mrava nije igrao. I dalje ga muči ozljeda skočnog zgloba, pretrpljena prije nešto više od mjesec dana u susretu s Cedevitom u regionalnoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!