Rukomet

Horvat zabio 17, Čupić najbolji u derbiju

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • ponedjeljak, 16.04.2012.
Horvat zabio 17, Čupić najbolji u derbiju
Foto: Kristijan Komarica

U tjednu za nama, nakon reprezentativnih uzbuđenja, igrači su se vratili klupskim obavezama, a u većini se zemalja igraju završnice Kupa ili pak liga. Razočarao je Zagreb trećim mjestom SEHA lige, što je donijelo i promjenu na trenerskom mjestu, a izbornik Slavko Goluža sad će imati mnogo veći utjecaj na formu mnogih svojih reprezentativaca koji igraju za Croatia osiguranje. To će mu dati i veći uvid u kadar kojim raspolaže za reprezentativne akcije, a za mjesto u repki se nikako ne mora bojati Horvat, koji je u dva dana postigao 17 pogodaka.

Igrač vikenda

Zlatko Horvat: (CO Zagreb) Hrvatski prvak iza sebe ima naporan tjedan u kojem je uz obaveze u četvrtini finala Kupa Hrvatske odradio i Fina four Regionalne rukometne lige na kojem je osvojio treće mjesto. Srijeda je Zagrebašima donijela sraz sa Siscijom u kojem je domaćin pokazao svoju nadmoćnost, a kapetan Zlatko Horvat nakon četiri postignuta pogotka svoje je mjesto prepustio mladom Jerku Matuliću. Onu glavnu ulogu Horvat je, pak, igrao ovoga vikenda kada se ponovno naša među najboljim strijelcima svoje momčadi, naime, u polufinalu SEHA lige, u porazu od Vardara, Zagrebu je pomogao sa sedam postignutih pogodaka, dok je dan kasnije u borbi za treće mjesto Tatran Prešovu utrpao deset lopti. Uza sve to popularni Zlaja dobio je i nagradu za najboljeg igrača završnog turnira SEHA lige.

Forma u usponu

Vedran Zrnić: (Gummersbach) Momčad Gummersbacha u sklopu 27. kola rukometne Bundeslige stigla je u goste rukometašima Frisch auf Göppingena te se kući vratila s pobjedom i novim bodovima, da bi na novom gostovanju, nekoliko dana kasnije, kod momčadi Hüttenberga osvojila tek bod. Kapetan Vedran Zrnić u oba se susreta našao među najboljim strijelcima svoje momčadi, naime, u srijedu se sedam puta upisao u strijelce, dok je u subotu postigao pet pogodaka.

Denis Buntić (Kielce): I u Poljskoj se igralo finale Kupa, a u polufinalu je hrvatski vanjski igrač iz dva šuta dvaput proparao mrežu Kwidzyna u konačnih 36:27. U finalnom srazu s najvećim takmacom Wislom Plock Buntić je upisao četiri gola iz isto toliko pokušaja te tako doprinio konačnoj pobjedi od jednakih 36:27.

Ivan Čupić (Rhein-Neckar Löwen): Nastavio je Čupić s odličnom formom, koju je prikazao na reprezentativnom okupljanju u Varaždinu na kvalifikacijskom turniru za OI. Proteklog tjedna nemilosrdni bundesligaški tempo donio mu je dvije utakmice. U derbi susretu, na gostovanju kod HSV-a, Lavovi su doživjeli poraz, ali je Čupić bio najbolji pojedinac susreta s devet postignutih golova. Hrvatsko reprezentativno desno krilo predvodilo je R-N Löwen s pet pogodaka u domaćoj pobjedi nad Lübbeckeom Drage Vukovića.

Drago Vuković (Lübbecke): Vuković je u pobjedi svog Lübbeckea nad slabim Bergischerom sudjelovao s tri postignuta pogotka, dok je za vikend njegova ekipa gostovala kod Čupićeva R-N Löwena, upisala poraz od šest golova razlike, uz četiri njegova pogotka.

Marin Šego (CO Zagreb): Šego je polufinalni dvoboj regionalne SEHA lige započeo na klupi, jer je Obrvan povjerenje dao Pešiću, koji mu se odužio s 12 obrana. Šego je i u toj utakmicu dobio malu minutažu, koju je dobro iskoristio s tri obrane. U dvoboju za treće mjesto skupio je čak 14 obrana, čime se još jednom dokazalo kako CO Zagreb i dva ujednačena, ali i kvalitetna golmana.

Renato Sulić (Veszprem): Prva momčad mađarskog prvenstva bavila se ovaj vikend Kupom te je uspjela preko Tbanyje (35:27) i Pick Szegeda (27:26) doći do trofeja. To je 21. pehar Kupa za ekipu u kojoj igra i Hrvat Sulić, koji se posebno, s pet golova, iskazao u finalu.

Na standardnoj razini

Igor Vori: (HSV Hamburg) Aktualni njemački prvak u 27. je kolu rukometne Bundeslige na domaćem terenu bio bolji od Rhein-Neckar Löwena, dok je na gostovanju kod Großwallstadta nekoliko dana kasnije također uzeo nove bodove. Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Lavovima je zabio četiri gola, dok se u subotu tri puta upisao u strijelce.

Marino Marić: (CO Zagreb) Rukometaši CO Zagreba proteklog su tjedna odradili četvrtfinale Kupa Hrvatske u kojem su protiv Siscije pokazali kako su i dalje dominantni u hrvatskom rukometu. Potom su svoje misli i snagu usmjerili na vikend i Final four Regionalne lige na kojem su osvojili treće mjesto. Zagrebov kružni napadač, Marino Marić, u Kupu je svojoj momčadi pomogao s pet pogodaka, koliko je postigao i u polufinalu SEHA lige protiv Vardara, dok se u susretu za treće mjesto dva puta upisao u strijelce.

Blaženko Lacković: (HSV Hamburg) Momčad njemačkog prvaka, HSV Hamburga, proteklog je tjedna ostvarila odličan uspjeh upisavši dvije nove bundesligaške pobjede protiv RN Löwena i Großwallstadta. Hrvatski rukometni reprezentativac, Blaženko Lacković, u gol Lavova utrpao je tri lopte, dok se u subotu jednom upisao u strijelce.

Domagoj Duvnjak: (HSV Hamburg) Iza rukometaša Hamburga uspješan je tjedan u kojem su izborene dvije pobjede u rukometnoj Bundesligi, kao i novi bodovi. U susretu s Rhein-Neckar Löwenom na domaćem terenu HSV je slavio s četiri gola razlike, a Domagoj Duvnjak je u pobjedu svoje momčadi ugradio dva gola, dok je nekoliko dana kasnije u gostima kod Grosswallstadta postigao jedan pogodak.

Jakov Gojun: (CO Zagreb) Iza rukometaša Zagreba zanimljiv je tjedna u kojem je osigurana završnica Kupa Hrvatske, kao i treće mjesto na Final fouru Regionalne rukometne lige. Zagrebov Jakov Gojun, uz svoje obrambene zadatke, u susretu sa Siscijom u srijedu dva se puta upisao u strijelce, dok je Vardaru u polufinalu SEHA lige, kao i Tatran Prešovu u utakmici za treće mjesto zabio jedan gol.

Mirko Alilović (Veszprem): U finalu Kupa Mađarske protiv Pick Szegeda vrataru Veszprema pripalo je u prvo poluvrijeme, u kojem je zaustavio sedam lopti. U drugom dijelu je "štafetu" preuzeo Nandor Fazekas, a Veszprem je osvojio pehar.

Ivano Balić (CO Zagreb): Balić se oporavio od ozljede ramena zbog koje je propustio reprezentativne akcije u Varaždinu. Vratio se Ivano u Kup susretu sa Siscijom, a na završnom turniru SEHA lige odigrao je zapaženu ulogu. Kada je bio na parketu, Zagrebaši su stvarali razliku, kada ga je mijenjao Josip Valčić, prednost se topila. Naravno, ne može Balić odigrati u oba smjera čitavu utakmicu i nije njegova, ali niti sada već bivšeg trenera Obrvana, krivnja što jednostavno nema dostojnu zamjenu na terenu.

Petar Metličić (Celje PL): Metličić je proteklog tjedna odradio derbi slovenske rukometne lige, na gostovanju u Kopru kod Cimosa. U vrućoj atmosferi, u kojoj nije nedostajalo povišenih tenzija, domaćin je stigao do pobjede, a Metličić je u porazu svoje ekipe sudjelovao s jednim pogotkom. Na ljestvici Celje se nalazi na drugoj poziciji, ali vodeće Gorenje bježi im sigurnih osam bodova.

Željko Musa (Kielce): U prvoj utakmici polufinala Kupa Musa je upisao jedan gol, dok je u finalnoj pobjedi nas Wislom sudjelovao s dva gola, u konačnih 36:27. Time je Kielce obranilo pehar, a ostaje u borbi za dvostruku krunu sezone, u borbi za prvo mjesto nacionalnog prvenstva.

Manuel Štrlek: (CO Zagreb) Rukometaši Zagreba u tjednu iza nas osigurali su plasman na završnicu Kupa Hrvatske, kao i treće mjesto u Regionalnoj rukometnoj ligi. Zagrebovo lijevo krilo, Manuel Štrlek, dvoboj četvrtfinala Kupa sa Siscijom odgledao je s tribine kako bi do Final foura SEHA lige do kraja zaliječio svoju ozljedu. Potom se u polufinalnom susretu s Vardarom u subotu dva puta upisao u strijelce da bi dan kasnije, u borbi za treće mjesto, sa šest postignutih pogodaka pronašao svoje mjesto među najboljim strijelcima CO Zagreba.

Robert Markotić (Nexe): Našički kolektiv nije se plasirao u završnicu SEHA lige, no to ne znači da su tamošnji rukometaši na odmoru. Odigrali su naime prvo kolo Lige za prvaka Hrvatske i pobijedili Karlovčane s 36:30, a Markotić je postigao pet pogodaka. Veliki izazov je pred Našičanima u srijedu, kad se u drugom kolu Lige za prvaka susreću s Croatia osiguranjem.

Forma u padu

Venio Losert: (Ademar Leon) Rukometaši španjolskog Ademar Leona proteklog su se tjedan vratili svojim klupskim obavezama te su upisali novu uvjerljivu pobjedu, naime, bolji su bili od momčad Huesce s osam golova razlike. Hrvatski reprezentativac na vratima nije dobio punu minutažu te je tako sakupio tek tri obrane.

Ivan Ninčević (Füchse): Proteklog tjedna, Ninčević je dobio priliku za odmor, u sigurnoj i uvjerljivoj pobjedi nad jednom od najslabijih ekipa njemačke lige, Hüttenbergom. Trebali su igrači berlinskog sastava skupit snage za obračun s Flensburgom u subotu. Vodili su čak i sedam pogodaka viška, ali su u završnici susreta popustili te na kraju izgubili s tri gola zaostatka. Ninčević je zabio tri pogotka, ali važnije je što je ovim porazom njegov sastav u izravnom obračunu drugo mjesto na ljestvici prepustio baš Flensburgu.

Denis Špoljarić (Füchse): Špoljarić je kao i Ninčević, u bundesligaškom dvoboju s Hüttenbergom, odmarao, ali je na njihovu žalost, u jednom od najvažnijih susreta sezone, sudjelovao u porazu od Flensburga. Primila je obrana Lisica na čelu sa Špoljarićem, u tom susretu 28 pogodaka.

Tonči Valčić (CO Zagreb): Nakon rutinski odrađene pobjede u srijedu u Kupu nad Siscijom, Zagrebaši su trebali na završnom turniru regionalne SEHA lige ostvariti zapažen rezultat. No, u polufinalu ih je zaustavio Vardar, kojemu je Tonči Valčić zabio tri pogotka, dok je u susretu za treće mjesto stariji od braće Valčić Tatranu loptu u mrežu pospremio samo jednom.

Marko Kopljar (CO Zagreb): Kopljar je u protekli tjedan ušao s neugodnom ozljedom gluteusa, zbog koje je i propustio većinu reprezentativnih minuta u Varaždinu. Uz određenu minutažu u Kup susretu sa Siscijom, Kopljar je trebao biti jedan od glavnih igrača CO Zagreba na putu do regionalnog naslova. No, samo 3/11 protiv Vardara, uz nedovoljno raspoložene suigrače, sigurno je jedan od razloga poraza. U dvoboju za treće mjesto Kopljar je, uz ipak bolji postotak šuta, slovačkom Tatranu zabio četiri pogotka.

Klupa, tribina, doktori

Damir Bičanić (Chambery): Hrvatski lijevi vanjski mogao je odmarati, pošto se u Francuskoj igra finale Kupa, u kojem Chambery više ne sudjeluje. Iduću će utakmicu Chambery igrati 19. travnja protiv Toulousea, no ni u njoj neće sudjelovati Bičanić, koji još od olimpijskih kvalifikacija u Varaždinu ima problema s rupturom mišića.

Hrvoje Batinović (Split): Mlado krilo reprezentacije i Splita pauziralo je ovog vikenda, pošto je u prvom kolu Lige za prvaka Split uparen s CO Zagrebom, koji je imao obaveze u Regionalnoj ligi i nije mogao igrati domaće doigravanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 00:19
    Potpisujem. Ima nas puno koji tako razmišljamo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 00:18
    Čovjek se pomalo osjeća glupo kad gleda popis ovih svih igrača. Ma za nas može igrat još i Hansen, pa nećemo bit prvaci dok se ne dovede pravi trener, odnosno dok se ne sredi cijeli savez. Svakome je već jasno da su ti igrači mogli osvojiti više medalja, više zlatnih. Kad ćemo mi opet imati igrače... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 00:12
    a tako sam htjeo iči na tekmu s kielom i osjecao da bi moglo biti nesto (samo u prvoj utakmici u 2 nemamo sanse) i onda se ovo desi!! Ne da neću ici protiv Kiela nego necu ici dog god se ne makne GOBAC... a isao sam na punoo toga :((( nadam se da ce im biti prazna arena protiv kiela i da tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik