Ostali sportovi

Obrambeni potezi koji su nadmašili one napadačke

Piše:Filip Jukić • ponedjeljak, 27.08.2012.
Obrambeni potezi koji su nadmašili one napadačke
Foto: Tomislav Pacak

Iako pojedini bacači i igrači prve baze u baseballu imaju više kilograma nego što bi se to očekivalo od nekog profesionalnog sportaša, veliki dio bejzbolaša je u vrhunskoj kondiciji te su upravo oni u SAD-u poznati po svojoj sportskoj polivalentnosti jer su uz svoj primarni nerijetko više nego solidni i u nekoliko drugih sportova. Neki od najboljih obrambenih poteza u većini bi američkih igranih filmova bili izostavljeni...

Roger Bernadina je na gostovanju kod Houstona fantastičnim hvatanjem u trku svojim Nationalsima osigurao pobjedu u 12. izmjeni.

Brandon Phillips slovi za jednog od najboljih igrača druge baze u čitavom MLB-u. Ovaj spretan i nadasve domišljat potez samo potvrđuje tu tezu.

Toronto Blue Jaysi praktički više nisu u krugu ekipa koje se bore za mjesta u doigravanju, međutim, ove sezone su imali nekoliko vrhunskih poteza u obrambenom dijelu igre, a ovaj diving catch Colbyja Rasmusa je svakako jedan od njih.

Seattle će ove godine ostati upamćen kao mjesto događaja čak dvije savršene utakmice, ali klizeći potez Caspera Wellsa protiv Bostona također nije nešto što će brzo otići u zaborav.

Gregor Blanco iz San Francisco Giantsa napravio je apsolutno sve kako bi izbacio i trećeg Meta u četvrtoj izmjeni.

Za kraj, prikaz dva poteza oko kojih se američka (dijelom i ona kanadska) bejzbolska publika još uvijek ne može dogovoriti koji je naj ove sezone. Rookie senzacija LA Angelsa, Mike Trout i Rajai Davis iz Toronta daleko su ispred svih obrambenih poteza u 2012. godini. Barem za sada...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2012. u 19:05
    Atraktivni potezi
    Obrisan korisnik