Rukomet

Čupić puni mreže, Balić podsjetio na stare dane

Sportnet • ponedjeljak, 08.10.2012.
Čupić puni mreže, Balić podsjetio na stare dane
Foto: Mihaela Bradovski

U tjednu za nama hrvatski rukometaši imali su pune ruke posla, a većina ih je odradila po dva susreta. Naporni tjedan većini je donio dobre rezultate, a posebno je sjajno bilo vidjeti maestra Balića u susretu Lige prvaka u Celju…

Pripremili: Ivana Strahija, Damir Žbulj, Mihaela Bradovski, Zvonka Keliš, Igor Šestak

Igrač vikenda

Ivan Čupić: (Kielce) Poljska momčad proteklog je tjedna polučila dobre rezultate kako u domaćem prvenstvu tako i u Ligi prvaka. Iako hrvatsko desno krilo na koncu nije bilo zadovoljno igrom svoje momčadi u susretu s Mielecom ono što se piše jest konačna pobjeda koja je i ostvarena, a u kojoj je Čupić sudjelovao s tri postignuta pogotka. Ono što zapravo znaju igrači Kielcea pokazali su ovoga vikenda u susretu Lige prvaka kada su u gostima uvjerljivo svladali St. Petersburg, a sjajan je u tom ogledu bio hrvatski reprezentativac koji je svoju momčad predvodio s čak 12 golova.

Ugodno iznenađenje

Ivano Balić: (Atletico de Madrid) Aktualni svjetski klupski prvak imao je dobar tjedan kako u španjolskom prvenstvu tako i u natjecanju za prvaka Europe. U utorak su, naime, igrači Talanta Dujšebajeva u svom Vistalegreu bili bolji od ekipe Academije Octavio da bi potom u itekako uzbudljivom susretu u slovenskom Celju protiv istoimenog domaćina upisali i svoju prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Nakon što je na otvaranju europske sezone, u susretu s Kielom, zaigrao s povišenom temperaturom i pod virozom, hrvatski reprezentativac u Ligi Asobal proteklog tjedna nije zaigrao, no zato je na svoju veličinu i znanje sve podsjetio u subotu u Celju gdje je pokazao svoje majstorije na terenu te se u strijelce upisao dva puta.

Forma u usponu

Hrvoje Batinović (Croatia osiguranje Zagreb): Iako je u posljednje vrijeme teško dolazio do prilike, zbog dobre forme Šprema, Batinović je svoju minutažu protiv Izviđača u SEHA ligi iskoristio gotovo savršeno. Postigao je pet pogodaka, iz sedam pokušaja te je dokazao kako ipak Goluža može računati na njegov učinak na poziciji lijevog krila.

Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg): HSV je u prošlom tjednu odigrao dvije utakmice. Prvo je u Bundesligi slavio na gostovanju kod Gummersbacha s 35:31, a odličnu je partiju u tom susretu pružio Domagoj Duvnjak. Postigao je šest golova od osam pokušaja i zajedno s Lindbergom bio najbolji igrač momčadi. Nešto slabije odigrao je u Ligi prvaka, kao i cijela momčad HSV-a. Nijemci su odigrali tek neriješeno s Čehovskim Medvedima, a Duvnjak je ponovno šutirao osam puta, ali je ovoga puta tek triput bio precizan. Izgubio je jednu loptu, a zaradio je i jedno isključenje.

Filip Ivić (Croatia osiguranje Zagreb): Mladi vratar CO Zagreba odlično je iskoristio ukazano povjerenje na početku sezone te se ispred iskusnih Kelentrića i Stevanovića prometnuo u sigurnog prvog vratara Zagrebaša. Njegov veliki doprinos u Minsku kod Dinama, gdje je obranio čak 14 pokušaja suparničkih igrača, možda je i najzaslužniji što je hrvatski prvak ostao neporažen u Bjelorusiji. Protiv Izviđača u susretu regionalne SEHA lige podijelio je minutažu sa Stevanovićem, upisao četiri obrane, međutim, važnije će biti da visoku razinu forme zadrži u europski utakmicama, jer u četvrtak sa suigračima gostuje u Švicarskoj kod Kadetten Schaffhausena.

Ivan Ninčević (Füchse Berlin): Lisice su prošloga vikenda također imale dva ispita, a položile su ih s polovičnim uspjehom. U srijedu su pobijedile Balingen s 27:26, a u toj se utakmici još jednom istaknuo Hrvat na lijevom krilu momčadi iz Berlina. Ninčević je uspješno realizirao tri sedmerca i dodao pet golova iz igre te ponovno bio prvi strijelac svoje momčadi, kao i u utakmicama prethodnog tjedna. Ipak, u subotu je stiglo bolno prizemljenje u obliku prvog poraza u sezoni i to s 11 golova razlike kod Barcelone. Moćnim Španjolcima Ninčević je uspio zabiti tri pogotka.

Josip Valčić (Croatia osiguranje Zagreb): Josip Valčić kod Dinama u Bjelorusiju odigrao je jednu od svojih boljih utakmica u dresu Zagrebaša. Odličan u prodorima, efikasan u realizaciji sa šest postignutih pogodaka. Mlađi Valčić takvim bi učestalim izvedbama sigurno privukao brojne simpatizere. Protiv Izviđača u regionalnoj ligi u subotu nije bio u prvom planu, dobio je priliku za odmor, no, protiv Schaffhausena će ponovno morati u puni pogon, u pokušaju Zagrebaša da i nakon tri kola u Ligi prvaka ostanu neporaženi.

Marko Kopljar (PSG Handball): Kopljarov PSG i nakon četvrtog kola LNH drži stopostotni učinak, a vikend je sastavu Philippea Gardenta donio dvoboj prvog kruga Liga kupa. U obje utakmice na drugoj se strani našla momčad Saint-Raphaela, izgubivši prvo 35:29, a zatim i 33:21. Hrvatski je reprezentativac svom dosadašnjem učinku u četvrtak dodao tri nova pogotka, dok je u nedjelju bio precizan pet puta. Iako je imao slabiji tjedan u odnosu na odličnu predstavu protiv Montpelliera Kopljarova je forma u usponu kada se gledaju prvi dvoboji u novom dresu.

Marino Marić (Croatia osiguranje Zagreb): Na početku sezone u europskim utakmica novopridošli Bojan Skoko uživao je veće povjerenje trenera Goluže na poziciji pivota, no, Marino Marić odličnom predstavom u Ljubuškom u regionalnom natjecanju ponovno je skrenuo pozornost na sebe i svoju igru. Četiri pogotka, iz isto toliko pokušaja dobar su znak za povratak forme jednog od reprezentativnih kandidata za poziciju kružnog napadača.

Na standardnoj razini

Jakov Gojun: (Atletico de Madrid) Španjolski viceprvak u tjednu iza nas nastavio je svoj pobjednički niz u Ligi Asobal te je upisao i svoju prvu ovosezonsku pobjedu u natjecanju za prvaka Europe. Početkom tjedna momčad iz Madrida na domaćem je terenu svladala rukometaše Academije Octavio da bi u subotu u svom drugom europskom nastupu u novoj sezoni sa šest pogodaka razlike bila bolja i od ekipe Celja Pivovarne Laško. Ključni obrambeni igrač hrvatske reprezentacije pa tako i samog Atletica u oba je susreta ponovno bio jedan od najvažnijih igrača u 6-0 obrani Španjolaca, dok ga trener Dujšebajev u napadu nije previše koristio.

Igor Vori (HSV Hamburg): U pobjedu HSV-a nad Gummersbachom ugradio je tri pogotka (šut 3/5), a na toj je utakmici zaradio i jedno isključenje. U dvoboju Lige prvaka protiv Čehovskih Medveda nijednom nije pucao prema protivničkim vratima, ali se istaknuo s dva isključenja na dvije minute i dvije izgubljene lopte.

Mirko Alilović (Veszprem): Alilović i Veszprem u srijedu su odradili dvoboj drugog kola Lige prvaka u kojem je mađarska momčad rezultatom 37:27 nadvisila domaću Constantu. Vratar hrvatske reprezentacije startao je od prve minute, a do kraja utakmice uspio je zaustaviti sedam šuteva, jedan više od svog momčadskog kolege Nandora Fazekaša .

Vedran Zrnić (Gummersbach): Jedina obaveza Gummersbacha prošlog tjedna bila je utakmica protiv HSV-a na domaćem terenu. U toj utakmici Zrnić se u strijelce upisao tri puta, uz realizaciju 3/4, a zaradio je i jedno isključenje.

Mate Šunjić (Nexe): U proteklih sedam dana Našičani su odradili dvije utakmice u SEHA ligi. Prvo su pobijedili Metalurg Line Červara u Skoplju s 30:29, a Šunjić je obranio šest lopti pulena bivšeg hrvatskog izbornika. Potom je uslijedio i prvi poraz u novoj sezoni, kad je u Cetinju Lovćen bio bolji za jedan gol s 28:27, no Šunjić je obranio solidnih deset šuteva protivnika. Čak je otvorio, obranom u posljednjoj minuti, put Nexeu do izjednačenja i boda, no njegovi suigrači priliku nisu iskoristili.

Denis Špoljarić (Füchse Berlin): Sudjelovao je u obje prošlotjedne utakmice svog kluba. Ni u pobjedi nad Balingenom, ni u porazu kod Barcelone nije se upisao u strijelce, ali to i nije njegov posao. Na svakoj utakmici je zaradio po jedno isključenje, a više pohvala za svoju igru dobio je nakon dvoboja s Balingenom. Obrana Lisica u Barceloni nije izgledala dobro, a učvrstiti ju nije uspio ni hrvatski specijalac za obranu.

Forma u padu

Petar Metličić (Montpellier): Francuski je prvak u proteklom tjednu upisao dva poraza. U domaćem prvenstvu svladao ih je Toulouse, a nekadašnji kapetan Hrvatske u tom se dvoboju tek jednom upisao u strijelce iako je prema vratima domaćina pucao sedam puta. Najiskusniji pojedinac sastava Patricea Canayera bolju je predstavu pružio u nedjelju protiv Sävehofa u sklopu Lige prvaka ovoga puta poentiravši tri puta uz jedno isključenje. U situaciji kada joj nedostaje šest standardnih članova mlada momčad Montpelliera treba još veću Metličićevu pomoć.

Blaženko Lacković (HSV Hamburg): Na gostovanju kod Gummersbacha nije nastupio zbog crijevne viroze. Oporavio se na vrijeme kako bi dva dana kasnije zaigrao protiv Čehovskih Medveda, ali u toj utakmici Lige prvaka vidjelo se da je bolest ostavila traga. Lacković je šutirao 2/6, a izgubio je i dvije lopte.

Zlatko Horvat (Croatia osiguranje Zagreb): Horvat je u Minsku u drugom kolu Lige prvaka postigao pet pogodaka, no, promašio je i jedan sedmerac, nakon neuspješnog pokušaja lob udarca, koji bi u konačnici možda osigurao bodove na gostovanju kod Dinama. Protiv Izviđača Goluža ga je odmorio, priliku je većinu susreta dobio i iskoristio Matulić, no, možemo očekivati kako će u Švicarskoj protiv Kadettena Horvat ponovno imati glavnu ulogu na terenu.

Goran Šprem (Gummersbach): U porazu Gummersbacha od HSV-a rezultatom 35:31 postigao je jedan gol iz svog jedinog pokušaja. Taj je učinak ipak ispod uobičajene Goranove razine jer je u dosadašnjim utakmicama Bundeslige u prosjeku zabijao tri pogotka po utakmici.

Lovro Šprem (Croatia osiguranje Zagreb): Nakon odličnog ulaska u sezonu Šprem je posustao u posljednjim utakmicama. Dinamu je u Minsku zabio dva pogotka, a 5-1 obrana s njim nije baš najbolje funkcionirala. U Ljubuškom je priliku dobio Batinović, koji ju je odlično iskoristio pa Goluža neće imati lagan posao pred sastavljanje ekipe za Schaffhausen.

Manuel Štrlek: (Kielce) Uspješan je tjedan iza rukometaša poljskog Kielcea koji su nakon nešto manje uvjerljivog izdanja u domaćem prvenstvu, ali ipak bitne pobjede nad Mielecom, u potpunosti nadvladali svog suparnika u Ligi prvaka. Pobjedom nad St. Petersburgom s deset pogodaka razlike Poljaci su zasjeli na prvo mjesto skupine C natjecanja za prvaka Europe, a bivše Zagrebovo lijevo krilo u oba se susreta tek jednom upisao u strijelce.

Denis Buntić (Kielce): U domaćem prvenstvu je 3. listopada Kielce pobijedilo Turon Stal Mielec s 39:33, a Buntić je imao 3/7, dok je u uvjerljivoj pobjedi u Rusiji kod St. Peterburga Buntić sudjelovao sa svega dva pogotka.

Željko Musa (Kielce): Ni Musa nije briljirao u protekla dva susreta Kielcea. U utakmici PGNiG lige protiv Mieleca imao je dva pogotka iz četiri šuta, dok se u utakmici protiv Rusa u Ligi prvaka nije upisao u strijelce.

Robert Markotić (Nexe): Desni vanjski Nexea iza sebe nema baš najsjajniji tjedan. U pobjedi u Skoplju (30:29) Đakovčanin je imao tri pogotka, no u Cetinju se samo jednom upisao u strijelce. K tome, nakon Šunjićeve obrane 27 sekundi pred kraj susreta, imao je Markotić priliku postići pogodak za izjednačenje i bod, no sjajni Lovćenov vratar Daskoloski spriječio ga je u tome.

Klupa, tribina, doktori

Drago Vuković (TuS N-Lübbecke): Nije nastupio na gostovanju Lübbeckea kod Mindena jer je na treningu uoči te utakmice zaradio ozljedu desnog koljena. Još uvijek nije poznato koliko je ozljeda ozbiljna niti koliko će trajati oporavak. Više bi se trebalo znati nakon daljnjih pregleda u idućim danima.

Damir Bičanić (Chambéry): Zbog ozljede gležnja i dalje van konkurencije za nastup.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 07:53
    Šego brani ko "navijen", proglešen je od navijača za najboljeg igrača Wisle u dosadašnjem dijelu prvenstva.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 21:42
    Grande Ivano
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 21:13
    A Šego? ivano no1, tonči se nekako povukao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 18:54
    ma svim momcima želim sve najbolje! maestro iznad svih!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 18:54
    Tonči Valčić? Ako su tu Špoljarić, Metličić, Šprem zakaj njega nema!?
    Obrisan korisnik