Nogomet

Kramarić prvi kandidat za povratak u modro jato

Piše:Maj Gašparac • četvrtak, 29.11.2012.
Kramarić prvi kandidat za povratak u modro jato
Foto: Kristijan Komarica

Kako se prvi dio sezone bliži svojem kraju, sve se više govori o mogućim transferima u zimskom prijelaznom roku. U hrvatskoj ligi Dinamo i Lokomotiva su klubovi koji su proteklih godina izmijenili mnogo igrača te se može pretpostaviti da će se taj običaj i nastaviti u budućnosti. Nogometaš o kojem se najviše govori u kontekstu povratka u Dinamo je Andrej Kramarić, mladić koji je briljirao u juniorskim kategorijama Modrih, no nakon prijelaza u seniore nije se najbolje snašao.

Unatoč velikim očekivanjima i briljantnom učinku u mlađim kategorijama Dinama, Andrej Kramarić se u zagrebačkom klubu nije uspio izboriti za adekvatnu minutažu. Veliku količinu vremena provodio je na klupi, a neigranje u tim godinama moglo se pokazati pogubnim za nastavak njegove karijere. Iako dugo vremena nije želio otići iz Dinama, Kramarić se u veljači ove godine odlučio na posudbu pa je prvoligaško iskustvo krenuo skupljati u Lokomotivi.

Taj potez mladom napadaču u potpunosti se isplatio. Već je u drugom dijelu prošle sezone, odmah nakon dolaska u Lokose, postao ključan igrač u napadu kluba s Kajzerice. U toj polusezoni Kramarić je postigao pet pogodaka i postao prvi strijelac Lokomotive.

S efikasnim nastupima nastavio je i ove sezone. U dosad odigranih 17 susreta Kramarić je zatresao mrežu 11 puta, što ga je dovelo na prvo mjesto ljestvice najboljih strijelaca, koje dijeli s veznim igračem Dinama, Sammirom. Da je napravio odličan potez odlaskom u Lokomotivu potvrdio je i sam igrač: "Lokomotiva se pokazala kao odličan korak u mojoj karijeri. Ona je odlično okruženje za mlade nogometaše i njihovo sazrijevanje u seniorskom nogometu. Mislim da je Lokomotiva u tome i meni prilično pomogla."

"Igra u Lokomotivi pružila mi je potrebnu minutažu koja je u Dinamu dolazila na kapaljku. Vratio mi se osjećaj za igru koji sam neko vrijeme izgubio kao i samopouzdanje koje dolazi kroz utakmice", rekao je Kramarić za stranicu svojeg kluba.

Kramarić je jedan od igrača s najvećom minutažom u Lokomotivi ove sezone, a konstantnim nastupanjem u momčadi kluba s Kajzerice dobio je potrebno iskustvo prvoligaškog nogometa, vratio vjeru u sebe i počeo na terenu pokazivati zašto su mu predviđali sjajnu karijeru.

Njegovi vrlo dobri nastupi u dresu Lokomotive nisu prošli nezapaženo niti u očima promatrača iz aktualnog prvaka, pa je prije otprilike dva mjeseca Zdravko Mamić, alfa i omega Dinama, izjavio da će Kramarić postati nova plava 'devetka'.

Kramarić nije ravnodušan na ideju o povratku u Dinamo. Mladi napadač istaknuo je kako je to njegov cilj, no pitanje je hoće li se to dogoditi u zimskom prijelaznom roku. Prije nekoliko dana, prilikom predstavljanja novog/starog trenera Modrih, Krunoslava Jurčića, sportski direktor Dinama Zoran Mamić govorio je o Kramarićevom povratku, koji će se po svemu sudeći dogoditi, ali pitanje je kada.

Postavlja se pitanje bi li bio pametan potez za Kramarića vratiti se ove zime u Dinamo i pokušati se izboriti za minutažu pored Beqiraja, Čopa, Rukavine i Krstanovića ili do kraja sezone imati gotovo zagarantiranu minutažu u Lokosima. "Treba vidjeti je li bolje da Kramarić odigra svih 14 utakmica u Lokomotivi ili da ga u Dinamu kombiniramo s ostalima, ali svakako zaslužuje doći u Dinamo", rekao je Mamić.

Po svemu sudeći, Kramarić će dobiti novu šansu u Dinamu, a jedino je upitno hoće li se to dogoditi na zimu ili će biti u Jurčićevoj momčadi u sljedećoj sezoni. Nesumnjivo je vrijeme provedeno u Lokosima od Kramarića učinilo boljeg igrača, koji je sada mnogo spremniji za prvoligaške izazove nego što je to bio prošle godine.

Ukoliko se vrati među Modre, Kramarić će se ponovno suočiti s jednakim poteškoćama, snažnom konkurencijom i velikim pritiskom. Svaki njegov slabiji potez bit će pod povećalom i samo o Kramariću i njegovom radu ovisi hoće li mu drugi pokušaj u Dinamu biti uspješniji.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199002.12.2012. u 14:20
    Plan je bija da se kroz ovu sezonu afirmiraju il Beqiraj il Ruki, prodaju vanka, ostaju Čop koji je i tako bija bez odštete, s njime je sve sta se napravi +, i Krstanović koji svojon konstitucijon i kvaliteton garantira blagu prevagu u HNL-u, al je opet za inozemno tržište potpuno neinteresantan... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik01.12.2012. u 00:13
    Momak je stvarno zaslužio igrati u Dinamu, kao prvo- bolji je napadač od Čopa i kao drugo danas je napravio sve što je trebalo da njegov klub uzme tri boda. U sitaciji kad je išao sam na Kelavu uhvatio se za glavu skoro zbog neobjašnjivog promašaja ali na njegovu sreću, Zakarić je bio precizan na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kojenajbolji29.11.2012. u 22:10
    nazalost nikad nece igrati u dinamo...a zasluzio je barem priliku...opet ce mamic rađe kupit nekog napadaca iz j.amerike ( tipa anderson) !
    kojenajbolji
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 22:06
    bit će zanimljivo vidjeti hoće li kelava prebiti kramarića!
    Obrisan korisnik
  • Vugi729.11.2012. u 21:52
    Mislim da je ipak Jerko Leko prvi draft Krune :D
    Vugi7