Nogomet

Odlično odrađena polusezona, u proljeće s velikim ambicijama

Maj Gašparac • subota, 15.12.2012.
Odlično odrađena polusezona, u proljeće s velikim ambicijama
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Lokomotive imaju mnogo razloga za zadovoljstvo nakon nedavno završene polusezone. Treći su na prvenstvenoj tablici i prošli su u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa te s mnogo optimizma mogu dočekati nastavak natjecanja.

Nakon prvog dijela sezone nogometaši Lokomotive nalaze se na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, odmah iza Dinama i Hajduka. Taj odličan rezultat kluba s Kajzerice je malo tko predviđao na početku sezone i nogometašima Tomislava Ivkovića dat će mnogo samopouzdanja za nastavak natjecanja. Također, u Lokomotivi mogu biti vrlo zadovoljni i rezultatima postignutima u Hrvatskom nogometnom kupu. Nogometaši kluba s Kajzerice stigli su do polufinala i već time ostvarili najbolji rezultat u tom natjecanju u povijesti, a protivnik u borbi za finale će im biti Cibalia.

Lokomotiva je odlično započela sezonu i na njenom početku držala mjesto pri vrhu tablice. Tijekom prvog dijela sezone zabilježili su tek jednu rezultatsku "crnu rupu", koja se sastojala od tri uzastopna poraza u razdoblju od šestog do devetog kola.

No, Lokosi su se uspjeli oporaviti i nakon toga se vratiti na pobjedničke staze i osvajati bodove kojima su zaslužili plasman pri samom vrhu tablice i daleko od zone ispadanja.

U drugi dio sezone nogometaši Lokomotive mogu ući s mnogo optimizma. Nalaze se na poziciji koja im donosi plasman u Europu, a u igri su i za osvajanje Kupa. Momčad Tomislava Ivkovića nalazi se pred velikim izazovima u nastavku natjecanja, a ostaje vidjeti hoće li na njih uspjeti odgovoriti na dobar način.

Ispunjeni ciljevi

Nogometaši Lokomotive mogu u potpunosti biti zadovoljni svojim učinkom u prvom dijelu sezone. Nalaze se na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, na sigurnoj su udaljenosti od zone ispadanja i mogu mirno ući u nastavak natjecanja. Također, Lokomotiva je daleko dogurala i u Kupu te plasmanom u polufinale ostvarila najbolji rezultat u klupskoj povijesti.

Neispunjeni ciljevi

Nakon vrlo dobro odrađene polusezone, koja je vjerojatno i nadmašila očekivanja, teško je govoriti o neispunjenim ciljevima. No, kao jednu malu negativnost može se izdvojiti to što mlada momčad s Kajzerice nije u potpunosti izbjegla oscilacije u formi. U razdoblju od šestog do devetog kola Lokosi su upisali tri uzastopna poraza, što ih je tada približilo zoni ispadanja. Eliminacija takvih padova u formi bit će jedan od glavnih zadataka za Lokose na proljeće ukoliko žele zadržati visoki plasman u MAXtv Prvoj ligi.

Najbolja/Najgora utakmica

Kao najbolja utakmica Lokomotive u prvom dijelu sezone može se izdvojiti ona protiv Hajduka u petom kolu u Maksimiru. Nogometaši Tomislava Ivkovića tada su zabilježili vrlo kvalitetan nastup i slavili rezultatom 2:0 protiv favoriziranih gostiju.

S druge strane, nogometaši Lokomotive zasigurno će se nerado sjećati utakmice protiv Intera iz Zaprešića u 13. kolu. Momčad s Kajzerice u tom susretu je već nakon osam minuta igre imala prednost od dva pogotka, no na kraju je ostala bez ijednog boda.

Igrač polusezone

Bez sumnje ta titula pripada Andreju Kramariću. Mladi napadač završio je polusezonu s 11 postignutih pogodaka, zbog čega se nalazi na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca. Svojim zgodicima predvodio je Lokose do visoke pozicije na tablici i nagađa se kako će njegovi odlični nastupi biti nagrađeni skorim povratkom u redove aktualnog prvaka, zagrebačkog Dinama.

Pogled u proljeće

Glavni zadatak Lokomotive u nastavku natjecanja bit će održavanje stabilne pozicije u prvenstvu, visoko iznad zone ispadanja. No, ako nastave postizati rezultate kao i u prvom dijelu sezone, trenutno trećeplasirani Lokosi se na proljeće čak mogu uključiti i u borbu za mjesta koje vode u europska natjecanja. Također, Lokosima će jedan od prioriteta biti i dobar nastup u Hrvatskom nogometnom kupu, gdje ih u polufinalu očekuje okršaj s Cibalijom.

Te ambicije Lokosa potvrdio je i njihov kapetan Leonard Mesarić: "Dok postoji šansa, naravno da Lokomotiva može do europske pozicije i do prvog trofeja kroz Kup. Imamo realnu šansu, potrebno je samo vjerovati", poručio je u razgovoru za službenu klupsku stranicu i najavio vrlo zanimljivo proljeće kluba s Kajzerice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido15.12.2012. u 13:17
    Da oce uzeti kup!!!
    nido
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 13:16
    sve 5, ali oni ne bi smjeli biti u prvoj ligi
    Obrisan korisnik