Rukomet

Pribanić: "Svima nam je jasno što donosi pobjeda u Schaffhausenu"

Razgovarao: Damir Žbulj • četvrtak, 07.02.2013.
Pribanić: "Svima nam je jasno što donosi pobjeda u Schaffhausenu"

Nema odmora od vrhunskog rukometa. Nakon što je nedavno završilo Svjetsko prvenstvo, a u većini zemalja nastavila se akcija u nacionalnim prvenstvima, ponovno kreće akcija i u EHF Ligi prvaka. Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba u subotu očekuje izuzetno važna utakmica, u kojoj im u goste dolazi Dinamo iz Minska. Ali, za njihovu sudbinu i eventualan plasman u osminu finala iznimno je važan i dvoboj Švicarskog Schaffhausena i Pick Szegeda. Samo za čitatelje Sportneta pivot mađarskog predstavnika u elitnom europskom klupskom natjecanju Antonio Pribanić govori o nastavku sezone i ovoj važnoj utakmici...

U velikim pripremama za nastavak klupske sezone su rukometaši Croatia osiguranje Zagreba. U subotu ih važan susret očekuje u zagrebačkoj Areni kada im u goste dolazi bjeloruski Dinamo iz Minska.

Međutim, važan dvoboj za njihovu sudbinu u Ligi prvaka igra se i večeras u Švicarskoj. Kod Kadetten Schaffhausena gostuje Pick Szeged, a obje ekipe su također u izjednačenoj borbi za osvajanje četvrte pozicije koja vodi među 16 najboljih europskih ekipa.

Zagrebaši su u dosadašnji sedam kola upisali domaću pobjedu nad Szegedom, remi kod Dinama u Minsku te pet poraza. Dva od Füchsea, jedan od Barcelone, jedan od Schaffhausena i onaj u Mađarskoj kod Picka. Kadetten ima samo jednu pobjedu, dok je Szeged trenutno u najboljoj poziciji jer drži tu 'zlatnu' četvrtu poziciju s dva slavlja u ovoj grupi.

Ne treba posebno niti naglasiti što bi pobjeda Mađara značila za rasplet u skupni D.

Szeged ima u svojim redovima brojne mađarske reprezentativce, tu su vratari Mikler i Tatai, pivot Zubai, ali i Šveđanin Larholm, Srbin Prodanović, Crnogorac Lasica te Slovak Šulc. Uspješno u Szegedu nastupaju i dvojica Hrvata, uz Alena Blaževića tamo je i Antonio Pribanić. Kružni napadač s nestrpljenjem čeka utakmicu protiv Schaffhausena, koji u svojim redovima također ima jednog Hrvata, mladog i perspektivnog Marka Mamića. U ovom dvoboju Švicarcima će nedostajati jako dobar litavski vratar Vaskevičius.

Pribanić se samo za čitatelje Sportneta osvrnuo na odrađene pripreme za nastavak sezone te je i najavio večerašnji susret u kojem njegov Pick Szeged gostuje u Švicarskoj: "Pripreme smo odradili kod kuće u Szegedu, bez sedam reprezentativaca koji su bili u Španjolskoj na Svjetskom prvenstvu, što za mađarsku, što za srpsku i crnogorsku reprezentaciju. Mislim da smo odradili to jako dobro i učinkovito, a već smo i odigrali dvije utakmice, prošle srijede u Kupu te subote u prvenstvu."

"U Švicarsku bez pritiska, ali smo svjesni što nam donosi pobjeda"

"U obje smo slavili s više od deset pogodaka viška i u oba susreta smo podsjetili na završetak prvog dijela sezone u kojem smo igrali jako dobro i mislim da bi psihički trebali biti u potpunosti spremni za Kadetten," naglasio je Pribanić kako je dobra atmosfera u ekipi Pick Szegeda.

Što se tiče zdravstvenog biltena nema neke velike zabrinutosti: "Što se ozljeda tiče, nema hvala Bogu nekih velikih problema, ali sezona je u punom jeku i svi imamo nekih sitnih problemčića sa zdravljem. To je rukomet," naglasio je pivot mađarskog predstavnika u Ligi prvaka.

"Mene malo muči aduktor, ali igrao sam obje posljednje utakmice i bilo je OK. Nadam se da će tako biti i u Švicarskoj," dodao je Pribanić.

Pick Szeged trenutno drži četvrtu poziciju koja vodi u osminu finala Lige prvaka i pobjeda u Švicarskoj pred posljednja dva kola značila bi jako, jako puno za konačni rasplet u skupni D: "Idemo u Švicarsku bez imperativa i pritiska, iako nam je svima jasno što nam donosi pobjeda. Kadetten je ozbiljna ekipa, već godinama su ime u Ligi prvaka i igraju kod kuće pred svojim navijačima. Teško je ponuditi nekakvu prognozu, oni će ići sto posto, iako su u zaostatku i za nama i za Zagrebom."

Od ljeta zlatni Španjolac Pastor trener u Szegedu

Pomalo iznenađujuća vijest prije 15-ak dana bila je o angažmanu novog trenera za iduću sezonu. Juan Carlos Pastor, bivši je proslavljeni španjolski izbornik koji je s reprezentacijom osvojio svjetsko zlato u Tunisu 2005. godine, europsko srebro u Švicarskoj 2006. te broncu u Pekingu na Olimpijskim igrama 2008. godine. Uspješno je vodio i Valladolid s kojim je osvojio Kup pobjednika kupova.

Klupu bi trebao preuzeti od sadašnjeg stratega Laszla Skaliczkog, ugovor je potpisao na dvije godine s opcijom produljenja na još dvije, što dovoljno govori o ambicijama ovog predstavnika Mađarske u Ligi prvaka. Jedan od ciljeva sigurno je i prekid dominacije velikog rivala Veszprema u domaćem prvenstvu.

"Od ljeta nam dolazi novi trener i sigurno je kako će biti promjena u ekipi. Ali, sada smo svi apsolutno sto posto u poslu koji je pred nama. Meni na ljeto ističe ugovor. Započeo sam razgovore i pregovore s Pickom o nastavku suradnje, ali sve su opcije otvorene. Imam i neke druge ponude tako da još uvijek ništa ne znam."

"Nakon ovih utakmica u Ligi prvaka sigurno će sve biti jasnije i sasvim sigurno će novi trener pratiti ekipu. Izgledno je i ako će njegova riječ i mišljenje utjecati na pregovore o ugovoru. Osjećam se jako dobro i spreman sam za nastavak sezone i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka, a to je najvažnije. O ostalim stvarima ćemo kada za to dođe vrijeme," naglasio je Pribanić.

Fantastičan je bio prvi ovosezonski međusobni dvoboj ovih suparnika. Iako su gosti iz Švicarske u Szegedu imali prednost na poluvremenu, Szeged je okrenuo rezultat u svoju korist te u uzbudljivoj završnici, fantastičnim pogotkom u posljednjim sekundama, cepelinom za Rajka Prodanovića stigao do važnog slavlja. Vrlo je izgledno kako će i novi okršaj biti podjednako uzbudljiv.

U skupini D, uz dvoboj Croatia osiguranje Zagreba i Dinama iz Minska u subotu te Kadetten Schaffhausena i Pick Szegeda u četvrtak, u nedjelju će u Berlinu snage odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe koje su već osigurale osminu finala Lige prvaka Barcelona sa svojim brojnim svjetskim prvacima u ekipi gostuje kod Lisica Denisa Špoljarića i aktualnog svjetskog brončanog Hrvata Ivana Ninčevića, a zanimljivo kako je u prvom dvoboju ovih protivnika bilo uvjerljivih deset pogodaka viška za Katalonce.

EHF Liga prvaka, osmo kolo:

Skupina D:
Kadetten Schaffhausen - Pick Szeged, četvrtak, 20 sati
CO Zagreb - Dinamo Minsk, subota, 18 sati
Füchse Berlin - Barcelona Intersport, nedjelja, 17,15 sati
...

Skupina A:
Čehovski Medvedi - HSV Hamburg, četvrtak, 15.45 sati
SG Flensburg-Handewitt - Partizan, četvrtak, 19.30 sati
Reale Ademar León - Montpellier MAHB, nedjelja, 19 sati

Skupina B:
IK Sävehof - THW Kiel, subota, 16 sati
MKB Veszprém - Constanta, subota, 17.15 sati
Atletico Madrid - Celje Pivovarna Laško, nedjelja, 18 sati

Skupina C:
Gorenje Velenje - Metalurg Skoplje, subota, 16.30 sati
Vive Targi Kielce - St. Peterburg, subota, 17 sati
Chambery Savoie - Bjerringbro-Silkeborg, nedjelja, 17 sati

Foto: Szeged24 / Aurél Iványi

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 20:52
    Najgore je kad ti o tvojoj sudbini i drugi odlučuje!
    Obrisan korisnik