Nogomet

Modrić još jednom sjajan, Olić nastavio puniti mreže, Jelavić prekinuo post

Pripremili:Josip Piršljin, Josip Tolić, Igor Šestak • ponedjeljak, 18.03.2013.
Modrić još jednom sjajan, Olić nastavio puniti mreže, Jelavić prekinuo post
Foto: Kristijan Komarica

Posljednji tjedan uoči dugoočekivane kvalifikacijske utakmice protiv Srbije na Maksimiru donio je dobre vijesti za hrvatskog izbornika Igora Štimca. Od igrača koji su na popisu za tu reprezentativnu akciju samo trojica nisu nastupila za svoje klubove, a nekolicina se istaknula vrlo dobrim partijama. Luka Modrić je još jednom zasjao u dresu Reala, Ivica Olić nastavio svoju golgetersku seriju, Domagoj Vida donio bodove kijevskom Dynamu, a Nikica Jelavić konačno pronašao put do mreže...

Igrač tjedna

Luka Modrić (Real Madrid): Odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu za Real i polako se ustaljuje u momčadi. Mourinho mu je dao svih 90 minuta u prvenstvenom susretu protiv Mallorce, a hrvatski veznjak mu je uzvratio pogotkom kojim je Kraljevski klub stupio u vodstvo 3:2. Luka je još jednom pokazao da ima sjajan udarac izvana, bio je to njegov treći gol za Real, a sva tri pala su nakon šuteva izvan šesnaesterca.

"Zgoditak je bio jako lijep, ali sretniji sam zbog odličnog drugog poluvremena koje smo odigrali. Želim tako nastaviti. Nastup u utakmici protiv Manchester Uniteda dao mi je više samopouzdanja no što sam imao na početku. Imao sam samopouzdanja i ranije, ali ne na način na koji sam htio", rekao je hrvatski reprezentativac nakon utakmice.

Ugodna iznenađenja

Nikica Jelavić (Everton): Konačno zabio pogodak za klub u 2013. godini, i to u pravo vrijeme. Stavio je točku na "i" u ogledu protiv Manchester Cityja na Goodison Parku pospremivši s ruba šesnaesterca u mrežu dodavanje Fellainija.

Domagoj Vida (Dynamo Kijev): Dobre igre u redovima kijevskog Dynama okrunio je prvim pogotkom za ukrajinsku momčad otkad je došao iz zagrebačkog imenjaka. Njegovim pogotkom glavom nakon kornera Kijevljani su na domaćem terenu svladali Vorsklu.

Mateo Kovačić (Inter): Još je jednom oduševio u Europskoj ligi, natjecanju koje mu, čini se, jako leži. Igrao je do 79. minute i zaradio pljesak tribina Giuseppea Meazze na izlasku, no na kraju su se Nerazzurri ipak oprostili od Europe od Tottenhama zbog pogotka u gostima u produžecima.

"Mateo je pružio sjajnu predstavu. Odigrao je onako kako želimo od njega i pokazao da predstavlja svijetlu Interovu budućnost", komentirao je nastup bivšeg veznjaka Dinama trener Andrea Stramaccioni. Susret talijanskog prvenstva protiv Sampdorije odgođen je za 2. travnja.

Članovi liga "petice"

Ivica Olić (Wolfsburg): U dvoboju Vukova i Fortune iz Düsseldorfa nastavio je svoju sjajnu golgetersku seriju. Svoj peti pogodak u posljednje četiri utakmice zabio je u 51. minuti i donio svom klubu izjednačenje i jedan bod. U igri je ostao svih 90 minuta.

Ivan Rakitić (Sevilla): I dalje u vrlo dobroj formi. Bio je na terenu cijelo vrijeme protiv Zaragoze, a njegova je momčad pobijedila s čak 4:0 i ostala u igri za osvajanjem pozicija koja vode u Europu sljedeće sezone.

Mario Mandžukić (Bayern München): U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka Bayern je na svom terenu s 2:0 izgubio od Arsenala, ali je ipak prošao u iduću fazu natjecanja. Hrvatski se napadač našao u prvoj postavi i igrao je do 73. minute, ali bez značajnijeg učinka. U derbiju 26. kola Bundeslige između Bayera i Bayerna (1:2) nije nastupio jer ga je trener odlučio odmoriti.

Milan Badelj (HSV): Momčad iz Hamburga razočarala je svoje navijače minimalnim domaćim porazom od Augsburga, a hrvatski veznjak još je jednom odradio svih 90 minuta. Imao je i jednu dobru priliku, ali nije uspio svladati Augsburgovog vratara.

Danijel Pranjić (Celta): Odigrao je svih 90 minuta na gostovanju kod Deportiva, a njegova je momčad u derbiju začelja poražena s 3:1.

Srđan Lakić (Eintracht Frankfurt): U domaćem porazu od Stuttgarta rezultatom 2:1 u igru je ušao u 74. minuti. Tijekom kratkog boravka u igri svom klubu nije uspio donijeti izjednačenje.

Ante Vukušić (Pescara): Njegov klub i dalje niže poraz za porazom. Vukušić je igrao do 58. minute, a u završnici je Pescara primila dva pogotka od Chieva i ostala na začelju tablice Serie A.

Marko Livaja (Atalanta): U Napulju nije startao od početka kao u zadnje dvije utakmice. Trener ga je ubacio u 66. minuti, no hrvatski napadač nije pomogao svojoj ekipi da izbjegne poraz od 3:2.

U ostatku Europe

Stipe Pletikosa (Rostov): Branio je u domaćem porazu od Volge. Po loptu je u mrežu morao dva puta, a zaradio je i žuti karton.

Danijel Subašić (Monaco): U Monte Carlu je gostovao Angers i odnio bod nakon što je utakmica završila remijem, a hrvatski vratar je primio dva pogotka. Ipak, Monaco je i dalje na dobrom putu da se vrati u prvu ligu.

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva): U moskovskom derbiju protiv Spartaka odigrao je svih 90 minuta. Nije bilo golova.

Dejan Lovren (Lyon): Poraz Lyona od 4:1 protiv Bastije znak je da Lovren i Biševac nisu odradili dobar posao na stoperskim pozicijama. Hrvatski je branič imao jednu dobru priliku, ali udarac mu nije bio dovoljno precizan.

Gordon Schildenfeld (PAOK): Odigrao je svih 90 minuta u derbiju protiv Panathinaikosa. PAOK je uspješno sačuvao svoju mrežu i slavio s 2:0.

Ivan Runje (Nordsjaelland): Prošlog ponedjeljka odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju kod Midtjyllanda, a subotnja utakmica Aalborga i Nordsjaellanda prekinuta je u 18. minuti zbog gustog snijega.

Ivan Strinić (Dnipro): Njegov je klub iznenađujuće izgubio pred vlastitim navijačima od Kryvbasa. Strinić je još jednom odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka.

Mladen Bartulović (Kryvbas): Zajedno sa suigračima iznenadio je Dnipro u Dnipropetrovsku pobjedom 2:1. Bio je na terenu cijelo vrijeme u ulozi lijevog veznog igrača.

Ognjen Vukojević (Spartak Moskva): Igrao je protiv bivšeg izbornika iz reprezentacije Slavena Bilića. Trener Spartaka ubacio ga je u 77. minuti na desnu stranu veznog reda, a dvoboj protiv Lokomotiva završio je bez golova.

Tomislav Dujmović (Mordovija Saransk): U gostujućem porazu od Zenita rezultatom 1:0 igrao je do 79. minute.

Darijo Srna (Šahtar): Standardno dobar u redovima Šahtara. Lider ukrajinskog prvenstva pobijedio je Černomorec s 3:0, a kapetan je asistirao za pogodak Mkhitaryana.

Eduardo da Silva (Šahtar): Ponovno se našao u početnoj postavi Šahtara, igrao je prvih sat vremena, ali nije pronašao put do suparničke mreže.

Niko Kranjčar (Dynamo Kijev): Bio na klupi do 67. minute kada ga je Blohin ubacio protiv Vorskle. Zahvaljujući pogotku sunarodnjaka, Dynamo je minimalno pobijedio.

Nikola Kalinić (Dnipro): Dobio je priliku od 54. minute da promijeni rezultat protiv Kryvbasa. Dnipro je tada imao 1:1, ali na kraju je ipak izgubio.

Hrvati u Hrvatskoj

Ivan Kelava (Dinamo Zagreb): Nastavio s vrlo dobrim izdanjima na vratima zagrebačkog sastava - treću utakmicu u nizu nije primio pogodak. Ipak, nakon Osijeka, njegova momčad nije uspjela poentirati ni kod Istre 1961, odakle također uzima samo bod (0:0).

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Standardno dobar u obrani Modrih koja nije imala previše posla u ogledu protiv Istre 1961 u Puli (0:0), a mogao se i upisati u strijelce da je pet minuta prije kraja prvog dijela bio malo precizniji glavom na ubacivanje Sammira.

Dario Knežević (Rijeka): Kapetan Kekova sastava solidno je odradio gostovanje Riječana u Vinkovcima, gdje su pogotkom Leona Benka uzeli važna tri boda u borbi za pozicije koje vode u kvalifikacije za Europsku ligu.

Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb): Šime je zauzeo svoje uobičajeno mjesto na desnom boku Dinama protiv Istre 1961 i odigrao svih 90 minuta, no - baš kao i cijeli sastav - nije se mogao čime posebno pohvaliti.

Arijan Ademi (Dinamo Zagreb): Sudjelovao u remiju u Puli svih 90 minuta, a bio je jedan od petorice igrača koji su završili u bilježnici suca Tihomira Pejina. Zbog prigovora je zaradio žuti karton u 70. minuti.

Sammir (Dinamo Zagreb): Imao je nekoliko poluprilika za pogodak, najbolju sredinom drugog dijela, ali nije pogodio okvir gola s 20-ak metara udaljenosti. Igrao svih 90 minuta.

Klupa, tribina, liječnici

Dario Krešić (Lokomotiv Moskva): Gradski derbi protiv Spartaka pratio je s klupe.

Goran Blažević (Hajduk): Morao je propustiti ogled u Zadru zbog žutih kartona, a njegova zamjena Lovre Kalinić kapitulirao je već nakon 26 sekundi igre. Ipak, iskazao se u nastavku s nekoliko dobrih intervencija, a Splićani su iz Stanova odnijeli bod (1:1).

Mario Maloča (Hajduk): Nedostupan za momčad Bilih zbog ozljede.

Manuel Pamić (Sparta Prag): Gostujuću pobjedu kod Hradeca odgledao je s klupe za pričuve.

Josip Radošević (Napoli): Niti mjesec i pol nakon dolaska u Italiju trener Walter Mazzarri nije odlučio pružiti mu priliku za debi u Seriji A, ovaj put u teškoj domaćoj pobjedi nad Atalantom (3:2).

Ivo Iličević (HSV): Nije konkurirao za utakmicu protiv Augsburga.

Ivan Perišić (Wolfsburg): Zbog ozljede koljena nije igrao protiv Fortune.

Ivan Klasnić (Mainz): Na gostovanju kod Hoffenheima nije bio niti na klupi.

Mladen Petrić (Fulham): S klupe je popratio slavlje njegova kluba u gradskom dvoboju kod Tottenhama (0:1).

Igor Budan (Atalanta): Nije bio niti na klupi u prvenstvenom dvoboju Napolija i Atalante.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.03.2013. u 16:56
    Po mom skromnom mišljenju nije zdravo i korisno „postiti“ u ovim danima, a i čisto gledati mreze ne valja. Treba ih napuniti! ;-) Srečno našima.
    narada108