Nogomet

Olić i Mandžukić i dalje na visokoj razini, "probudio" se Santini

Josip Piršljin, Josip Tolić, Igor Šestak • ponedjeljak, 22.04.2013.
Olić i Mandžukić i dalje na visokoj razini, "probudio" se Santini
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski napadači u Bundesligi nastavljaju pružati vrlo dobre predstave. Osim Mandžukića koji je zabio u Kupu i Olića koji je bio strijelac protiv Werdera, "probudio" se i Ivan Santini u redovima Freiburga. Kapetan Šahtara Darijo Srna spasio je svoj klub od poraza, a Modrić neće po dobrome pamtiti utakmicu protiv Betisa.

Igrač tjedna

Ivica Olić (Wolfsburg): Vukovi su odigrali jednu od svojih najboljih utakmica ove godine i s uvjerljivih 3:0 svladali Werder u Bremenu. Olić je u toj utakmici od prve minute predvodio napad Wolfsburga, a u 27. minuti je postigao pogodak za 2:0. Bio mu je to osmi ove sezone u 28 bundesligaških nastupa i jubilarni 50. u Bundesligi. Ranije u tjednu Vukovi su teško stradali od Bayerna u polufinalu Kupa, a Olić je odradio 73 minute te utakmice bez značajnijeg učinka.

"Isplatilo se, a kada zabijem, novinari uvijek kažu da sam sve napravio kako treba. Mogu samo to potvrditi. Bilo je teško, ali ušlo je", rekao je hrvatski napadač.

Ugodno iznenađenje

Ivan Santini (Freiburg): Na gostovanju kod Stuttgarta trener Streich ga je u igru uveo s klupe u 63. minuti kod rezultata 2:0 za domaće, a hrvatski mu se napadač odužio pogotkom u 88. minuti za koji mu je asistirao bivši igrač Zagreba Mensur Mujdža. Pokazalo se kako je to bio tek počasni pogodak za momčad Freiburga.

Članovi liga "petice"

Mario Mandžukić (Bayern München): U polufinalnoj utakmici DFB-Pokala Bayern je s visokih 6:1 "pregazio" Wolfsburg, a hrvatski se napadač našao u početnoj postavi i u 17. minuti prvim pogotkom na utakmici načeo mrežu svog bivšeg kluba. U igri je ostao do 77. minute, kada ga je zamijenio Gomez pa upisao hat-trick. Na toj utakmici Mandžukić je zaradio i lakšu ozljedu zbog koje je propustio bundesligaško gostovanje kod Hannovera. Bayern je i tu utakmicu dobio sa 6:1.

Srđan Lakić (Eintracht Frankfurt): U minimalnoj domaćoj pobjedi protiv Schalkea odigrao je posljednjih sedam minuta i ostao bez zapaženijeg učinka.

Milan Badelj (HSV): U pobjedi protiv Fortune rezultatom 2:1 na terenu je proveo prvih 69 minuta i pružio prilično dobru igru.

Luka Modrić (Real Madrid): Bio je u početnoj postavi Reala u domaćem susretu protiv imenjaka iz Betisa, no igru je napustio nakon sat vremena. Šepajući je napustio teren, ozlijedio je mišić i njegov je nastup u polufinalu Lige prvaka vrlo dvojben. Kraljevski je klub do njegovog izlaska vodio s 2:0, na kraju je završilo 3:1.

Ivan Rakitić (Sevilla): Proveo svih 90 minuta na terenu protiv Atletico Madrida. Sevilla je minimalno izgubila, a Rakitić je imao sjajnu šansu da spasi svoju momčad od poraza. U sudačkoj nadoknadi pogodio je vratnicu i utakmica je završila rezultatom 1:0 za Rojiblancose.

Marko Livaja (Atalanta): Dobio je 72 minute u remiju Atalante u Genovi, ali ostao je na brojci od dva prvenstvena gola za crno-plave. u 46. minuti zaradio je žuti karton.

Nikica Jelavić (Everton): Odigrao drugo poluvrijeme u susretu Toffeesa kod Sunderlanda koji je njegova momčad izgubila 1:0.

Mladen Petrić (Fulham): Ušao u samoj završnici domaćeg susreta protiv Arsenala (0:1).

Mateo Kovačić (Inter): Sudjelovao svih 90 minuta u prekidu crne serije Nerazzurra, domaćoj pobjedi nad Parmom (1:0).

U ostatku Europe

Darijo Srna (Šahtar): Bio je strijelac jedinog pogotka za Šahtar u derbiju ukrajinske lige protiv Dnipra. Zabio je iz jedanaesterca u 61. minuti za 1:1 što je bio i konačan rezultat. Momčad iz Donecka u sljedećem kolu može potvrditi novi naslov.

Eduardo da Silva (Šahtar): Lucescu mu je dao nešto više od pola sata u Dnipropetrovsku. Zamijenio je Brazilca Taisona, ali i dalje ostaje na dva prvenstvena gola ove sezone.

Domagoj Vida (Dynamo Kijev): Odradio vrlo dobar posao na poziciji stopera u paru s Danilom Silvom. Dynamo je pobijedio Zoryu u gostima 5:0.

Ivan Strinić (Dnipro): I dalje standardan u prvoj postavi Dnipra. Protiv Šahtara je odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka.

Mladen Bartulović (Kryvbas): Odigrao cijelu utakmicu za svoju ekipu u 2:0 porazu od Metalurga iz Zaporožja na mjestu lijevog veznog.

Ognjen Vukojević (Spartak Moskva): Ustalio se u prvoj postavi Spartaka. Bio na travnjaku Lužnjikija cijelo vrijeme u moskovskom derbiju protiv CSKA koji je završio 2:2. Zaradio je prvi žuti karton na utakmici.

Dario Krešić (Lokomotiv Moskva): Prvi put ove godine čuvao je vrata svog kluba i uspio sačuvati mrežu, a usput je zaradio i žuti karton. Međutim, to Lokomotivu nije donijelo prekid crnog niza jer je utakmica protiv Kubana završila bez golova.

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva): Na poziciji stopera odigrao je svih 90 minuta u remiju Lokomotiva na gostovanju kod Kubana.

Gordon Schildenfeld (PAOK): Nastupio je svih 90 minuta u utakmici grčkog Kupa u kojoj je PAOK s 2:1 nadigrao Asteras Tripolis, dok u prvenstvenoj utakmici nije bio u kadru. PAOK je s 2:0 svladao PAS Gianninu.

Ivan Runje (Nordsjaelland): Na gostovanju kod Randersa Nordsjaelland je odigrao bez golova, a hrvatski je stoper odradio svih 90 minuta.

Manuel Pamić (Sparta Prag): U kup-utakmici protiv Sigme, koju je Sparta dobila 4:2, odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton, dok je prvenstvenu pobjedu u Ostravi odgledao s klupe za pričuve.

Tomislav Dujmović (Mordovija Saransk): Odradio je svih 90 minuta u domaćem porazu Mordovije od Volge rezultatom 3:1.

Hrvati u Hrvatskoj

Ivan Kelava (Dinamo Zagreb): Modri su pobjedom nad Cibalijom u Vinkovcima došli do tri boda koja su im naknadno osigurala novi naslov prvaka Hrvatske, a Kelava je sačuvao mrežu i u šestoj utakmici u nizu.

Goran Blažević (Hajduk): Splićani su se remijem na gostovanju kod Slaven Belupa i definitivno oprostili od naslova, a Blažević je u 90 odigranih minuta jednom kapitulirao.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Vratio se prvotimskom nogometu nakon gotovo jednomjesečne stanke i odradio cijelu utakmicu na gostovanju kod Cibalije

Dario Knežević (Rijeka): Riječani su drugo kolo u nizu morali stisnuti ruke boljem protivniku, ovaj put Lokomotivi na Kantridi. Knežević je u porazu 1:3 sudjelovao svih 90 minuta.

Sammir (Dinamo Zagreb): Igrao do 79. minute u okršaju kod Cibalije, a mogao se i upisati u strijelce u nekoliko navrata.

Klupa, tribina, liječnici...

Ante Vukušić (Pescara): Njegova je momčad iznenađujuće uzela bod Romi na Olimpicu, ali bivši napadač Hajduka taj je susret odgledao s klupe.

Igor Budan (Atalanta): Nije ga bilo među 23 igrača koji su konkurirali za utakmicu protiv Genoe (1:1).

Dejan Lovren (Lyon): Remi Garde ga nije koristio niti za utakmicu protiv Montpelliera. Lyon je pobijedio s 2:1, a hrvatski je branič "grijao" klupu.

Danijel Subašić (Monaco): Utakmicu 33. kola francuske druge lige Monaco igra u ponedjeljak u 20:40 protiv Clermonta.

Niko Kranjčar (Dynamo Kijev): Zbog ozljede neće igrati do kraja sezone za Kijevljane.

Nikola Kalinić (Dnipro): Juande Ramos mu nije dao priliku zaigrati protiv Šahtara, ostao je na klupi.

Stipe Pletikosa (Rostov): Utakmicu 25. kola ruskog Prvenstva Rostov će odigrati u ponedjeljak protiv Tereka.

Danijel Pranjić (Celta): Svoju utakmicu 32. kola Primere Celta će odigrati u ponedjeljak navečer protiv Zaragoze.

Ivan Perišić (Wolfsburg): Zbog ozljede nije igrao u Bremenu.

Ivo Iličević (HSV): U prvenstvenoj pobjedi nad Fortunom nije igrao, no prošlog se tjedna u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša Süderelbea vratio na travnjake nakon tri mjeseca i odigrao prvih 45 minuta.

Ivan Klasnić (Mainz): Nije bio u kadru za gostovanje Mainza u Dortmundu. Borussia je slavila 2:0.

Josip Radošević (Napoli): Nije nastupio u prvenstvenoj pobjedi protiv Cagliarija (3:2).

Mario Maloča (Hajduk): Zbog žutih kartona morao je propustiti gostovanje Bilih u Koprivnici.

Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb): Zbog ozljede je morao propustiti gostovanje u Vinkovcima.

Arijan Ademi (Dinamo Zagreb): I dalje izvan stroja.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 15:51
    neće ni klasnić više primirisati reprezentaciji
    Obrisan korisnik
  • ZooM22.04.2013. u 19:36
    Ta "sjajna šansa" Rakitića u posljednjim trenucima utakmice je slobodnjak sa 25m koji je završio na gredi uz odličnu reakciju golmana AM, tako da netko nebi pomislio da je Raketa zapucao prazan gol sa 2 metra.
    ZooM
  • Sensation22.04.2013. u 19:02
    mozda bi trebalo sertica dodati, momak je trenutno tema o kojoj se pise pa bi bilo zanimljivo znati dali on uopce trenutno igra. na spisku ima dosta imena koji nisu kandidati za repku, ali meni je svejedno zanimljivo citati o pojedincima. recimo pranjic je rekao da vise nece nastupati za repku pa... [više na forumu]
    Sensation
  • shoda22.04.2013. u 18:36
    mala greška, eduardo je igrao od početka pa do 56 min, pa je njega zamjenio taison
    shoda
  • Zokyray22.04.2013. u 17:34
    mislim da treba skinut nekoliko imena sa ovog popisa recimo Igora Budana on vise nece ni primirsat reprezentaciji
    Zokyray