Nogomet

Lakić zablistao u Frankfurtu, Perišić i Iličević liječničke ordinacije konačno zamijenili zelenim terenima

Josip Piršljin, Josip Tolić, Igor Šestak • ponedjeljak, 06.05.2013.
Lakić zablistao u Frankfurtu, Perišić i Iličević liječničke ordinacije konačno zamijenili zelenim terenima
Foto: Kristijan Komarica

U tjednu iza nas Mario Mandžukić i Luka Modrić predstavljali su hrvatski nogomet u polufinalu Lige prvaka. S dobrim je nastupima u dresu Seville nastavio Ivan Rakitić, a dobre vijesti stigle su iz Bundeslige, u kojoj su se utakmicama nakon ozljeda vratili Ivan Perišić i Ivo Iličević. Srđan Lakić odlično je iskoristio priliku u prvoj postavi Eintrachta iz Frankfurta, a hrvatskog izbornika Štimca mogla bi brinuti činjenica da bi ponovno mogao složiti respektabilan sastav od onih koji prošlog tjedna nisu odigrali niti minutu za svoje klubove.

Igrač tjedna

Srđan Lakić (Eintracht Frankfurt): Odradio je odličnih 90 minuta u pobjedi Eintrachta nad Fortunom rezultatom 3:1 te postigao svoj treći pogodak za klub iz Frankfurta. U 30. minuti sudjelovao je u akciji koja je prethodila vodećem pogotku Meiera, a 20 minuta kasnije iskoristio je ubačaj iz kuta Inuija i udarcem glavom donio Eintrachtu prednost od 2:0. Kasnije je imao još jednu odličnu akciju i priliku, ali mu se na putu do pogotka ispriječio Fortunin vratar Giefer.

"Prvi sam se put ove sezone osjećao zaista dobro i spremno. Sad će sve biti bolje, jedino šteta što je kraj sezone", izjavio je hrvatski napadač nakon što je prekinuo golgeterski post dug tri mjeseca.

Ugodno iznenađenje

Ivan Perišić (Wolfsburg): Zaigrao je u službenoj utakmici prvi put nakon ozljede koljena i odmah upisao asistenciju za pogodak. Na utakmici HSV-a i Wolfsburga u igru je ušao s klupe u 64. minuti, a svojim prvim dodirom s loptom asistirao je Hasebeu za izjednačujući pogodak. Utakmica je završila rezultatom 1:1.

Ivo Iličević (HSV): Prvi put nakon gotovo pet mjeseci zaigrao je za HSV. U domaćem remiju protiv Wolfsburga ušao je s klupe u 78. minuti i nije se značajnije istaknuo, ali najvažnije je da je ponovno spreman za nastupe.

Članovi liga "petice"

Luka Modrić (Real Madrid): Prošlog je tjedna odigrao dvije pune utakmice za Real. U lovu na finale Lige prvaka protiv Borussije bio je među boljim pojedincima svoje momčadi i imao je najveći postotak točnih dodavanja. Vrlo dobar nastup imao je i protiv Valladolida u prvenstvu, nekoliko je puta opasno zaprijetio protivničkim vratima.

Milan Badelj (HSV): Nakon lakše ozljede vratio se u prvu postavu HSV-a i odigrao prilično dobrih 90 minuta u remiju protiv Wolfsburga.

Mateo Kovačić (Inter): Nerazzurrima nikako ne ide u prvenstvu, no Mateo čvrsto drži poziciju u početnih 11. U gostujućem porazu od Napolija (3:1) odigrao je svih 90 minuta i pokrenuo akciju za kazneni udarac svoje momčadi.

Ivan Rakitić (Sevilla): Nastavio je s odličnim igrama za Sevillu u posljednje vrijeme. Njegova je ekipa svladala Espanyol s 3:0, a Rakitić je bio asistent za zadnji gol kada je vrlo lijepo s lijeve strane ubacio za Negreda.

Ivica Olić (Wolfsburg): Našao se u početnoj postavi na gostovanju u Hamburgu, ali nije uspio zatresti mrežu svog bivšeg kluba. Imao je jednu dobru priliku, a igru je napustio u 64. minuti. Dvoboj je završio bez pobjednika (1:1).

Mario Mandžukić (Bayern München): Odigrao je svih 90 minuta u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka i na taj način sudjelovao u velikoj pobjedi Bayerna nad Barcelonom. Nije se upisao u strijelce, no Bavarci su slavili 3:0 na Camp Nouu i 7:0 ukupno te odjurili u finale na Wembleyu. U bundesligaškom derbiju protiv Borussije iz Dortmunda nije bio niti na klupi.

Nikica Jelavić (Everton): Ušao u 75. minuti derbija Merseysidea protiv Liverpoola na Anfieldu (0:0). Nije se posebno istaknuo, a njegov se klub praktički oprostio od europskih natjecanja iduće sezone.

U ostatku Europe

Stipe Pletikosa (Rostov): Čuvao je vrata Rostova u domaćoj utakmici protiv Kubana, ali je dvaput morao po loptu u mrežu. Oba puta svladao ga je Bugarin Popov, a hrvatskoj se "jedinici" nema što prigovoriti kod tih pogodaka.

Dario Krešić (Lokomotiv Moskva): Branio je cijelu utakmicu za Bilićevu momčad na gostovanju u Permu i primio dva pogotka, ali Lokomotiv je na kraju slavio s 4:2.

Danijel Subašić (Monaco): Primio drugi gol u zadnja četiri susreta. Minimalnim porazom od Caena Monaco propustio tri kola prije kraja osigurati povratak u prvu ligu.

Domagoj Vida (Dynamo Kijev): Odigrao cijelu utakmicu za Dynamo na poziciji stopera, u izravnom dvoboju za drugo mjesto i Ligu prvaka Kijevljani su izgubili od Metalista 2:0.

Ivan Runje (Nordsjaelland): Odigrao je svih 90 minuta na gostovanju kod Silkeborga. Utakmica je završila podjelom bodova nakon što je svaka momčad postigla po dva pogotka.

Manuel Pamić (Sparta Prag): Odigrao je svih 90 minuta u remiju Sparte na gostovanju kod Mlade Boleslav u prvoj utakmici polufinala Kupa. U prvenstvenom porazu od Slovana u Liberecu svih 90 minuta je bio na klupi.

Ivan Strinić (Dnipro): Lijevi bek Dnipra odradio je svih 90 minuta u remiju 1:1 protiv Zoryje.

Ognjen Vukojević (Spartak Moskva): Igrao do 84. minute u porazu Spartaka od Mordovije čime je moskovski klub pao na peto mjesto ruske lige.

Nikola Kalinić (Dnipro): Juande Ramos mu je dao drugo poluvrijeme u domaćem susretu protiv Zoryje, ali bivši napadač Hajduka nije se upisao u strijelce.

Eduardo da Silva (Šahtar): Konačno odigrao svih 90 minuta za Šahtar. Sastav iz Donecka odigrao je 1:1 kod Iličevca, a Dudu je ostao na dva prvenstvena gola ove sezone.

Hrvati u Hrvatskoj

Ivan Kelava (Dinamo Zagreb): Modri čuvar mreže bio je pod paljbom u derbiju protiv Rijeke na Kantridi (0:0), ali je još jednom pokazao da je trenutno nesavladiv. Produžio je vlastiti rekord bez primljenog pogotka na 858 minuta.

Goran Blažević (Hajduk): (Pre)zaposlen na gostovanju Bilih u Parku mladeži gdje su pretrpjeli poraz (2:1). Branio svih 90 minuta.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Stup Dinamove obrane odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu u modrom dresu u Rijeci (0:0). Usto, dobio je javnu opomenu u 48. minuti zbog saplitanja protivničkog igrača.

Mario Maloča (Hajduk): Slabo reagirao kod prvog pogotka Ante Ercega u gradskom derbiju protiv Splita (2:1). Na terenu proveo cijelu utakmicu.

Dario Knežević (Rijeka): Poraz Hajduka izabranici Matjaža Keka iskoristili su za povećanje bodovne razlike nad Splićanima zahvaljujući remiju bez pogodaka s Dinamom u kojem je kapetan domaćeg sastava odigrao svih 90 minuta.

Sammir (Dinamo Zagreb): Nesportsko ponašanje u 22. minuti susreta na Kantridi (0:0) i njega je ostavilo u bilježnici suca Vlade Svilokosa, ali je unatoč tome pružio lijepu predstavu s nekoliko opasnih udaraca i dodavanja. Izašao iz igre u 86. minuti.

Klupa, tribina, liječnici

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva): Nije konkurirao za gostovanje kod Amkara u Permu. Lokomotiv je pobijedio 4:2.

Dejan Lovren (Lyon): Definitivno "preselio" na klupu. I u pobjedi 3:0 Lyona nad Nancyjem nije ulazio u igru.

Gordon Schildenfeld (PAOK): Regularni dio grčkog prvenstva PAOK je okončao na drugom mjestu i trenutno se priprema za doigravanje u kojem će se odlučivati o putnicima u europska natjecanja. Prvu utakmicu igra 15. svibnja kod Atromitosa.

Mladen Bartulović (Kryvbas): Nije ga bilo u zapisniku utakmice kijevskog Arsenala i Kryvbasa.

Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb): Nikako ne može povezati nekoliko tjedana u nizu bez ozljede. Nova ga je zadesila neposredno pred putovanje u Rijeku, zbog čega je ostao u Zagrebu.

Arijan Ademi (Dinamo Zagreb): Unatoč nekim najavama kako bi mogao biti spreman, zbog ozljede je preskočio i ogled u Rijeci.

Josip Radošević (Napoli): Nakon dosta vremena dobio je priliku s klupe pratiti prvenstveni nastup nebeskoplavih koji su na svom terenu bili bolji od Intera 3:1.

Tomislav Dujmović (Mordovija Saransk): Mordovija je u 26. kolu Premier lige šokirala Spartak iz Moskve pobjedom 2:1, a hrvatski veznjak nije sudjelovao u toj pobjedi.

Danijel Pranjić (Celta): Remi Celte i Athletica pratio je s klupe za pričuve.

Darijo Srna (Šahtar): S obzirom da je Šahtar osigurao novi naslov prvaka u Ukrajini, Lucescu je poštedio Srnu u utakmici s Iličevcem.

Niko Kranjčar (Dynamo Kijev): Zbog ozljede neće igrati do kraja sezone.

Mladen Petrić (Fulham): Nije bio u kadru momčadi Martina Jola koja je pretrpjela četvrti poraz u nizu, ovaj put na domaćem terenu od Readinga (2:4).

Ivan Klasnić (Mainz): Nije bio u kadru za gostovanje kod Hannovera. Njegovi su suigrači izborili remi 2:2.

Ante Vukušić (Pescara): Niti ovog puta nije zaigrao za Pescaru koja je porazom od Genoe definitivno ispala iz prvog razreda talijanskog nogometa.

Igor Budan (Atalanta): Nije bio u momčadi Atalante za gostovanje u Parmi.

Marko Livaja (Atalanta): Nije konkurirao za dvoboj s Parmom.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2013. u 20:35
    My bad... Obraćao sam pozornost samo na naše igrače u inozemstvu
    Obrisan korisnik
  • Sensation06.05.2013. u 18:38
    mali je zmaj, asistencija za 1-0 protiv bilih genialna, tehnicki savrseno..rolica, pa vanjski.. uzivancija gledatinadam se da si upravu, opcija vise bi bila super, pogotovo lijeva strana mi se bez perisica cini jako jako tanka.iako neznam dali bi to cak kova mogao odigrati dobro kao na pcetku u... [više na forumu]
    Sensation
  • canastra06.05.2013. u 18:21
    nisu oni jedini krilni igrači koje imamo jer u Parku mladeži čuči jedan i zove se Ante Rebić i ako ovako nastavi prestići će oba i to vrlo brzo
    canastra
  • Obrisan korisnik06.05.2013. u 18:03
    Pročita ovo Grga Sertić pa pita: "Pa gdje sam tu ja, majku mu?!" ;-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2013. u 17:55
    Definitivno nam je važno da uđu čim prije u natjecateljsku formu. To su jedini krilni igrači koje imamo, samim time su opcija više što može samo pomoći u sljedećim utakmicama reprezentacije
    Obrisan korisnik